Vakcinācijas loterijas preses relīžu rakstīšana valstij izmaksātu 50 eiro stundā

Vakcinācijas loterijas organizēšanai atvēlētā pusmiljona eiro, aptuveni 51 tūkstotis ir paredzēts publicitātes kampaņas organizēšanai. Tā paredz preses konferences un preses relīžu rakstīšanu.
©pexels.com

Šodien Saeimas deputāti lēma no plenārsēdes darba kārtības izņemt vakcinācijas loterijas likumprojektu. Tas nozīmē, ka likumprojekata izskatīšana ir atlikta, bet ne noraidīta.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka papildus 720 000 eiro, kas paredzēti loterijas laimestiem, Veselības ministrija prasa 98 083 eiro izlozes IT sistēmas izstrādei, 299 995 eiro - izlozes atspoguļošanai Latvijas Televīzijā, 51 000 eiro publicitātes kampaņas organizēšanai, 49 000 eiro - auditoru pakalpojumiem.

Publicitātes kampaņas organizēšanai iesniegtā tāme liecina, ka par preses konferences organizēšanu tiek prasīti 50 eiro stundā, tikpat arī par preses relīžu rakstīšanu, infografiku veidošanu, vadlīniju izstrādi un citiem sabiedrisko attiecību pakalpojumiem.

Kā redzams no tāmes, preses konferenču organizēšanai būs nepieciešamas 100 stundas, tātad tas kopā izmaksās 5000 eiro, informatīvo materiālu (preses relīžu, infografiku utt) izveidošanai un izplatīšanai - 470 stundas - tātad naudas izteiksmē 23 500 eiro, citiem sabiedrisko attiecību pakalpojumiem - 400 stundas - tātad 2000 eiro, bet komunikācijas stratēģijas un vadlīniju izstrādei - 50 stundas - tātad 2500 eiro.

VM

Pagaidām oficiāli nav zināms, kas šo darbu veiks. Taču vismaz šim darbam tiks organizēts iepirkumu, lai noteiktu atbilstošāko un saimnieciski izdevīgāko pretendentu. Vakcinācijas loterijas IT sistēmas izveidei un atspoguļošanai televīzijā iepirkums netika organizēts. Plašāk šeit

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā