LLU Jelgavā piedāvā unikālu iespēju "Muzeju nakts" apmeklētājiem un topošajiem studentiem

Sestdien, 14. maijā no plkst. 13.00 – 23.00 Jelgavas pilī (Lielā iela 2, Jelgava) norisināsies festivāls “Sajūti LLU”, kurā pēc ilgāka pārtraukuma būs unikāla iespēja viesoties Latvijas Lauksaimniecības universitātē, izzināt un sajust studentu galvaspilsētas piedāvātās iespējas un piedalīties virknē izzinošu un izklaidējošu aktivitāšu.
09.05.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Desmit stundu garumā LLU atvērs savas durvis gan studētgribētājiem, kuri plāno savu profesionālo karjeru, gan Muzeju nakts apmeklētājiem, kuri vēlēsies izbaudīt Jelgavas pils vēsturisko auru. Visiem festivāla pasākumiem nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās un dalība ir bez maksas.

Sajūti savu profesionālo nākotni

LLU ir biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, kas īsteno pētījumus un augstākās izglītības programmas ar dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu saistītās nozarēs. Festivālā “Sajūti LLU” ikvienam būs iespēja iepazīt universitātes studiju iespējas kopā ar TV personību Aivi Ceriņu. No plkst. 13.00 līdz 17.00 vēsturisko Jelgavas pils pagalmu piepildīs universitātē studējošie un piedāvās ikvienam gan sirsnīgas sarunas un klātienes satikšanos, gan dažādus paraugdemonstrējumus un aizraujošas aktivitātes.

Studenti ir parūpējusies, lai ikvienam festivāla apmeklētājam būtu iespēja likt lietā visas savas maņas: garšu, ožu, redzi, tausti un dzirdi. Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studenti piedāvās piedalīties darbnīcā un degustācijās “Pārtikas un ķīmijas noslēpumus atklājot”, savukārt Tehniskā fakultāte aicinās savus spēkus pārbaudīt viktorīnā “Tehnika, enerģija un dizains”. Lauksaimniecības fakultāte organizēs meistarklases “Auga ēdienkarte” un “Ko domā zirgs?”, bet Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte aicinās uz spēli “Kas tur sanāk?”. Sacensību garu piedāvās pārbaudīt Informācijas tehnoloģiju, Meža un Vides un būvzinātņu fakultātes sacensībās “Vai tu esi gudrāks par datoru?”, “Izzini čiekuru un kļūsti par čiekuru!” un “Vai proti uzbūvēt debesskrāpi?”. Savukārt Veterinārmedicīnas fakultāte piedāvās dalību darbnīcā “Diena veterinārajā klīnikā”.

Paralēli aktivitātēm Jelgavas pils pagalmā atvērtas apmeklētājiem būs visas astoņas LLU fakultātes, uz kurām apmeklētāji aicināti doties konkrētos laikos:

  • plkst. 13.00 Pārtikas tehnoloģijas fakultāte (Rīgas iela 22) un Veterinārmedicīnas fakultāte (Kristapa Helmaņa iela 8).

  • Plkst. 14.00 Tehniskā fakultāte (Jāņa Čakstes bulvāris 5) un Meža fakultāte (Akadēmijas iela 11).

  • Plkst. 15.00 Lauksaimniecības fakultāte (Lielā iela 2) un Informācijas tehnoloģiju fakultāte (Lielā iela 2).

  • Plkst. 16.00 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (Svētes iela 18) un Vides un būvzinātņu fakultāte (Akadēmijas iela 19).

Sajūti Jelgavas pils pagātni

Jelgavas pils, kas ir LLU galvenā ēka, var lepoties ar bagātu vēsturi, kas mērāma nepilnu 300 gadu garumā, un aizvadītajā gadā tajā noslēgušies vērienīgi atjaunošanas darbi. Četru gadu laikā sakārtota universitātes fasāde, veikta logu un durvju nomaiņa, izbūvēta jauna ventilācijas sistēma, kā arī īstenoti citi ēkas energoefektivitātes uzlabošanas un modernizēšanas pasākumi. Festivāla “Sajūti LLU” laikā pils apmeklētājiem būs atvērta visu dienu un vakarā interesentiem tiks piedāvātas arī dažādas Muzeju nakts aktivitātes.

Ikvienam būs iespēja piedalīties unikālās orientēšanās sacensībās pa Jelgavas pili un LLU, iepazīstot un izstaigājot lielāko baroka laika celtni Baltijas valstīs, kā arī citas interesantas vietas Jelgavā, baudīt LLU koru “Liepas” un “Ozoli sadziedāšanos un apmeklēt izstādi “EEZ un Norvēģijas granti Latvijā”.

Vēstures cienītājiem būs atvērta Iedvesmas istaba, kurā piedāvāsim izzinošas lekcijas: Ēdieni no pirmās Mītavā publicētās pavārgrāmatas, Garšaugi no hercogu laikiem līdz mūsdienām un Zemes garozas vertikālo kustību ietekme Latvijas teritorijā.

Turklāt pašu mazāko apmeklētāju radošajām aktivitātēm jau no plkst. 15.00 līdz 21.00 būs atvērta darbnīca bērniem.

Visas dienas garumā apmeklētāji aicināti baudīt vēsturisko Jelgavas pils pagalmu, kurā paralēli dažādām aktivitātēm varēs atpūsties, baudīt našķus un gardumus, ko varēs iegādāties “streetfood’’ busiņos, kā arī ļauties īpašai foto pieredzei.

Savukārt festivāla noslēgumā plkst. 22.00 Jelgavas pils pagalmā būs iespēja baudīt brīvdabas kino “Prāta vētra: starp krastiem”.

Lūgums vērst uzmanību, ka daļa no festivāla aktivitātēm norisinās konkrētos laikos, tāpēc aicinām pirms došanās uz Jelgavu iepazīties ar detalizētu pasākuma programmu LLU portālā. Nepiemērotu laikapstākļu gadījumā iespējamas izmaiņas programmā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā