Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Singapūras Satīns" nofilmē videoklipu slēgtajā Straupes narkoloģiskajā slimnīcā

© Publicitātes foto

Pēc ilgākas klusuma pauzes viena no spilgtākajām repa apvienībām Latvijas mūzikas lauciņā „Singapūras Satīns“ izdevusi jaunu dziesmu “Toksisks” un tās videoklipu, kā arī izziņojusi šogad gaidāmo albumu.

Dziesmas “Toksisks” videoklips ir filmēts slēgtajā Straupes narkoloģijas slimnīcā, un noskaņas tajā nav no tām priecīgākajām - klips ir ieturēts melnbaltā psiholoģisko šausmu filmu estētikā ar destruktīvi drūmu noskaņu. Kopā ar grupas „Singapūras Satīns“ dalībniekiem videoklipā piedalījās un galveno lomu atveidoja Anna Renāte Stuge, epizodiska loma tajā tikusi arī “singapūriešu” kolēģim seriālā “Lielie Muļķi” Robertam Gobziņam.

“Mums nekad nav bijušas problēmas ar pašapziņu, īpaši ar pašironiju. Pasmejamies par 2000. gadu sākuma kultūru un mūsu vietu tajā, smejamies par to, ka nemākam krievu valodu vai [likt] komatus, festivālu kultūru un smejamies par citām tēmām, taču šī dziesma ir visai milzīgs pretstats mūsu līdzšinējiem darbiem. Tas ir visai reālistisks un brutāls ieskats sāpīgajā realitātē. Aiz “prikolīgiem” “pritonu” pavēlniekiem patiesībā slēpjas ļoti pašdestruktīvas un toksiskas personas, kuras ļoti ātri savos iznīcības ceļos var ievilkt pat vistuvākos cilvēkus. Arī dziesmas videoklips uzņemts ikoniskā lokācijā, kurā savulaik gozējušās neskaitāmas “pritonu” leģendas - Straupes narkoloģiskajā slimnīcā. Tur mēs visdrīzāk rehabilitētos vai spokotos, ja kāds no mūsu dzīvībai bīstamajiem “pritoniem” būtu izvērties mazliet citādāks. Šajā videoklipā vēlējāmies parādīt sekas paņēmienam “ārstējies ar to, ko saslimi”, taču mēs paši no šīm kļūdām pagaidām vēl nemācāmies,” stāsta grupas dalībnieki.

Līdz ar dziesmas „Toksisks“ iznākšanu „Singapūras Satīns“ dara zināmu, ka 2021. gadā no grupas ir sagaidāms jauns studijas albums. Kā zināms, „Singapūras Satīns“ ir Latvijas pēdējā laika skaļākā un apspriestākā hiphopa grupa, kura debitēja 2015. gada izskaņā, kad savā „YouTube“ kanālā publicēja grupas pirmo miksteipu „Singapūras Satīns Vol. 1“. Šis miksteips tikai vienas nakts laikā guva atzinīgu klausītāju un arī kritiķu vērtējumu par unikālo izpildījumu, satīriskajām lirikām un laikmetīgo skanējumu. Līdz šim grupa ir izdevusi divus studijas albumus, trīs miksteipus un vairākus singlus. 2020. gadā „Singapūras Satīns“ sācis sadarbību ar mūzikas izdevniecību „Universal Music Group“, izdodot singlus “Blingi” un “Bambaleo”, kas kļuva par vienām no gada klausītākajām pašmāju dziesmām digitālajās straumēšanas platformās.