Latvijas izglītības kvalifikācijas jaunajā "Europass" portālā

Informācija par Latvijā iegūstamajām kvalifikācijām un to mācīšanās rezultātiem tagad publiski pieejama arī jaunajā "Europass" portālā!
08.03.2021. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Pērnā gada vasarā Eiropas Komisija publiskoja jaunu portālu www.europass.eu. Tas veidots kā jauns un moderns turpinājums jau vairāk kā desmit gadus pastāvošajam "Europass", kas tika izveidots 2005.gadā ar mērķi veicināt Eiropas Savienības pilsoņu mobilitāti izglītības, darba un prakses nolūkos. "Europass" līdz šim piedāvāja 5 rīkus (CV, Valodu pase, Mobilitātes apliecinājums, Diploma pielikums un Pielikums kvalifikāciju apliecinošam dokumentam), kas ļāva vienotā veidā aprakstīt un salīdzināt indivīda iegūtās zināšanas, prasmes, iemaņas un darba pieredzi.

Jaunajā "Europass" portālā katram indivīdam tagad ir iespēja reģistrēties, izveidot profilu un aprakstīt savu izglītības un darba pieredzi (un ne tikai). Tāpat portālā ir iespējams digitālā formātā un drošā veidā uzglabāt apliecinošos dokumentus. Portāla datubāzē iespējams meklēt izglītības un darba piedāvājumus visā Eiropā un, eksportējot sev vēlamo informāciju no profila, uzreiz nosūtīt to adresātam.

Kopš pērnā gada Europass portālā sadaļā „Izglītības iespējas” ir publiski pieejama arī informācija par ES valstīs (tostarp Latvijā) iegūstamajām kvalifikācijām jeb izglītības dokumentiem, to mācīšanās rezultātiem, izglītības iestādēm, kuras tās īsteno, kā arī atbilstošo Eiropas kvalifikāciju ietvarstruktūras līmeni. Portālā interaktīvā veidā ir iespējams arī salīdzināt valstu kvalifikācijas.

Šāda publiski pieejama informācija par kvalifikācijām dod iespēju ne tikai indivīdam, bet arī izglītības jomas darbiniekiem, darba devējiem un citiem interesentiem uzzināt, ko attiecīgā izglītības dokumenta ieguvējs Latvijā zina, prot un spēj izdarīt.

Tas ļauj starptautiskā līmenī salīdzināt Latvijā iegūstamās kvalifikācijas un to kvalitāti, kā arī izglītības satura veidotāji šo publiski pieejamo informāciju var izmantot programmu aprakstu un satura uzlabošanā.

Informācija publicēšanai platformā tiek iegūta no Latvijas kvalifikāciju datubāzes, kurā ir pieejama vēl detalizētāka informācija par Latvijas kvalifikācijām gan latviešu, gan angļu valodā.

Uzzini vairāk par Eiropas un Latvijas kvalifikāciju ietvarstruktūrām www.nki-latvija.lv!

Atrodi savu kvalifikāciju datubāzē www.latvijaskvalifikacijas.lv!

Raksts tapis Eiropas Komisijas projekta Nr. VS/2018/0241 ietvaros.

***

Apmaksāta publikācija

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā