Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dziesmu rakstīšanas nometnē "RigaLive" radies negaidīts projekts

© Publicitātes foto

Pavisma jaunā skanējumā apvienojušies jaunie un talantīgie mūziķi Ed Rallidae, Justiblvck un SKVR: “underground” stilā ieturētā dziesma “11:11” tapusi dziesmu rakstīšanas nometnes “RigaLive” 2019. gada sesijā.

Dziesma “11:11” tapusi kā sava veida protests pret mūzikas komerciju, kas pārsvarā koncentrējas uz vieglo popa skanējumu, jo tas ir pārdotākais žanrs. Un tieši tas, ka nometnes žūrijas locekļi mēģināja vairāk virzīt mūzikas autorus, izpildītājus un producentus doties komercijas virzienā, nevis ķerties pie sarežģītu māksliniecisko patiesību meklēšanas sevī, esot pamudinājis trio Ed Rallidae, Justiblvck un SKVR radīt jaunu muzikālo vilni - radies svaigs un nepierasts, tumšās skaņās ietērpts, laikmetīgs singls, kura skanējumā nav praktiski ne miņas no Latvijā ierastajiem ritmiem.

“Dziesma “11:11” ir kā garīgs ceļojums gan skaņas, gan vārdu izteiksmē ar ietvertu ļoti spēcīgu paziņojumu ne vien radiostacijām, bet visai pasaulei,” vēsta “RigaLive” organizatori. “Šī skaņdarba autori neseko tendencēm, viņi rada paši savas. Justiblvck ir māksliniece, kuru nevar ievietot konkrēta žanra rāmjos, viņa vienmēr ir kustībā, meklējot jauno un nemitīgi uzsverot, ka šis ir laiks, kad jāraugās pāri robežām, dzimumiem, vecajiem uzskatiem. Ir laiks būt pašiem - visās šī vārda nozīmēs. Ed Rallidae ir pazīstams ar savu izteikto baritonu un dvēseliskajiem tekstiem, uzskatot, ka mūzika ir kā atsevišķs komunikācijas veids, jo mūzika runā, taču dvēsele dzied. Savukārt SKVR ir jaunākais apvienības dalībnieks, līdz šim vairāk pazīstams ārpus Latvijas robežām kā oriģināla, nepieradināta, progresīva un dažkārt provokatīva audio satura veidotājs - mūzikas producents un dīdžejs.”