Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

“The Bad Tones” nāk klajā ar jaunu dziesmu “trīspaku”

© Publicitātes foto

Pašmāju indī un psihedēliskā roka grupa “The Bad Tones” izdevusi jaunu tringlu jeb trīs dziesmu paku ar nosaukumu “ii”. Jāsaka, ka šāds formāts latvju mūzikai ir visai nepieredzēts, bet šī grupa jau reiz to ir paveikusi.

Gada sākumā “The Bad Tones” izdeva pirmo tringlu “i”, iesākot sava jaunā albuma konceptu - četras trīs dziesmu pakas, kurās iekļautās dziesmas raksturo gadalaiku, kurā tās ir tapušas. “i” tapa ziemā, savukārt “ii” - pavasara un vasaras laikā. Jaunajās dziesmās jūtama gan pavasara saules garša, gan vasaras ātrais temps.

““Līts” ir dziesma par ātrumu, kādā vasara pēdējos gados ir gāzusies pār mani. Garas naktis, agri rīti un tad vienu dienu pamostos un saprotu, ka ir jau rudens,” stāsta grupas solists un dziesmu tekstu autors Edvards Broders. Basģitārists Alberts Levics dziesmu “Mosties” raksturo kā “spēli starp diviem poliem - miegu un nomodu, kā arī, tieši to brīdi, kurā šīs divas pasaules satiekas. Katrs no šiem poliem pats par sevi ir pietiekami spēcīgi un cenšas vilkt savā virzienā.” Savukārt dziesma “Vējš”, ko papildina grupas biedru pašu veidots video klips, ir par dienām, kad liekas, ka dzīves pretvējš ir pārāk spēcīgs. “Gluži kā lietainā dienā, braucot ar riteni pāri Vanšu tiltam, vējš pūš ausīs, lietus lāses sitas sejā, bet pāri visai bezspēcībai jāsaņemas un jāmēro ceļš uz priekšu,” komentē Edvards.

Mazliet no vēstures. Grupa “The Bad Tones” (ex “The Pink Elephant”) dibināta 2012. gadā Rīgā, tās sastāvā ir Edvards Broders, Rūdolfs Ozols, Alberts Levics un Kalvis Sležis. Grupas kontā ir četri albumi, no kuriem “Is It Good Enough” (2019) un “Ezera Skaņas” (2020) ieguvuši “Zelta mikrofona” nominācijas. “The Bad Tones” ir uzstājušies gan Vācijā, Ungārijā, Čehijā, Lietuvā un Igaunijā, gan Nīderlandē, ko vairākus gadus grupas dalībnieki saukuši par savām otrajām mājām.