Komentāri: Zemnieks no Jēkabpils: Naudas laukos sanāk tikai tik, lai turpinātu strādāt, bet nekam vairāk

31.03.2024. Andis Beitāns,* nra.lv Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 

Komentē 5

heheh - žurnaļugas - zemnieki dzīvo Jēkabpilī un strādnieki Rīgā , bet latviešu valsts pieder buržuīniem. . Par saimniekiem prieks, ka tie var 2 gados mainīt suvus. un gps traktorus, reversa arkli kalpo ilgāk. Ražu ievāc algādži , jo paši saimnieki netiek ārā no Maldīviem. Tik vien tā darba, kā pakliegt pēc lielākas subsīdijas. .

31.marts Atbildēt

7.23 izteikta diezgan precīza doma... Rodas tikai jautājums: ar ko gan no valsts budžeta pārtiekošs LV 'zemnieks' Eiropas savienībā atšķiras no sovhoza priekšsēdētāja Padomju Savienībā? Ak hektāru vēl par maz... Budžeta piešķīrumi vajadzīgi lielāki, lai bizness nenogrimtu?... Laikā, kad uz katra stūra propagandisti izkliedz saukļus: 'visu priekš Ukrainas cilvēkiem' (kas, starp citu, būtu šie Ukrainas 'cilvēki' un ar ko tie atšķiras no parastiem ukraiņiem - ar ticību, izcelsmi, īpašuma lielumu?....), LV supermegalielzemniecība, kas apēdusi normāla lieluma saimniecības, pati pēkšņi baidās tikt noēsta... Agrāk pazīstamas sabiedriskās formācijas bija verdzība, feodālisms, kapitālisms, teorētiski arī - komunisms, bet tagad šķiet iestājusies parazītisma formācija: visi konkurē par to, kurš nozags vairāk no budžeta, lai dzīvotu kā komunismā, un kuri būs tie malējie, kam nāksies dzīvot pirmatnejā ģints kopienā, lai izredzētajiem pasarg dievs, nemazinātos peļņas norma....

31.marts Atbildēt

Es zinu trīs zemniekus, kuriem sanāk vairāk, nekā tikai lai turpinātu strādāt. Bet par birokrātiju un bezjēdzīgām prasībām gan jāpiekrīt. Bet par to atbildība jāuzņemas daudzgalvainajam birokrātu pūlim, kurš gatavs savu māti kotletēs samalt, lai tikai katru Briseles "purkšķi" ieviestu.

31.marts Atbildēt

Stājoties ES, bez kāres pēc lauksaimniecības subsīdijām vajadzēja padomāt arī par to, ka vienlaikus tiek atdota suverenitāte, tagad - kā maizi ēdat, tā dziesmu jums būs dziedāt, kādas gan vēl te varētu būt sūdzības par birokrātiju - vai tiešām gribējāt baroties no nodokļu maksātāju naudas un paši vēl diktēt noteikumus?

31.marts Atbildēt

Nabadziņi.To protestos var labi redzēt.

31.marts Atbildēt