Bīstami! Putins pieteicies palīdzēt

Kamēr Eiropas Komisija un ANO turpina izplatīt dezinformāciju par nekaitīga pūļa atnākšanas iemesliem pie Polijas, Lietuvas un Latvijas robežas un pauž “dziļas bažas par migrantu šausmīgo situāciju”, bet neliekas ne zinis par tās triju dalībvalstu apdraudējumu, situāciju sprādzienbīstamu padara Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina paziņojums. Viņš ir gatavs iesaistīties. Baltkrievijā uz kopīgiem “manevriem” jau nogādāts krievu desants.
©Ekrānšāviņš

Piemēri, cik ārkārtīgi bīstama ir Putina iesaistīšanās, nav tālu jāmeklē ne laikā, ne telpā. Vispirms notika iebrukums Gruzijā, pēc tam Ukrainā. Gabals svešas zemes atkal nokosts. Arī Baltkrievija ir neatkarīga valsts vairs tikai formāli, bet Aleksandrs Lukašenko ir tikai tāds gubernators, ko izrīko Kremļa saimnieks. Un tagad šis agresoru tandēms bīstami pietuvojies Suvalku koridoram, kas ir vājākais posms Baltijas valstu aizsardzībā. Ja krīt Suvalki, Baltija tiek nogriezta no sabiedrotajiem.

Bet pa priekšu iet migranti. Iet paši, tiek vesti kravas mašīnās. Tiek izkrauti pie Eiropas Savienības novārtā pamestās ārējās robežas.

Pagaidām lido tikai akmeņi

Ja nerīkotos nacionālās valstis, migrantu noziedznieku un islāma radikāļu bari jau sen būtu gāzušies iekšā, lai dotos tālāk uz labklājībā aptuklušās Rietumeiropas Ziemassvētku tirdziņiem. Un ne jau piparkūciņas ēst un karstvīnu malkot. Neatkarīgā jau brīdināja, ka “Migranti ir bīstami, iespējams, bruņoti”.

Specdienesti par to informējuši Eiropas Padomi, Eiropas Komisiju, un ko Eiropas Komisija? Pilnīgi neko! Tā turpina paust šausmīgu nosodījumu, briesmīgas raizes un nedarīt pilnīgi neko. Precīzāk, Eiropas Komisija šobrīd nodarbojas ar kaitniecību un kopīgā Eiropas projekta sabotāžu. Eiropas Komisija grasās atņemt Polijai, Lietuvai un Latvijai vienīgo ieroci, kas ir to ekipējumā cīņā ar uzbrucējiem - tiesības ārkārtējās situācijas apstākļos lietot atturēšanas metodi. Ar psiholoģisku ietekmēšanu un fizisku spēku dzīt agresorus projām. Nekam nederīgā Eiropas Komisija ar tās nekam nederīgo prezidenti Urzulu fon der Leienu priekšgalā par šādu kaitniecību nekavējoties jāpadzen. Eiropas Komisijas pasivitāte un atteikšanās iesaistīties robežas aizsargāšanā iedrošina uzbrucējus. Pagaidām šaujamieroči netiek lietoti, bet gadījumā, ja “inženieriem” un “arhitektiem” tiks izsniegti ieroči, robežsargu un karavīru virzienā lidos nevis akmeņi un koka gabali, bet lodes, robežas sargiem nāksies atbildēt.

Bērni uz robežas beigušies

Jāatgādina, ka, pēc specdienestu ziņām, Baltkrievijā jau kopš vasaras vidus bruņotiem uzbrukumiem uz Eiropas Savienības robežas tiek gatavoti irākiešu un afgāņu kara veterāni - kaujinieki. Tas izskaidro, kādēļ migrantu vidū pārsvarā ir musulmaņu vīrieši spēka gados. Bērni, grūtnieces un slimnieki, kurus vietā un nevietā piesauc velkamisti, kalpo tikai aizsegam. Neviens mīlošs tēvs neņems savu bērnu līdzi uz vietu, kur var nomirt. Neviens mīlošs vīrs apzināti nepakļaus dzīvības briesmām savu grūto sievu. Neviens mīlošs dēls nedzīs savus vecākus uz turieni, kur priekšā ir dzeloņstieples. Bet šie to dara. Bērnu uz robežas gan tikpat kā vairs nav atlicis, jo “humānu apsvērumu dēļ” viņiem tiek atļauts šķērsot robežu. Taču problēma, ka humānā Eiropa tā vietā, lai viņus nekavējoties nošķirtu no varmākām, kas uzdodas par šo bērnu radiniekiem, ielaiž šos varmākas iekšā. Šobrīd katrs hibrīdmigrants, vienalga - vienā vai otrā žoga pusē, palielina kopējo apdraudējuma līmeni.

Putins piedraud palīdzēt

Eiropai turpinot sašust par “migrantu instrumentalizāciju” (lai ko arī tas nozīmē), savus instrumentus problēmas atrisināšanai piedāvā Krievijas un Baltkrievijas saimnieks Vladimirs Putins.

Telekanāla “Россия-1” ēterā, taujāts par krīzes noregulējumu, viņš vakar pieticīgi pavēstīja: “Mēs esam gatavi to pēc iespējas veicināt, ja, protams, kaut kas no mums būs atkarīgs.” Links uz interviju šeit. Kopējā Kremļa nostāja ir tāda, ka Eiropa pati vainīga pie tā, kas notiek. Pati radīja apstākļus, kuros simti tūkstošu cilvēku gribētu ierasties, bet tagad meklē vainīgo.

Šobrīd migrācijas krīzes un Putina palīdzības apdraudētajām valstīm ļoti rūpīgi jāvēro situācija. Pagājušajās brīvdienās lielākais spiediens joprojām tika izdarīts uz poļiem, vairāki uzbrucēji atspiesti, vienai grupai izdevās ielauzties, bet noziedznieki sekmīgi notverti. Virs simta uzbrucēju diennaktī atvairījusi Lietuva. Tikmēr Latvija joprojām padzen vidēji 20 iebrucēju diennaktī. Esam nosacīti lielākā drošībā, lai gan robeža mums caura kā siets. Toties armijā paaugstināta gatavība iesaistīties. Aģentūra LETA rīcībā esošā informācija vēsta, ka šajā nedēļas nogalē Latgales dienvidaustrumos sāktas plašas iepriekš neizziņotas militārās mācības, kurās iesaistītas visas četras Zemessardzes brigādes. Mācības "The Decisive Point" norisināsies līdz 12.decembrim. Mācību mērķis ir pārbaudīt liela apmēra vienību savstarpējo sadarbību, komandstruktūru, loģistiku, mobilitāti un lēmumu pieņemšanas procedūras.

Ņemot vērā Eiropas Savienības kopējo pasivitāti, Polija rosina iedarbināt NATO alianses 4. pantu un konsultēties par apdraudējumu, jo uzbrukums vienai dalībvalstij ir uzbrukums visām.

Ja no vienas puses krīzes noregulējumu “veicinās” Kremlis, bet no otras NATO, karš var gadīties.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā