Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jaunais dziedātājs Niklāss savā singlā pievēršas laumiņu tēmai

© B. Brigmane Brige

Jaunais latviešu popmūzikas izpildītājs Niklāss februāri iesācis ar jaunu skaņdarbu, apdziedot mītiskas būtnes, kuras spēj pasargāt no nelaimēm.

Niklāss savu mūziķa karjeru uzsāka tikai 2022. gada pavasarī, sadarbībā ar izdevniecību “MicRec” izdodot savu debijas singlu “Seši vēji”. Tam sekoja dziesma “Lēti un naivi”, un arī jaunās dziesmas nosaukums atbilst šim naivajam konceptam - “Laumiņu nakts”. Dziesmas videoversiju veidojis Kaspars Rudzītis (Dween Productions), bet ierakstu studijā producējis pieredzējušais Gints Stankevičs.

“Jaunā dziesma ir par maģiskajām vasaras naktīm. Sarakstīju to retrīta laikā Saulkrastos, sēžot pie ugunskura zem izgaismotas ābeles. Nakts ir mana mīļākā diennakts daļa. Vai zināt to sajūtu, kad naktī, esot brīvā dabā, šķiet, ka kāds uz jums skatās?! Es patiesi ticu, ka tās, iespējams, ir laumiņas. Šis ir stāsts par laumiņām, kas rūpējās par mūsu prieku un klusītēm pieskata mūs. Tonakt es sajutu daudz vairāk un tāpēc nosaucu to par laumiņu nakti,” skaidro Niklāss.

Jāpiebilst, ka 10. februārī Niklāss ar koncertprogrammu “Sajūtas” uzstāsies Vārmes pamatskolas zālē. Koncertā izskanēs jau minētās dziesmas, kā arī vēl neizdoti skaņdarbi, turklāt tiek solīti arī īpašie viesi.