Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Blackmore’s Night "Nature’s Night"

© Publicitātes foto

Ričards Hjūzs Blekmors jeb vienkārši Ričijs Blekmors – leģendārais angļu ģitārists nosvinējis 75 gadu jubileju (14. aprīlī viņam apritēs 76), taču joprojām ir radoša spara pilns.

Viņa vārds nesaraujami saistāms ar grupām “Deep Purple” un “Rainbow”, taču pēdējos gados Blekmors lielākoties spēlē grupā „Blackmore’s Night” - kopā ar sievu Kendisu Naitu (kaut kad sen viņi uzstājās arī Rīgas Kongresu namā). Šis projekts dzimis 1997. gadā un spēlē ķeltu folkmūziku. Turklāt šis ir varen ražīgs projekts - viņu kontā ir 11 studijas albumi, trīs koncertnieki un viena labāko dziesmu izlase. Protams, komerciālu panākumu „Blackmore’s Night” nav - tāds arī nebija Blekmora mērķis, ja vien par tādiem neuzskata abu pēdējo albumu “Dancer And The Moon” (2013) un “All Our Yesterdays” (2015) iespraukšanos britu albumu Top 100. Savukārt jaunais albums ar kaut ko iepaticies Vācijā, kur ticis līdz topa septītajai vietai - tik augstu tur vēl nebija bijis neviens „Blackmore’s Night” disks. Ir iemesls paklausīties. Kopumā desmit kompozīciju, tostarp “Rednex” dziesmas “Wish You Were Here” un Sāras Braitmenas savulaik izpildītās “Second Element” kaverversijas.

PAR. Arī mūsu platuma grādos ir mūzikas cienītāji, kuriem patīk šāda veida folkmūzika, kas muzikāli balstīta uz renesanses laikmeta motīviem. ““Nature’s Light” stāsts - tas ir stāsts par dabu kā par patieso visa pastāvošā karalieni, kā arī par vienkāršību un mūsu acu priekšā ik dienas notiekošo brīnumu maģiju. Mūsu mūzika ir labs veids, kā izbēgt no stresa un pašreizējo apstākļu radītā spiediena. Dodieties ceļojumā kopā ar mums uz daudz vienkāršāku laikmetu, kurā mūzika spēs viegli iekļūt jūsu sirdīs un dvēselēs!” vilina Kendisa Naita, un, kas dīvainākais, viņas teiktais ļoti precīzi saskan ar albumā skanošo materiālu. Savukārt tiem, kas vienkārši vēlas paklausīties Blekmora elektriskās ģitāras radītajā skaņu burvībā, var ieteikt dziesmas “Feather In The Wind” un “Der Letzte Musketier”, arī jau minēto “Second Element”. Noteikti gribētos izcelt arī skaisto “Darker Shade Of Black”.

PRET. Klausoties šo albumu, iztēle uzbur acu priekšā filmās redzētās renesanses laikmeta ainiņas un… šie kadri nebūt nevilina piekrist mūzikā paustajai sajūsmai par tiem laikiem. “Nature’s Light” noteikti neieguls apskatnieka mājas fonotēkas iecienītāko albumu lauciņā, patiesībā - tas tur nenokļūs vispār.