Ballēties terasēs varēs bez ierobežojumiem

Likumdevējs ievērojami paplašinājis sabiedriskās ēdināšanas iestāžu dzīvi pandēmijas apstākļos, taču ne visiem šie atvieglojumi šķiet pietiekami. Ir uzņēmumi, kas darbu atsāks, pienākot vien labākiem laikiem.
©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Saskaņā ar otrdien Saeimas ārkārtas sēdē apstiprinātajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz pilsētu un ciemu pludmalēs atvieglot sezonas kafejnīcu, kā arī pludmales labiekārtošanas un apsaimniekošanas būvju saskaņošanas procesu.

Izmaiņas paredz, ka sezonas kafejnīcām un sezonas būvēm pludmales labiekārtošanai un apsaimniekošanai būs jāsaņem tikai Valsts vides dienesta saskaņojums. Minēto būvju būvniecībai būs jānotiek pašvaldības teritorijas attīstības plānošanas dokumentos šim mērķim paredzētās vietās, un attiecīgajam pludmales posmam jānodrošina piekļuve.

Vienlaikus atcelti arī darba laika ierobežojumi bāru un restorānu terasēm. Līdz šim likums paredzēja, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās atļauts sniegt no pulksten 6 līdz 24.

Varētu šķist, ka šādas izmaiņas krodzinieki uztvers ar sajūsmu, jo pavērs plašākas iespējas atpelnīt pandēmijas skarbākajos laikos nenopelnīto naudu, taču tā nav.

“Mīļie draugi un uzticamie ballīšu biedri, mēs, pateicoties valdības neloģiskajiem lēmumiem, diemžēl izlaižam šo gadu, jo pieņemtie ierobežojumi nav loģiski, neļauj pilnvērtīgi strādāt un parūpēties par jūsu neaizmirstamajām ballītēm. Kā arī nevēlamies savus klientus dalīt un diskriminēt. Bet nebēdājiet un turpiniet mums sekot, un jau pavisam drīz parādīsim, pie kā tik cītīgi strādājam - jo mums ir padomā kas jauns un nebijis,” paziņojis viens no populārākajiem Rīgas lokāliem “Coyote Fly”, kas, cita starpā, nevēlas saviem apmeklētājiem pieprasīt uzrādīt vakcinācijas sertifikātus.

Tiesa, ir bāri un naktsklubi, kas jau pirms šiem atvieglojumiem rada iespēju likumīgā kārtā organizēt vērienīgas ballītes un pelnīt naudu, tomēr Latvijas Bāru asociācija norāda, ka arī šie atvieglojumi pašlaik nav pietiekami, lai nozare varētu atgūties no Covid-19 radītā posta.

Latvijas Bāru asociācijas valdes loceklis Oskars Ikstens gan uzslavē valdības lējumu un Saeimas balsojumu. “Tas ir ļoti labs un pareizs lēmums no valdības puses, jo saslimšana ir samazinājusies un nav pamata turpināt ierobežojumus, jo cilvēki tāpat distancējas arī uz terasēm,” saka nozares pārstāvis un atgādina, ka nekādu ierobežojumu iekštelpās nav personām, kas var apliecināt, ka ir pilnībā vakcinējušās.

Tādēļ asociācija tuvākajā laikā realizēšot sociālo kampaņu, kurā aicinās cilvēkus vakcinēties. Vienlaikus asociācijai neesot īsti pieņemams tas, ka tik krasi tiek nodalītas vakcinēto un nevakcinēto tiesības.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā