Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

“Supernovā” sestdien noteiks desmit finālistus, žūrijas vārdus neatklāj

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 4. februārī, Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova” pusfinālā par iekļūšanu finālā sacentīsies 14 žūrijas izvēlētie dalībnieki. Tiešraide pulksten 21.10 LTV1 un REplay.lv kanālos.

“Supernovas” vadītāju Ketijas Šēnbergas un Laura Reinika modro acu uzraudzībā pusfinālā skatītāji varēs iepazīt dalībniekus un pirmoreiz tiešraidē novērtēt dziesmu izpildījumu. Gan pusfinālā, gan finālā vienlīdz nozīmīga būs skatītāju un žūrijas loma - labākie tiks noteikti skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas apkopoto viedokļu kopvērtējumā. Finālā iekļūs desmit dalībnieki, un konkursa uzvarētājs iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē. Jau noskaidrojies, ka mūsējie startēs pirmajā pusfinālā, kas notiks 9. maijā, un no Latvijai ierasti draudzīgajiem balsotājiem var cerēt uz Īrijas (mazliet arī Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas) palīdzību - Lietuva un Igaunija ir otrā pusfinālā.

Jāpiebilst, ta dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa “Supernova” pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā tika iekļauti Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi.

“Drošības apsvērumu dēļ LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā,” informē LTV. Starp citu, ja kāds smīkņā par pieminētajiem “drošības apsvērumiem”, tie nemaz tik lieki nav - pēdējā laikā dažādos konkursos vērtējamie izrādījuši apbrīnojamas spējas savos centienos paust nepatiku par žūrijas izteikto vērtējumu…

Uzstāšanās secība pusfinālā:

  1. Artūrs Hatti
  2. Alise Haijima
  3. “Inspo”
  4. Toms Kalderauskis
  5. Katrine Miller
  6. Justs
  7. Adriana Miglāne
  8. “24. avēnija”
  9. Markus Riva
  10. Avei
  11. Patrisha
  12. Raum
  13. Luīze
  14. “Sudden Lights”