Kā uzsākt karjeru medicīnā?

Daži savu sapni strādāt medicīnas nozarē un palīdzēt cilvēkiem ir lolojuši jau kopš bērnības. Citi savukārt, iedvesmojoties no Covid-19 frontes līnijas darbinieku drosmes un pašaizliedzības, ir nolēmuši paši papildināt slimnīcu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un rehabilitācijas iestāžu kolektīvus. Iespējams, kādu uzrunā stabila karjera medicīnas nozarē, kas ir pieprasīts un labi atalgots ceļš nākotnei.
10.06.2021. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža ©Publicitātes foto
Lai kāds būtu tavs iemesls izvēlei kļūt par medicīnas profesionāli, tev noteikti ir radies jautājums - kā es varu uzsākt karjeru medicīnā? Viens no ceļiem, kas var tevi aizvest uz darbu medicīnā, ir medicīnas koledžas. Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža piedāvā trīs studiju programmas - “Ārstniecība”, “Masāža un hidroterapija”, kā arī “Optometrista asistents”.

Studiju programma “Ārstniecība” ilgst trīs gadus, tajā ir pieejamas budžeta vietas, un pēc studijām tu vari saņemt 1. līmeņa profesionālo augstāko izglītību, kas ļaus tev strādāt par ārsta palīgu NMPD, slimnīcās, privātpraksēs un citur. Tāpat pēc absolvēšanas ir iespējams turpināt studijas papildu kvalifikācijas kursos un iegūt sertifikātu, kas ļaus strādāt par NMPD brigādes vadītāju.

Ārsta palīgs ikdienā veic pacientu izmeklēšanu, slimību diagnostiku un ārstēšanu, kā arī izraksta nepieciešamos medikamentus un procedūras. Tāpat ārsta palīgs ir daļa no NMPD mediķu brigādes, viņš glābj dzīvības, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību. “Man nav dienu, kad es, no rīta pamostoties, justos, ka negribu iet uz darbu,” stāsta koledžas absolvente, NMPD ārsta palīdze Montija Bičevska. “Vienmēr redzu un iemācos kaut ko jaunu, un ir dažādas situācijas, kas dzīvē noderēs.”

Masieri, savukārt, piedāvā gan ārstnieciskas, gan relaksējošas procedūras, un, mācoties studiju programmā “Masāža un hidroterapija”, pēc diviem gadiem tu varēsi strādāt gan ārstniecības un rehabilitācijas iestādēs, gan SPA centros un privātpraksēs."

“Masāža ir intensīvs un radošs darbs, un, ja tās rezultātā klients jūtas labāk un atbrīvojas no sāpēm, tas sniedz gandarījumu arī man,” stāsta koledžas absolvents Mārtiņš Ikstens, kurš šobrīd strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā kā masieris un vada savu privātpraksi.

Uzņemšana Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledžas studiju programmās notiks no 28. jūnija līdz 9. jūlijam. Vairāk uzzini mājaslapā rmkoledza.lu.lv

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā