Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā atgriežas poļu „Dopelord”

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 9. februārī, “Vagonu Zālē” uzstāsies poļu “stoner doom metal” grupa „Dopelord” - šī jau iepriekš ir viesojusies Rīgā un atzīmējusies te ar ļoti enerģiskiem koncertiem.

“Dopelord” ir “stoner/doom” kvartets, kurus mūzikā un ikdienas dzīvē virza 70. gadu mūzikas un psihedēliskā kino iespaidi. Bieži vien viņu skanējumu salīdzina ar tādu mūsdienīgu un modernizētu žanra klasiku kā grupas “Electric Wizard” vai “Windhand” (starp citu, diezgan pelnīti salīdzina), un mūzikas apskatnieki grupu ierindo Polijas “stoner” grupu spicē, līdzās šī mūzikas stila varenajiem no “Weedpecker”, “Spaceslug” un “Major Kong”. Grupas kontā jau četri albumi, jaunākais no tiem - “Sign Of The Devil” (2020).

Poļus iesildīs vakara īpašie viesi - pašmāju psihedēliskā “stoner/doom” apvienība “Zintnieks”, kas ar savu debijas albumu “No aizkurienes” izpelnījusies atzinību ne tikai Latvijā, bet arī krietni ārpus dzimtās zemes robežām, mūzikas cienītājiem īpaši uzteicot (un ļoti pelnīti uzteicot!) vokālistes Elizabetes balsi.