Ģimenes jēdziena pārrakstītāji. Kas viņi ir?

Propagandas un cenzūras organizācija “Re:Baltica” nesen nāca klajā ar atmaskojošām un izsmejošām publikācijām saistībā ar Satversmē pieteiktajiem grozījumiem dabiskas ģimenes aizsardzībai. Taču atmaskot otru karojošo pusi šai konservatīvo un ultraliberālo spēku sadursmē propagandas kantoris izvairās. Tāpēc to izdarīs Neatkarīgā.
©Ekrānšāviņš

Kas virza LGBT ar savas ideoloģijas nostiprināšanu Latvijas normatīvajos aktos un sabiedrības dienaskārtībā?

Īsumā:

1) Iepriekšējo partnerattiecību legalizēšanas iniciatīvu ierosināja izvarotu sieviešu mobētājs Raimonds Petrovics.

2) Jauno iniciatīvu un kampaņu “Dzīvesbiedri” caur saviem darbiniekiem īsteno profesionāla mediju aģentūra “Deep White”, kas tieši saistīta ar partiju apvienību “Attīstībai/Par!”

No organizācijas Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs “Re:Baltica” puses kampaņa bauda pilnu atbalstu - konservatīvie un nacionālisti viņu izplatītajos propagandas materiālos ir atpalikuši muļķi, bet LGBT interešu aktīvisti vieni progresīvi un brīnišķīgi ļaudis.

Atslēgas faktors “Deep White”

Atgādinājumam - cīņa par ģimenes jēdziena skaidrojumu sabiedrības dienaskārtībā nonāca pēc tam, kad Satversmes tiesa, iejaucoties politiskajā procesā, tēviem paredzēto paternitātes atvaļinājumu piešķīra sievietei, kura nav ne bērna māte un vēl jo vairāk nav bērna tēvs. Šāds Darba likuma traktējums prasa principiāli mainīt izpratni par ģimeni visos saistītajos normatīvajos aktos un valstī kopumā. Lai novērstu šo kolīziju, Nacionālā apvienība ir rosinājusi grozījumus Satversmē, precīzi noformulējot jēdzienus - ģimene, tēvs un māte. Attiecīgi liberālie spēki, kas atbalsta LGBT ideoloģiju, to cenšas nepieļaut un lobē viendzimuma laulību legalizāciju. Tie ir ne tikai konkrēti politiskie spēki “Attīstībai/Par!”, “Progresīvie”, “Protests”. Šai procesā piedalās arī visas nevaldības organizācijas LGBT interešu lobēšanai, kurās lielākoties darbojas vieni un tie paši cilvēki. Arī pa kādam indivīdam ar atbaidošu reputāciju, uz ko, neraugoties uz kopīgo mērķi, šķībi skatās pat geju kopiena. Taču, kā atklājies Neatkarīgās veiktajā izpētē, atslēgas faktors viņu pūliņu apvienošanā un rīcības efektivitātē ir mediju aģentūrai “Deep White”.

Par visu atbild Zālītis

Šis ir viens no ietekmīgākajiem nozares uzņēmumiem, kas pēdējos gados teju peldās valsts pasūtījumos. “Deep White” nepārprotami atbalsta tā dēvēto Dzīvesbiedru kampaņu, un ir pamats uzskatīt, ka arī organizē. Kaspars Zālītis, kurš ir kustības “Dzīvesbiedri” vadītājs, strādā šajā aģentūrā konsultanta pozīcijā. Neatkarīgā vērsās uzņēmumā ar jautājumu, vai kampaņa “Dzīvesbiedri” ir aģentūras pasūtījuma darbs un kas tādā gadījumā ir pasūtītājs. Taču uzņēmuma īpašnieces Egles Klekeres-Krekeles vārdā atbildi sniedza tas pats Kaspars Zālītis:

“Saņēmu ziņu, ka esat interesējies par atbalstu Dzīvesbiedru kampaņai.

Vēlos Jūs informēt, ka profesionāļu atbalsts un līdzdalība kampaņā ir pilnībā brīvprātīga un cilvēki tajā piedalās kā privātpersonas.”

“Lursoft” datu bāzes liecina, ka Zālītis ir amatpersona četrās organizācijās, kuru mērķos ietilpst LGBT interešu lobēšana: “DI, Nodibinājums”, “Mozaīka, Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība”, “Eiropas Jaunatnes Cilvēktiesību sadarbības tīkls” un “Open CEntre”. Viņam ir bagātīga pieredze darbā dažādu sociālo kampaņu īstenošanā un pilsoniskajā aktīvismā. Viņš rīko tā dēvētos praidus, un mobilizē LGBT atbalstītājus.

Apkaunojums armijai

Kontekstā ar iesaistīšanos Zālīša “Dzīvesbiedru kustībā” par aģentūru “Deep White” jāmin vēl kāds būtisks fakts. Uzņēmums ir politiski pietuvināts partiju apvienībai “Attīstībai/Par!”, un tas neapšaubāmi ir veicinošs faktors valsts pasūtījumu saņemšanā. Aģentūras “Deep White” īpašnieces Egles Klekeres-Krekeles vīrs ir Gints Knoks. Apvienībai “Attīstībai/Par!” tuvu stāvoša persona, pirmsvēlēšanu avīzes atbildīgais redaktors. Kad vēlēšanās partijai sekmīgi noslēdzās, viņam tika iedots aizsardzības ministra Arta Pabrika padomnieka postenis. Ilgi gan viņš šai darbā nenoturējās. Neatkarīgās avoti zina stāstīt, ka viņš no aizsardzības jomas galīgi neko nav sapratis, taču nemitīgi gribējis taisīt revolūcijas. Pabriks no viņa tika vaļā, tomēr “Deep White” publicitātes pakalpojumos neuzmanības dēļ iegrābās. Un atkal jau priekšā bija tas pats LGBT stratēģiskās komunikācijas lietpratējs Kaspars Zālītis. “Deep White” jau triju gadu garumā īsteno Sabiedrības integrācijas fonda kampaņu “Atvērtība ir vērtība”. Faktiski tā ir klasiska velkamisma propaganda. Un tās ietvaros Zālītis noorganizēja un pats vadīja “Stereotipu šovu” par dzimumu lomām armijā. No armijas viņš neko nezināja, tāpat kā viņa biedrene - režisore Alise Zariņa, bet abi aizmuldējās līdz pat tam, kā karavīru atšķirt no atkritumu izvedēja.

Armijai bija kauns par piedalīšanos šādā pasākumā, skatītājiem bija kauns par redzēto.

Pelde valsts pasūtījumos

Toties “Deep White” miera vējos turpina sūknēt valsts naudu. Aģentūras klientu lokā ir Valsts kanceleja, Slimību profilakses un kontroles centrs, Valsts vides dienests, CSDD, nodibinājums “Iespējamā misija”, Labklājības ministrija, valsts SIA “Autotransporta direkcija”, Sabiedrības integrācijas fonds. Arī skandalozo pašvaldību reformas kampaņu, kuras centrālais tēls bija partijas biedrs Juris Pūce, taisīja viņa sabiedrotā Knoka sievas kantoris.

Par 12 000 eiro. Un tā pa mazumiņam, pa mazumiņam līdz kopā savācas gana prāvs žūksnītis. 2019. gada apgrozījums pārsniedz 1,83 miljonus eiro. Un, ja jau naudas netrūkst, uzņēmums acīmredzot var arī atļauties nodrošināt brīvprātīgu profesionāļu atbalstu un līdzdalību “Dzīvesbiedru kampaņā”.

Starp Pūci un Zālīti bija Petrovics

Cīņā par ģimenes jēdziena pārdefinēšanu atbilstoši LGBT ideoloģijai Kaspars Zālītis nebūt nav tas briesmīgākais personāžs. Un viņa virzītā iniciatīva ar nosaukumu “Par visu ģimeņu aizsardzību” nav pirmā, kurai tiek vākti paraksti iesniegšanai Saeimā. 2017. gadā Kopdzīves likuma projektu savas priekšvēlēšanu kampaņas pamatā lika biedrs Juris Pūce. Savukārt starp viņu un Zālīti stafeti bija pārņēmis kāds patiešām baigs tips, par kuru arī geju aprindās neko labu nesaka. Raimonds Petrovics. Savulaik Liepājā viņa drauģeļi grupveidā bija izvarojuši divas sievietes, aizturēti, vēlāk notiesāti. Bet Petrovics atriebjoties bija nodarbojies ar izvaroto sieviešu mobēšanu internetā. Šos briesmīgos notikumu detalizēti aprakstīja laikraksts “Kurzemes Vārds”. Kad saistībā ar Petrovica iesniegto iniciatīvu “Viendzimuma partneru reģistrēšana” Neatkarīgā šo vēsturi atgādināja, tikām pamācīti, ka tā nedrīkst - ka ideja nav saistāma ar tās iesniedzēju. Pat ja arī iniciatīvas iesniedzējs ir nelietis, tas nenozīmējot, ka pati ideja ir slikta.

Dubulti standarti

Pirms pāris nedēļām organizācija “Re:Baltica” publiskoja atmaskojošus un izsmejošus sacerējumus par LGBT oponentu nometni - konservatīvajiem un nacionālistiem, kuri vēlas nostiprināt dabiskas ģimenes jēdzienu Satversmē, nepieļaujot viendzimuma laulības. Arī šajos sacerējumos apspriestas personas, kas atbalsta attiecīgos grozījumus Satversmē, nevis iniciatīvas būtība. “Tikumības sardzē kopā ar kristiešu organizācijām iestājušies arī “Maskačkas kačoki”, caurkrituši politiķi, kara veterāni, autosportisti un pat zintnieki.” Neko skandalozu uziet “Re:Baltica” darbiniecēm neizdevās, taču garš raksts sacerēts un arī ņirdzīgs videorullītis uzfilmēts.

“Re:Baltica” materiāli netika nosodīti, kā Neatkarīgās gadījumā ar publikāciju par Petrovicu, bet cildināti un sociālajos tīklos daudzkārt pārpublicēti.

Tas liek izdarīt sekojošu secinājumu par vārda “brīvības” izpratni liberālajā flangā. Politisku iniciatīvu iesniedzēju personības nedrīkst iztirzāt, ja viņi pārstāv LGBT kopienu un liberālo politiku. Savukārt konservatīvos un nacionālistus drīkst iztirzāt, atmaskot, un arī pasūtīt par viņiem propagandas sacerējumu “Re:baltica” izpildījumā “Pareizo” ģimeņu definētāji. Kas viņi ir?”

Dubulti standarti.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā