Geju tiesību cīnītājs mobējis izvarotas sievietes

Cīņu par vīriešu tiesībām precēt vīrieti no ministra Jura Pūces un deputāta Artūra Toma Pleša pārņēmis daudz necienīgāks cilvēks. Tāds, kuru dzimumattiecību regulēšanas politikai, iespējams, nedrīkstētu laist pat tuvumā ‒ Raimonds Petrovics. Cilvēks ar šādu vārdu liepājniekiem saistās ar kādu grupveida izvarošanas gadījumu.
Šie ir ekrānšāviņi no trim dažādiem portāliem, un vienojošais elements to vēstījumos ir vārds un uzvārds ‒ Raimonds Petrovics. Secināms, ka par homoseksuāļu tiesību paplašināšanu iestājas cilvēks, kurš savulaik aizstāvēja izvarotājus un internetā vajāja viņu upurus ©Ekrānšāviņš

Nē, viņš pats nebija izvarotāju pulkā, taču nodarbojās ar mobingu internetā - spīdzināja izvarošanas upurus attālināti, jo izvarotāji bija viņu draudziņi. Par šo briesmīgo gadījumu rakstīja laikraksts “Kurzemes Vārds”, un pēc tam arī nacionālā prese. Protams, tagad, kad Raimonds Petrovics sataisījies cīņā pret tradicionālo ģimenes modeli, ierosinot jaunu sabiedrisko iniciatīvu viendzimuma partneru reģistrēšanai, vecie raksti seko viņam pa pēdām.

Noziedzniekus notiesāja

Lūk, citāts no “Kurzemes Vārda” publikācijas “Ir zināms anonīmais ķengātājs” (28.02.2011):

“Liepājnieks Raimonds Petrovics ir bijis tas, kurš interneta portālā liepajniekiem.lv publiski ņirgājies par oktobrī notikušās grupveida izvarošanas upuriem un pat uz viņu vārda ievietojis intīmsludinājumus.

“Kurzemes Vārds” jau rakstīja, ka pie publikācijām par Lāčplēša ielā notikušo grupveida izvarošanu, kurā cieta divas meitenes, interneta portāla www.liepajniekiem.lv anonīmi apmeklētāji regulāri veltīja cietušajām nicinošas frāzes un publiskoja upuru datus. Taču ar apsaukāšanos vien nepietika. Decembrī un vēlāk arī janvārī portāla sadaļā “Iepazīšanās” parādījās sludinājumi, kuros jauna meitene pauda vēlmi iepazīties ar puišiem un aicināja zvanīt pa tālruņa numuru, kas bija vienai no cietušajām. Turpat tika publicēti atmaskojoši komentāri, ka, lūk, sludinājuma autore ir viena no meitenēm, kura tagad apsūdz puišus par izvarošanu, tādēļ aicināja zēnus uzmanīties no viņas.” Izvarotāji tika tiesāti. Policija noziedzniekus bija aizturējusi tieši nozieguma pastrādāšanas brīdī - dzīvoklī Lāčplēša ielas 35. namā. Izvarošanu viņi izplānojuši un īstenojuši absinta dzērumā ‒ 2010. gada 25. oktobrī. Kaimiņi izdzirdēja meiteņu palīgā saucienus. Viena no viņām bija nepilngadīga.

Pieslēdzās sabiedrotais

Uz vietas nozieguma pastrādāšanas brīdī tika aizturēti seši vīrieši. Četri - vārda tiešā nozīmē nolaistām biksēm. Viņi tika notiesāti, ielikti cietumā. Un kā vēlāk rakstīja mediji - viņi solīja meitenēm atriebties un neļaut brīvi pastaigāties pa Liepāju. Bojāja dzīvi arī internetā un šim darbam pieslēdzās izvarotāju sabiedrotais Raimonds Petrovics.

Kad publiskā ņirgāšanās vairs neesot bijusi paciešama, viena no cietušo sieviešu mātēm uzrakstīja iesniegumu policijā ar lūgumu noskaidrot vainīgo. Tas arī tika izdarīts. Cilvēks, kurš cietušās meitenes nemitīgi apsaukāja, izrādījās Raimonds Petrovics. “Kurzemes Vārds” atsaucās uz paskaidrojumu policijai:

Petrovics rīkojies šādi tāpēc, ka vēlējies aizstāvēt savus draugus - grupveida izvarošanā apsūdzētos, kuri, pēc viņa ieskatiem, neesot vainīgi.

Pēc tam, kad Petrovica paša pastrādātais noziegums internetā tika atklāts, viņš vainu atzinis: “R. Petrovics interneta portālā jau publicējis atvainošanos cietušajai. Savukārt viņai ir tiesības vērsties tiesā, lai pieprasītu atlīdzību par morālo kaitējumu. Pagaidām tas neesot darīts, taču cietušās tuvinieki tā rīkošoties, ja publiska ņirgāšanās vēl atkārtosies.” Tiktāl par notikumiem pirms desmit gadiem.

Stafete no “Attīstībai/Par”

Tagad liepājnieks Raimonds Petrovics uzsācis aktīvu sabiedrisko darbību. Sabiedrisko iniciatīvu vietnē manabalss.lv viņš ir rosinājis iniciatīvu “Viendzimuma partneru reģistrēšana” ‒ atļaut precēties vīriešiem ar vīriešiem un sievietēm ar sievietēm. 2015. gadā ar līdzīgu ierosinājumu ‒ par kopdzīves reģistrāciju ‒ atnākuši partiju apvienības “Attīstībai/Par” politiķi Juris Pūce un Artūrs Toms Plešs. Saeimā tas tika noraidīts, jo Satversme atzīst tikai tradicionālo ģimenes modeli - laulību starp vīrieti un sievieti. No viņiem stafeti cīņā par tradicionālā ģimenes modeļa nojaukšanu pārņēmis Petrovics. Nepieciešamais balsu skaits jau ir savākts, un, visticamākais, jaunnedēļ iniciatīva tiks iesniegta Saeimā.

Acīmredzot nenožēlo

Paturot prātā teorētisku iespēju, ka Liepājā varbūt mīt vēl kāds Raimonds Petrovics, “Neatkarīgā Avīze” sazinājās ar geju laulības iniciatīvas rosinātāju. Lai uzdotu jautājumu par viņa saistību ar izvarotu meiteņu mobēšanu un ņirgāšanos internetā. Sarunu viņš atteica. Tā esot viņa brīva izvēle, kam sniegt un kam nesniegt interviju. Bet uz vienīgo jautājumu īsziņās tā arī neatbildēja - ne jā, ne nē. Neizmantoja iespēju pateikt, piemēram, ka tā bijusi briesmīga jaunības kļūda, ko viņš nožēlo. Vien pasūtīja tālāk mācīties žurnālista ētiku. Acīmredzot nenožēlo. Uzskata, ka ir īstais, kam par ētiku, diskrimināciju un ģimenes institūtu spriest.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā