Daina Mūrmane-Umbraško: vienīgais man piemērotais disciplinārsods ir rājiens

Lai gan veselības ministrs Daniels Pavļuts preses konferencē 8. aprīli paziņoja: “Es esmu arī pieņēmis lēmumu pārcelt valsts sekretāri zemākā amatā,” – Neatkarīgā saņēma Veselības ministrijas valsts sekretāres Dainas Mūrmanes-Umbraško vēstuli, kurā viņa lūdz atsaukt 8. aprīlī publicēto informāciju par to, ka viņas pazemināšana amatā sekojusi dienesta izmeklēšanai un disciplinārlietai saistībā ar vakcīnu iepirkumu.
©F64

Publicējam D. Mūrmanes-Umbraško vēstulē izteikto:

“Pamatojoties uz likuma “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” 21. panta pirmo, otro un ceturto daļu, lūdzu Jūs atsaukt 2021. gada 8. aprīlī paustās nepatiesās un neprecīzās ziņas par manis kā Veselības ministrijas valsts sekretāres pazemināšanu amatā, balstoties uz dienesta pārbaudes rezultātiem.

Publiski izplatītajā informācijā pausts, ka pazemināšana amatā sekojusi dienesta izmeklēšanai un disciplinārlietai saistībā ar vakcīnu iepirkumu. Taču šāda informācija neatbilst patiesībai, un tā arī netika pausta veselības ministra 2020. gada 8. aprīļa preses konferencē.

Pamatojoties uz dienesta pārbaudes rezultātiem, pret mani tiešām tika ierosināta disciplinārlieta, un disciplinārlietas izmeklēšanas rezultātā 2021. gada 7. aprīlī pieņemts lēmums piemērot man disciplinārsodu - rājienu. Tas ir vienīgais man piemērotais disciplinārsods. Man nav piemērots disciplinārsods - pazemināšana amatā.

Iniciatīva pārcelt mani citā amatā ir veselības ministra personiska iniciatīva, kas līdz 8. aprīļa preses konferences brīdim man ir izteikta vienīgi mutvārdos privātā sarunā. Ne dienesta pārbaudes, ne disciplinārlietas ietvaros šāds lēmums nav pieņemts, tādēļ informācija par manu amata zaudēšanu vai pazemināšanu amatā ir nepatiesa.

Ievērojot minēto, lūdzu Jūs atsaukt izskanējušās nepatiesās ziņas, nepārprotami paužot, ka vienīgais man piemērotais disciplinārsods ir rājiens, savukārt pārcelšana citā amatā ir jautājums, kas tiek risināts ārpus disciplinārlietas, un saistībā ar šo jautājumu neviens oficiāls lēmums vēl nav pieņemts.”

***

Veselības ministra Daniela Pavļuta preses konferencē teiktais: “Es esmu arī pieņēmis lēmumu pārcelt valsts sekretāri zemākā amatā.” Tas ir redzams un dzirdams preses konferences videoieraksta 2.17 minūtē.

Neatkarīgās 8. aprīļa raksts par dienesta pārbaudes rezultātiem izlasāms šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā