Pasaules preses milži ar interesi vēro "Neatkarīgās" digitalizāciju

Franču lielākais rīta laikraksts „Le Figaro” un Francijā iznākošais populārais dzīvesstila žurnāls „Notre Tempes” pievērsis uzmanību „Neatkarīgās” pārejai digitālā formātā. „Viens no trim lielākajiem Latvijas dienas laikrakstiem ‒ „Neatkarīgā Rīta Avīze” ‒ pilnībā atteicies no papīra versijas un kļuvis digitāls,” tā savus lasītājus informē „Le Figaro”.
UZMANĪBAS LOKĀ. Lielākais franču dienas laikraksts „Le Figaro” un dzīves stila žurnāls „Notre Temps” informāciju par „Neatkarīgās” digitālo veidolu uztvēra ar lielu interesi, par to vēstot arī saviem lasītājiem ©Ekrānšāviņš

Atsaucoties uz „Mediju nama” īpašnieka Naura Kāpostiņa teikto aģentūrai AFP, „Le Figaro” vēsta, ka izdevējs jau kādu laiku prātojis par laikraksta digitalizēšanu un šīs pārmaiņas bijušas ieplānotas jau pirms koronavīrusa izraisītās pandēmijas.

„Le Figaro” ir franču valodā iznākošs laikraksts, kas dibināts 1826. gadā Francijā un joprojām ir lielākais dienas laikraksts Francijā, apsteidzot „Le Parisien” un „Le Monde”. (Tiesa, 1995. ‒ 1996. gadā šo izdevumu apsteidza „Le Parisien”, bet vēlāk tas atguva savas līdera pozīcijas.) Līdzīgi kā lielākā daļa drukātās preses, arī „Le Figaro” ir interneta versija www.lefigaro.fr, kas darbojas līdzīgi kā ziņu portāls.

„Le Figaro” vidējā tirāža pērn bija 321 tūkstotis eksemplāru, savukārt www.lefigaro.fr šobrīd ir viena no 50 populārākajām interneta vietnēm Francijā.

Tomēr arī „Le Figaro” meklē jaunus attīstības virzienus un tāpēc ar interesi raugās uz „Mediju nama” izveidoto digitālo laikrakstu, kurā, citējot digitālā laikraksta „Neatkarīgās Rīta Avīzes” galveno redaktoru Juri Paideru, „līdzās esošajai vietnei www.nra.lv turpmāk Neatkariga.lv būs digitāla avīze ar gariem rakstiem, intervijām, kultūras hroniku un viedokļu lapām”.

Savukārt „Notre Temps” ir reizi mēnesī iznākošs dzīves stila žurnāls franču valodā. Pirms gadsimtu mijas šī žurnāla tirāža pārsniedza 1 miljonu, bet pēdējos gados tā noslīdējusi līdz aptuveni 700 tūkstošiem. Arī „Notre Temps” ir mājaslapa internetā, kas gan nav tik populāra kā „Le Figaro”. Tā kā „Notre Temps” mērķauditorija ir solīdi lasītāji, kuriem joprojām patīk presi lasīt drukātā veidā, arī „Notre Temps” meklē iespējas, kā esošo izdevumu pārnest jaunā kvalitātē, nezaudējot drukātā laikraksta vērtības. „Neatkarīgās” digitālā transformācija „Notre Temps” šķiet uzmanības vērta, ja jau par to tiek informēti lasītāji.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā