Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīdzinieki “Dani Ryan” izdod elegantu klipu par 25 – 30 eiro

© Publicitātes foto

Īsi pirms valsts svētkiem sintīroka grupa “Dani Ryan” no Rīgas izdevusi jaunu dziesmu “Komett”, kas ir jau trešais singls no topošā grupas albuma “Party!”, kas iznāks pavisam drīz – jau nākamajā nedēļā.

Ar saviem pirmajiem singliem no topošā albuma “Party!” plašākai auditorijai līdz tam praktiski nezināmā grupa “Dani Ryan” prata pievērst uzmanību, taču vasaras beigās notikušajā “Ezīšfestā” gan atstāja vizuāli krāšņu, taču diezgan nenopietnu iespaidu. Taču ar dziesmu “Komett” atkal viss ir kārtībā - vismaz videoklips ir tā vērts, lai to noskatītos. Arī šo klipu, tāpat kā visus grupas materiālus, “Dani Ryan” projekta dalībnieki filmējuši un montējuši patstāvīgi. Filmēšana ritējusi trīs dienas, šajā procesā piedalījusies septiņu cilvēku komanda, bet visu turpmāko materiāla apstrādi un montāžu veicis grupas līderis Daniils Ravinskis, kurš bija atbildīgs par vizuālo efektu un animācijas veidošanu arī iepriekšējos grupas klipos. Starp citu, saskaņā ar dažādām aplēsēm klipa budžets ir 20 - 35 eiro, ieskaitot ēdienus un dzērienus filmēšanas grupai, kā arī samaksu par taksometriem, kas nogādātu visu nepieciešamo aprīkojumu filmēšanas lokācijas vietās...

Video sižets atgriež skatītājus pie grupas pirmā singla “Radio Anna” un tā video, kas stāsta par galvenās varones Annas ceļojumu kosmosā. “Komett” videoklips pastāsta par to, kas šīs Annas dzīvē noticis agrāk, un par upuri, kas viņai bija jānes, lai īstenotu savu sapni - kļūt par kosmonauti. Dziesma stāsta par grūtu izvēli starp sapni un laimīgu, bet vienkāršu dzīvi, divu cilvēku pārdzīvojumiem un, protams, mīlestību. Dziesmas repa panta vārdus uzrakstījis “Dani Ryan” basģitārists Ņikita Andrejevs, kurš tēlojis arī galvenā varoņa lomu jaunajā videoklipā. Interesants fakts: repa sacerēšanas laikā Ņikitam nav bijis ne mazākās nojausmas par to, par ko būs dziesma un kāda tai būs mūzika, viņa rīcībā bijusi tikai kopējā kompozīcijas tēma, proti, kosmoss. Tas ticis darīts ar nolūku, lai esošais materiāls neietekmētu šī panta tekstu.

Grupas “Dani Ryan” pirmsākumi meklējami 2015. gadā. Pēc vairākām sastāva izmaiņām 2019. gadā grupa uzsāka aktīvu darbību, kuras rezultātā 2019. gada beigās klājā nāca debijas albums “Open”. Grupas pamatsastāvā ir trīs cilvēki: Daniils Ravinskis (ģitāra, vokāls, taustiņi), Jānis Zariņš (bungas) un Ņikita Andrejevs (basģitāra un fona vokāls). Kolektīva otrais albums gaidāms 2020. gada beigās.