Kad veselības ministrs Daniels Pavļuts melo?

Veselības ministrs Daniels Pavļuts ar divu dienu starpību publiski ir paudis diametrāli pretēju informāciju par “AstraZeneca” ražoto vakcīnu pieejamību Latvijā. Tāpat viņa teiktais 13. aprīļa valdības sēdē neatbilst tam, ko 14. aprīlī Latvijas Televīzijā teica Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis. Tas nevieš uzticību valdības amatpersonām un diskreditē valdību.
©Ekrānšāviņš

13. aprīļa valdības sēdē veselības ministrs Daniels Pavļuts saņēma krietnu kritikas devu par faktu, ka Latvijā ir vairāki desmiti tūkstošu neizlietotu vakcīnu devu, bet daudziem ģimenes ārstiem trūkst, ar ko vakcinēt.

“Šonedēļ ir vakcīnu deficīts,” valdības sēdē kaismīgi sacīja D. Pavļuts. “ Nepilni 30 tūkstoši ir sistēmā, kas ir saplānoti šai nedēļai, visticamāk. Un tas nav, ka kāds pietur vai sēž. Tās tiks savakcinētas šonedēļ,” uzsvēra D. Pavļuts.

Savukārt 15. aprīļa LTV raidījumā “Panorāma”, stāstot par vakcinācijas centru atvēršanu brīvdienās, D. Pavļuts teica, ka Latvijā Lieldienās ir palikušas pāri “AstraZeneca” vakcīnas, kuras kopš tā laika nav izvakcinētas.

Kurā brīdī veselības ministrs teica taisnību un kurā - meloja?

Tāpat D. Pavļuts 13. aprīļa valdības sēdē skaidroja, ka veselības sistēmā nav vienota instrumenta vai rīka, kas ļautu sekot līdzi vakcīnu atlikumiem. Tāpēc vienīgā iespēja ir veikt telefonisku aptauju. Un tāda arī bijusi iepriekšējās nedēļas beigās, kad tika apzvanīti ģimenes ārsti. Ministrs solīja veikt atkārtotu telefonisku aptauju, lai pārliecinātos par rezultātu pareizību.

Savukārt Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs I. Dūrītis LTV raidījumā “Panorāma” dienu vēlāk skaidroja, ka Veselības ministrijas speciālisti ik dienas redz informāciju par to, cik daudz vakcīnu ir aizvests katram vakcinācijas punktam un cik daudz vakcīnu katrs vakcinācijas punkts ir izlietojis.

“Šīs starpības ir redzamas katram vakcinācijas kabinetam,” sacīja I. Dūrītis.

Kurš no viņiem meloja par Veselības ministrijas rīcībā esošām iespējām uzzināt vakcīnu atlikumu?

.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā