Meroni vairs nav Šveices advokāts!

Šā gada 3. aprīlī Šveices Cīrihes kantona Augstākās tiesas Advokātu uzraudzības komisija ir dzēsusi Rudolfu Meroni no Šveices Advokātu reģistra ‒ liecina “Neatkarīgās” rīcībā nonākusi oficiāla dokumenta kopija.
OFICIĀLS APLIECINĀJUMS, ka Cīrihes kantona Augstākās tiesas Advokātu uzraudzības komisija Rudolfu Meroni ir izslēgusi no advokātu saraksta ©Dokuments

Dokuments

Tas noticis pēc paša R. Meroni lūguma. Procedūra R. Meroni izmaksājusi 100 Šveices franku, kas samaksāti kā valsts nodeva.

“Neatkarīgā” pārbaudīja - publiski pieejamā Šveices advokātu reģistrā vairāk nav neviena advokāta ar uzvārdu Meroni.

Savukārt neoficiāla informācija liecina, ka R. Meroni vairs nav pat Šveices iedzīvotājs. Viņš dzīvojot Krētā, muižiņā ar olīvu birzi un olīveļļas spiestuvi, pie kuras iekārtots arī helikoptera nolaišanās laukums - par to savulaik rakstīja portāls “Pietiek.com”. Nebūtu brīnums, ja galvenais atbildīgais par R. Meroni gaisa floti būtu joprojām uz “Radio SWH” cerošais Aivars Gobiņš, kurš Latvijā reģistrēts arī kā SIA “Comar Aviation Riga” vienīgais īpašnieks un vienīgā amatpersona. Latvijas presē publicēta arī fotogrāfija, kur A. Gobiņš pozē pie helikoptera.

Tagad visiem, kuri grib kārtot darījumus ar R. Meroni, ir jābrauc uz Krētu, par ko priecīgi esot Aggelianas (netālu no šīs Krētas pilsētas dzīvojot R. Meroni) krogu īpašnieki.

Tātad jau vairāk nekā mēnesi vairs nav pamata R. Meroni saukt par “Šveices advokātu” ‒ viņš ir vienkāršs “krētietis”.

Ko nozīmē šī R. Meroni statusa maiņa? Viņam vairs pilnīgi oficiāli nav advokāta pilnvaru un pienākumu. Tostarp viņš vairs nav Latvijas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjekts, kā arī viņš nav identiska Šveices likuma subjekts. R. Meroni vairs nav “jāpazīst savs klients” un viņam nav pienākums veikt “risku novērtējumu” darījumos u.tml. Uz R. Meroni nu jau pilnīgi oficiāli neattiecas Šveices advokāta augstie standarti.

ŠVEICĒ VAIRS NAV neviena advokāta ar uzvārdu Meroni / Ekrānšāviņš

Vai viņš, vairs nebūdams advokāts, var būt “arestētās mantas glabātājs” kriminālprocesā Latvijā? Jau kopš 2010. gada, t.i., vismaz desmit gadus dažādas personas ir oficiāli vērsušās Rīgas apgabaltiesā ar pamatotiem lūgumiem atcelt R. Meroni no arestētās mantas glabāšanas - viss velti. Līdz ar to var prognozēt, ka arī R. Meroni izslēgšana no advokātu reģistra Šveicē nekādas sekas Latvijā neizraisīs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā