Vakcinācijas birojam meklēs jaunus darbiniekus

Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā šobrīd strādā seši darbinieki, lai gan šai struktūrai ir atvēlētas 10 štata vietas. Starp Vakcinācijas projekta nodaļas darbiniekiem vairs nav redzams informācijas tehnoloģiju (IT) koordinators Māris Dreimanis, kura vadībā notika Covid-19 sertifikāta izstrāde un ieviešana.
©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

NVD Vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas konsultante Inga Vasiļjeva Neatkarīgajai skaidroja, ka Māris Dreimanis turpina darbu NVD kā direktora vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos, vadot arī ar vakcināciju saistīto sistēmu uzturēšanu. “Vienlaicīgi vēlamies informēt, ka būtisko jaunu IKT risinājumu vakcinācijas vajadzībām izstrāde netiek plānota un ir nepieciešamība pēc savādākas specializācijas darbiniekiem, kas vairāk nodarbojās ar datu kvalitāti un sistēmu lietotāju atbalstu. Tuvākajā laikā tiks uzsākta darbinieku atlase šai funkcijai, ievērojot vispārējo NVD atlases procesu procedūras,” uzsvēra I. Vasiļjeva.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Vakcinācijas projekta birojs tika izveidots janvārī, darbiniekiem solot ļoti lielas algas. Pēc sabiedrības spiediena, birojs tika reorganizēts, pārveidojot to par vakcinācijas projekta nodaļu Nacionālajā veselības dienestā. Ministru kabinets 20. aprīlī pieņēma lēmumu Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” piešķirt finansējumu, kas nepārsniedz 439 915 eiro, lai nodrošinātu Vakcinācijas projekta biroja darbību, tai skaitā: Veselības ministrijai - finansējumu, kas nepārsniedz 133 796 eiro, par laikposmu no 2021. gada 19. janvāra līdz 2021. gada 20. aprīlim, un Nacionālajam veselības dienestam - finansējumu, kas nepārsniedz 306 119 eiro, par laikposmu no 2021. gada 21. aprīļa līdz 2021. gada 31. decembrim. Salīdzinot ar sākotnēji šim birojam atvēlēto naudu, finansējums tādējādi tika samazināts par aptuveni 200 tūkstošiem.

Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem sākotnēji tika solīta samaksa no 1157 eiro mēnesī (sekretārei asistentei) līdz 4905 eiro mēnesī (biroja vadītājam) un līdz 20. aprīlim darbinieki arī saņēma šādu atalgojumu. Veselības ministrija Evai Juhņēvičai par nepilnu trīs mēnešu jeb 60 darba dienu nostrādāšanu algā bija aprēķinājusi 13 979 eiro, loģistikas koordinatoram Armīnam Kalniņam par 61 darba dienu - 12 316 eiro.

Saeima galīgajā lasījumā 29. aprīlī pieņēma grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas nosaka, ka Ministru prezidentam ir jāuzdod atbildīgajam ministram likvidēt Vakcinācijas projekta biroju līdz 1. jūnijam. Šo priekšlikumu grozījumiem bija iesniegusi opozīcijas deputāte Jūlija Stepaņenko. Saeimas lēmums likvidēt Vakcinācijas projekta biroju vairs neko nemainīja. Birojs bija reorganizēts jau pirms Saeimas lēmuma.

Darbinieki aiziet viens pēc otra

Izskatot 416 pieteikumus, Veselības ministrija janvārī atlasīja Vakcinācijas projekta biroja komandas kodolu - piecus profesionāļus ar pieredzi nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošanā - Evu Juhņēviču, Pēteri Rimšu, Ievu Stūri, Māri Dreimani un Armīnu Kalniņu. Taču jau pēc mēneša darbošanās amatu atstāja P. Rimšs. Viņa vietā darbā tika pieņemts Edgars Labsvīrs, kurš arī vairs nestrādā Vakcinācijas projekta nodaļā. Tāpat amatu pavasarī atstāja komunikācijas konsultante Agnese Strazda, komunikācijas koordinatore Ieva Stūre, vakcinācijas procesa koordinācijas speciālists Ņikita Trojanskis. Starp darbiniekiem vairs nav atrodama arī vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja vietniece/vakcinācijas procesa koordinatore Sindija Adama. Viņas vārds šobrīd atrodams starp Veselības inspekcijas darbiniekiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā