Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Uz „Noasa“ atklāta Kirila Panteļejeva personālizstāde

© Didzis Grodzs

Mākslas centrā „Noass“ atklāta mākslinieka Kirila Panteļejeva personālizstāde „5 istabas“, kura caur dažādos medijos veidotiem darbiem ieved pārdomās par izmaiņām ikdienas un nākotnes perspektīvā, kas radušās pandēmijas iespaidā. Izstāde būs aplūkojama līdz 15. septembrim.

Reflektējot par straujajām pārmaiņām, kad dinamisko, sociāli aktīvo un uz produktivitāti koncentrēto ikdienu pēkšņi apstādināja izolācija un dzīves ritma palēnināšanās, mākslinieks Kirils Panteļejevs dažādos medijos radījis darbus, kas izgaismo pandēmijas rezultātā radušās specifikās izmaiņas mūsu dzīvēs, noskaņā un perspektīvās. „Izstāde sākotnēji bija iecerēta kā apcerējums par globālām cilvēces problēmām, ekoloģiju, attīstības perspektīvām un izdzīvošanu arvien sarēžģītākā situācijā pasaulē, un, pavisam negaidot, globālā pandēmija vēl vairāk izcēla šo jautājumu aktualitāti,“ atzīst pats mākslinieks. Izstādes koncepcijā īpašu lomu spēlē arī tās fiziskā atrašanās vieta - peldošais mākslas centrs „Noass“, kas gan semantiski, gan vizuāli asociējas ar šķirstu, kurā paglābties no globālām likstām, kas ik pa laikam pārsteidz cilvēci.

Savā mākslinieciskajā darbībā Kirils Panteļejevs paplašinājis dažādības diapazonu - starp viņa mākslas darbiem sastopami gan klasiskās figurālās tēlniecības ietvaros veidoti darbi, gan performances, instalācijas un interaktīvi vides darbi. Arī šajā izstādē aplūkojami ar dažādiem izteiksmes līdzekļiem veidoti darbi - antropomorfās formas mijas ar „ready-made“ tehnikā veidotiem objektiem, video projekciju un dabas materiāliem. Darbus, kas izstādīti mākslas centra pagrabā esošajās izstāžu telpās, papildina vides objekts „Temporarily Closed“ („Īslaicīgi slēgts“) AB dambja teritorijā.