Premjeram un ministriem jostas nav jāsavelk, viņu kopējais uzkrājums bankās sasniedzis 1,35 miljonus

Dažs no ministriem dzīvojis tikai no algas, viens piepelnījies ar koncertiem, cits – pārdevis īpašumu. Ministru ienākumi 2020. gadā svārstījušies no aptuveni 60 tūkstošiem līdz 100 tūkstošiem eiro, liecina premjera un ministru iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas.
©Neatkarīgā
Naudas noguldījumi bankās ir gandrīz visiem ministriem. Vienīgais, kurš savā amatpersonas deklarācijā tādus nav norādījis, ir zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka viņš dzīvotu no algas līdz algai. Likums prasa amatpersonām deklarācijā norādīt uzkrājumus tikai tādā gadījumā, ja tie pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, tas ir, 8600 eiro deklarācijās par 2020. gadu. Visvairāk ir izdevies iekrāt ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam. Viņš uzkrājumos ir norādījis 415 829 eiro. Neatkarīgā jau rakstīja, ka premjers Krišjānis Kariņš pērn spējis savus ienākumus palielināt teju par 100 000 ASV dolāru. Vismazākos iekrājumus ir norādījis veselības ministrs Daniels Pavļuts - 7345 eiro.

Savukārt ienākumiem visbagātākais 2020. gads ir bijis labklājības ministrei Ramonai Petravičai - viņas ienākumi pērn sasnieguši 100 263 eiro. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artura Toma Pleša ienākumi bijuši vien aptuveni 60% no R. Petravičas pērn gūtajiem ienākumiem - 60 701 eiro.

Arī kultūras ministram Naurim Puntulim pērn bijis rosīgs gads. Viņš pagājušajā gadā algā no Valsts kancelejas saņēmis 69 162 eiro, honorārā no Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības - 1098 eiro, honorārā no SIA “Forte Production” - 1611 eiro, pensijā - 8097 eiro. Kā ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības kultūras ministrs deklarējis 1564 eiro no SIA “Latagro Trade”, bet kā citi ienākumi deklarēti 1067 eiro no Valsts kultūrkapitāla fonda.

No visiem ministriem tikai divi - finanšu ministrs Jānis Reirs un D. Pavļuts - amatpersonas deklarācijā ir norādījuši aizdevumus. J Reirs ir aizdevis 25 000 eiro, D. Pavļuts - 3841 ASV dolāru un 1010 eiro.

Savukārt parādsaistības ir pieciem ministriem, vislielākās - J. Reiram (60 297 eiro).

Neatkarīgā

Glauni auto, mājas Rīgā un arī airu laivas un velosipēdi

Premjeram K. Kariņam pieder īpašums Rīgā, kopīpašums Ainažos, kā arī automašīna “Toyota Yaris Hybrid”, mopēds un airu laiva.

R. Petraviča no darba brīvajā laikā var pārvietoties ar 2015. gada izlaiduma automašīnu “Lexus NX300H”, kas reģistrēta 2019. gadā. Ministrei pieder zeme Ezeres pagastā, dzīvoklis Kursīšu pagastā, īpašums Vadakstes pagastā un īpašums Aucē - kopīpašumā. Zeme un ēkas Jaunauces pagastā ir valdījumā, bet dzīvoklis Rīgā - lietošanā.

Satiksmes ministram Tālim Linkaitam pieder divi dzīvokļi Rīgā, kā arī vieglā automašīna - “Mazda 6” (2011. gada izlaidums).

Jānim Reiram īpašumā ir dzīvoklis Rīgā un kopīpašumā zeme Rojas novadā, savukārt tieslietu ministram Jānim Bordāna - zeme un māja Rīgā.

Izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas amatpersonas deklarācijā ir ierakstīta 2005. gada vieglā automašīna “Honda CRV”, kura reģistrēta 2018. gadā. Viņai pieder dzīvoklis Rēzeknē. Dzīvoklis Rīgā ir lietošanā.

N. Puntulim pieder divi dzīvokļi Rīgā, zeme Carnikavas novadā, zeme un ēkas Rojas novadā, būve Talsu novadā, savukārt kopīpašumā viņam pieder zeme Jumpravas pagastā. Tāpat kultūras ministram pieder 2007. gada automašīna “Nissan Qashqai”, divas motorlaivas, transporta laivu vedējs “Tiki BS600-L”, laiva “Jūrja” un divritenis “Batavus”.

Kaspara Gerharda īpašumā ir 2011. gada izlaides vieglais auto “Nissan Pathfinder”. Ministram lietošanā ir dzīvoklis Rīgā, kā arī trīs kopīpašumi Jaunsvirlaukas pagastā.

D. Pavļutam pieder divi dzīvokļi Rīgā un četrvietīga airu laiva. 2019. gada automašīna “Hyundai Ioniq”, kas reģistrēta 2020. gadā, ir valdījumā.

Aizsardzības ministram Artis Pabrikam ir zeme īpašumā Īršu pagastā, īpašums arī Engures novadā un kopīpašums Engures novadā. Viņam pieder 2008. gada automašīna “Toyota Land Cruiser”, kas reģistrēta 2016. gadā.

Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena amatpersonas deklarācijā norādīts īpašums Rīgā un Saulkrastos. Būve Rīgā ir lietošanā. Tāpat viņam pieder automašīna “BMW 320” un motocikls “Kawasaki vn1600 Classic”.

Artūra Toma Pleša īpašumā ir automašīna “Audi A6”. Dzīvoklis Rīgā un būve Bauskā ir lietošanā.

Zemkopības ministram Kasparam Gerhardam kopīpašumā ir zeme Jaunsvirlaukas pagastā un automašīna “Nissan Pathfinder”. Dzīvoklis Rīgā ir lietošanā. Arī ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lietošanā ir dzīvoklis Rīgā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā