Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Guntars Račs atceļ pilnībā izpārdotu koncertu Liepājā

© Publicitātes foto

Dzejnieks un mūziķis Guntars Račs ir viens no nedaudzajiem, kuram bijusi drosme skaidri un gaiši pateikt – pērn atceltais un pārceltais viņa koncerts nenotiks.

Guntara Rača 55 gadu jubilejas koncertam “Liepājnieku dziesmas” vajadzēja notikt jau pagājušā gada 28. martā Liepājas olimpiskā centra arēnā. Uz to autors bija saaicinājis savus tuvākos draugus un līdzgaitniekus no grupām “Liepājas brāļi”, “Līvi”, “Credo”, “Saldās sejas” un “bet bet”, tāpat bija paredzēta arī Ivo Fomina un citu pazīstamu solistu uzstāšanās, taču pulcēšanās ierobežojumu dēļ koncertu jau divas reizes nācies pārcelt. Tam būtu jānotiek 24. aprīlī, taču arī tagad pulcēšanās un uzstāšanās nav iespējama, tāpēc koncerts tiek atcelts. Ja biļetes uz pasākumu iegādātas interneta veikalā www.bilesuparadize.lv, tad nauda tiks ieskaitīta biļešu pircēja bankas kontā bez klienta pieprasījuma. Ja biļetes iegādātas “Biļešu Paradīzes” kasē, cilvēki aicināti doties uz tuvāko kasi. “Lūgums apmainīt iegādātās biļetes līdz 30. aprīlim,” informē rīkotāji.

Skumji. Ļoti skumji. Man patiešām ir no sirds žēl. Uz koncertu biļetes bija iegādājušies vairāk nekā 2000 klausītāju. Daudzi man teica, lai es vēlreiz pārceļu [koncertu], un, ka viņi ir ar mieru gaidīt. Taču es labi saprotu, ka daudziem biļetēs ieguldītais šobrīd var būt ļoti noderīgs, jo laiks nevienam nav no vieglākajiem. Tāpēc es nolēmu koncertu atcelt pilnībā un atmaksāt biļešu naudu,” atzīst Guntars Račs. “Neviens no mums nezina, kad zālē atkal varēs pulcēties tik liels klausītāju skaits. Bet es ticu, ka tāds brīdis pienāks, un mēs atkal uzliksim lielākos bungu komplektus, skaļākos pastiprinātājus un iegriezīsim pamatīgu ballīti ar vecajiem, labajiem “Līvu” un “bet bet” hitiem!”

Pašlaik Guntars Račs turpina darbu pie dzejoļu grāmatas “365” trešās daļas, katru dienu publicējot jaunu dzejoli “Facebook” vietnē. Grāmata klajā nāks augustā, un, ja būs iespējams, tiks atzīmēta ar īpašu koncertu Dzintaru koncertzālē 21. augustā. Un vēl - grupa “bet bet” šogad atzīmē savus 30 gadus uz skatuves, un ieplānojusi sniegt vairāk nekā 25 koncertus lielākajās un vismazākajās āra estrādēs visā Latvijā. “Man ļoti pietrūkst mūsu tikšanās reižu. Es ceru, ka vasarā vismaz daļa no mūsu plāniem realizēsies, un mēs tiksimies atkal klātienē,” tā Guntars.