Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Foo Fighters” līderis Deivs Grols izdevis grāmatu

© Publicitātes foto

Pirms dažiem gadiem Rīgā ar koncertu pabijušās supergrupas “Foo Fighters” līdera Deiva Grola grāmata saucas “The Storyteller” – tie ir stāsti par dzīvi un mūziku.

Deiva Grola jaunajā grāmatā ir daudz interesantu biogrāfisko datu: no amizantiem bērnības atgadījumiem, aizkustinošiem ģimenes momentiem, pametot mājas, lai redzētu pasauli 18 gadu vecumā, līdz aizraujošiem stāstiem par “Nirvana”, “Foo Fighters”, Deividu Boviju, Džoannu Džetu, Igiju Popu, Polu Makartniju, par bungu spēlēšanu Tomam Petijam slavenajā “Saturday Night Live” šovā, uzstāšanos Baltajā namā un pat par svinga dejošanu kopā ar “AC/DC”.

Ar mīlestību, smiekliem, zaudējumu un apkaunojumiem ceļa gaitā “The Storyteller” ir fascinējošs ieskats dzīvē, kas dzīvota patiesi skaļi. “Ir kopīgs pavediens, kas vērpjas līdzi visam, ko es daru - tā ir stāstu stāstīšana. Lai tas būtu dziesmā, dokumentālā filmā vai uz kādas lapaspuses, vienmēr esmu jutis vajadzību dalīties ar mirkļiem no savas dzīves. Šī tieksme ir liela daļa no tā, kas mani radoši aizrauj. 2020. gada martā, saprotot, ka mans darbs ar “Foo Fighters” uz laiku apstāsies, izveidoju “Instagram” kontu un izlēmu fokusēt visu savu radošo enerģiju stāstu pierakstīšanai. Tas ir kaut kas, ko mīlu darīt, bet nekad tam nepietika laika,” stāsta Deivs Grols. “Es ātri vien atklāju, ka atalgojums pēc tam, kad esmu dalījies ar jaunu stāstu, ir tāds pats, kā sajūtas, kuras iegūstu muzicējot lielai auditorijai, tāpēc arī turpināju rakstīt. Atsauksmes no lasītājiem bija tik pat dvēseli piepildošas, kā jebkuri aplausi arēnā. Tā nu es ņēmu visas pieredzes, kas bijušas manā dzīvē - iespaidīgas, sarežģītas, smieklīgas un emocionālas, - un nolēmu, ka ir laiks tās beidzot ielikt vārdos. Esmu saviļņots un pagodināts ziņot: “The Storyteller” - atmiņu kolekcija no dzīves, kas dzīvota skaļi - ir klāt! No manām agrīnajām dienām, uzaugot Vašingtonas, ASV priekšpilsētā, līdz māju pamešanas 18 gados un visai mūzikai, kas sekoja pēc tam, es beidzot varu dalīties šajos piedzīvojumos ar pasauli - tieši tā, kā es to redzēju un dzirdēju otrpus mikrofonam. Pagriez skaļāk!”