Valsts policija: Cimdaram nav bijis viltots Covid-19 sertifikāts; TV3 atvainojas piederīgajiem

Oktobra beigās Latviju pāršalca ziņa par pāragri mūžībā devušos bijušo Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru. Viņa dzīves pavedienu pārrāva Covid-19. Divas dienas vēlāk TV3 ziņās izskanēja informācija, ka Arnim Cimdaram, iespējams, bijis viltots Covid-19 sertifikāts. Lai gan ģimene to kategoriski noliedza un lūdza šīs ziņas atsaukt, televīzijas kanāls to neizdarīja, solot turpināt pētīt šo gadījumu. Tagad Valsts policija noskaidrojusi, ka Arnim Cimdaram nav bijis viltots Covid-19 sertifikāts un viņš tādu nav izmantojis.
©Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

22. oktobra vakarā TV3 ziņās izskanēja sižets par Covid-19 sertifikātu viltošanu. “TV3 ziņu rīcībā esoša neoficiālā informācija liecina, ka viltotā sertifikāta uzrādītājs bijis no Covid-19 pirms divām dienām mirušais bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars. Tāpat viltotu sertifikātu šajā pašā medicīnas iestādē, iespējams, uzrādījis vēl kāds Cimdaram tuvs cilvēks, kurš slimnīcā reanimācijā cīnās par savu dzīvību,” toreiz vēstīja TV3.

Arņa Cimdara radinieki, ieraugot šo sižetu, apgalvoja, ka tā nav taisnība. A. Cimdaram nekad neesot bijis viltots Covid-19 sertifikāts. Arņa Cimdara meita Daira Januša lūdza šo ziņu atsaukt un atvainoties. Taču 23. oktobra vakarā piederīgie tā arī nesagaidīja atvainošanos no telekompānijas TV3, kas turpināšot “pētīt šo gadījumu”.

“Mans tēvs devās ceļojumā kopā ar ģimeni - sievu Andželu un viņas dēlu Vladislavu - un, gan turp, gan atpakaļ braucot, visi veica testus, jo viņi nebija vakcinējušies. Mēs visi to zinājām, un ģimenes ārsts var sniegt šo informāciju. Brauciens notika septembrī. Atpakaļceļā bija pilna lidmašīna ar cilvēkiem. Visticamāk, viņš inficējās tieši šajā ceļojumā. Saslima visi trīs. Vladislavam kovids izpaudās vieglā formā, Andželai sākumā bija visgrūtāk. Kad slimnīcā nonāca mans tēvs, rentgens uzrādīja tīras plaušas, un viņš vairāk uztraucās par Andželu. Kad Andžela jau sāka atveseļoties, tad Arnim diemžēl palika sliktāk...” intervijā Neatkarīgajai uzreiz pēc šī gadījuma stāstīja Arņa Cimdara meita Daira Januša. Visu interviju var izlasīt šeit.

28. oktobrī Valsts policija uzsāka resorisko pārbaudi par izskanējušo informāciju, ka bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars mediķiem, iespējams, uzrādījis viltotu vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu. “Resoriskajā pārbaudē noskaidrots, ka persona nav iegādājusies vai izmantojusi viltotu Covid-19 sadarbspējīgu sertifikātu. Ņemot vērā to, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums, šī gada 6. decembrī tika nolemts atteikt uzsākt kriminālprocesu un par resoriskas pārbaudes rezultātiem paziņot ieinteresētam personām,” Neatkarīgajai uzsvēra Valsts policijā.

TV3 savā ziņu raidījumā piektdienas vakarā atvainojās Cimdara piederīgajiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā