Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ukraiņu bandūriste Darja Leleko un čellists Auzāns uzstāsies Ukrainas neatkarības dienā

© Publicitātes foto

Ukraiņu bandūras virtuoze Darja Leleko un čellists Kāris Auzāns ir izveidojuši īpašu programmu “Spogulis spogulī”, lai sniegtu koncertus Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem simboliski izvēlētās vietās dažādās Rīgas apkaimēs.

Divi no Darjas Leleko un Kārļa Auzāna koncertiem (starp citu, tie ir bez maksas!) paredzēti Latvijai nozīmīgā datumā 23. augustā - staļinisma un nacisma upuru atceres dienā. Pirmais koncertiem notiks Strazdumuižas parkā pie Juglas ezera pulksten 16.00, bet otrs simboliski izvēlētā vietā - pie Kongresu nama pretī Krievijas vēstniecībai pulksten 18.00. Savukārt Ukrainas neatkarības dienā, 24. augustā, mūziķi koncertēs Grīziņkalna parkā (pulksten 16.00) un Klusajā dārzā pie Jēkabpils ielas (pulksten 18.00) - daļā, kurai dots Ukrainas dārza vārds.

Pēdējie divi koncertprogrammas koncerti notiks 31. augustā Dzegužkalnā 16.00 un Arkādijas parkā pulksten 18.00. Koncertos duets izpildīs gan latviešu, gan ukraiņu tautas mūziku, ukraiņu-ebreju tautas mūziku, ukraiņu garīgo mūziku un Kārļa Auzāna orģināldarbus. “Darja Leleko ir ļoti pateicīga Latvijai par tās atbalstu Ukrainai un ar lielāko prieku dzied latviešu valodā un spēlē latviešu tautas mūziku uz ukraiņu nacionālā instrumenta bandūras,” vēsta koncertu rīkotāji.

Šo muzikālo duetu raksturo drosme un vienotība, un kā saka pati bandūriste Darja, tad: “Instruments ir mana cīņa”. Koncerti arī ir kā atgādinājums, ka karš vēl nav beidzies, un mūsu atbalsts ukraiņiem joprojām ir nepieciešams.