Pagājušajā nedēļā tika atjaunota gājēju satiksme pa Dalbes gājēju tiltu pār Rīgas–Jelgavas autoceļu.

Pēc daudzām publikācijām plašsaziņas līdzekļos (un aicinājumiem sociālajos tīklos) atbildīgās institūcijas novērsa lielākās problēmas, kuras izraisīja ļoti augstu traģisku satiksmes negadījumu risku autotransporta kustībā pa vienu no Latvijas noslogotākajiem autoceļiem, Rīgas–Jelgavas šoseju.
©Juris Paiders

Neatkarīgā par to rakstīja.

Lai gan lielākie bojājumi Dalbes gājēju tiltā nav novērsti, tomēr gājēju satiksme pār to ir atjaunota.

Kā liecina Neatkarīgās rīcībā esošā informācija, 11. decembrī transporta līdzeklis (vismaz 6 metrus augsts, iespējams, ceļamkrāns), kurš aizbēga no avārijas vietas, sadūrās ar Dalbes gājēju tilta augšu un radīja būtiskus bojājumus gājēju tilta paneļiem. Tāpēc gandrīz nedēļu Dalbes pārvads gājējiem bija slēgts. Diemžēl šajā laikā netika uzstādītas norādes, kā Dalbes, Jaunpēternieku un citu apdzīvoto vietu iedzīvotāji varētu nokļūt no un uz Dalbes dzelzceļa staciju. Daudzi jaunieši un citi gājēji riskēja pārvietoties pa tiltu, balstoties uz tilta margām, jo Rīgas-Jelgavas autoceļa plūsmas šajā posmā tiek norobežotas ar vairāk nekā divus metrus augstu nepārvaramu žogu. Tuvākie pārrāvumi žogā ir tikai aptuveni kilometra attālumā no gājēju tilta, bet arī tie nav droši gājējiem, jo ir domāti, lai Rīgas-Jelgavas šosejas autotransports varētu pagriezties braukšanai pretējā virzienā. Vairākas dienas Dalbes, Jaunpēternieku u.c. Jelgavas novada iedzīvotājiem, kuriem nav sava auto, bija pilnībā bloķēta pieeja sabiedriskajam transportam. No pagājušās nedēļas ceturtdienas šī problēma ir novērsta.

Gājēju satiksme pār tiltu ir atjaunota. Tā ir slēgta vienīgi tilta daļā, kurā ir redzami avārijas radītie pārsega bojājumi.

Juris Paiders

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā