Astrologs brīdina, ka Krievija var izmantot atomieročus

Par Krievijas atomieroču lietošanu maijā vai jūnijā brīdina astrologs, kurš 2022. gada gaidīšanai veltītā TV raidījumā sacījis tā: “Man ir klienti Mariupolē, es viņiem iesaku pavasarī no pilsētas aizbraukt, ja vien ir tāda iespēja.” Līdz šim Krievijas armija tieši Mariupoles sagraušanai un tās iedzīvotāju nogalināšanai iztērējusi tik daudz parasto sprāgstvielu, ka ilgākā laikā sasniegusi tādu  pašu efektu, kādu uzreiz dotu taktisko kodolieroču lietošana.
©Scanpix

Gan Krievija, gan Ukraina mobilizējušas savus astrologus, numerologus, tarologus un visu citu paveidu gaišreģus paredzēt uzvaru savai valstij. Šo cīņu raksturo tas pats, kas cīņu ar ieročiem rokās. Proti, abās frontes pusēs cilvēki runā krievu valodā, kas padara vārdu karu lauku vieglāk pārskatāmu. No vienas puses, šādi paredzējumi būtu jāklasificē par propagandu un jāizslēdz no paredzējumiem, pēc kuru piepildīšanas vai nepiepildīšanās atbildēt uz mūžīgo jautājumu, vai nākotne vispār ļauj sevi paredzēt. No otras puses, karš darbojas kā laika paātrinātājs. Karš sašķiro pareizos un nepareizos paredzējumus īsākā laikā, nekā publika pagūst aizmirst, ko kurš teicis un ko tas nozīmēja to laiku kontekstā.

Jāmūk, jāmūk, jāmūk

Scanpix

Šajā reizē palūkosimies, cik ticams vai neticams izklausās paredzējums, ka Krievija savu uzbrukumu Ukrainai turpinās ar atomieroču lietošanu. Paredzējums nācis no Ukrainas puses un iegrozīts Ukrainai labvēlīgi. Lūk, ko gandrīz nupat, 31. martā sacījis visu Ukrainai atlikušo TV kanālu iemīļotais tēls - astrologs Vlads Ross (attēlā):

- Bīstamākais periods būs maija beigas un jūnijs, kad kara planēta Marss ieies Auna zvaigznājā, kā arī Jupiters būs Auna zvaigznājā un iestāsies briesmīgās Algola zvaiznes* aptumsums. Tad var notikt tas, par ko brīdināja Nostradams. Savā 10. centūrijas 21. katrēnā viņš raksta, ka šausmu cars nokāps no debesīm un kļūs par valdnieku 1999. gada augustā, kad Eiropu pārklāja aptumsums. Nostradams raksta, ka Putins valdīs no Marsa līdz Marsam. No 1999. gada, kad martā sākās Dienvidslāvijas bombardēšana tāpat, kā 2022. gadā bombardē Ukrainu. Un Vanga teica, ka 2022. gadā kaut kas iekritīs okeānā, izraisot milzīgu cunami. Tāpēc ir augsta varbūtība, ka tiks lietoti atomieroči. Es nevienu nebiedēju, bet Nostradams ir brīdinājis un Vanga ir teikusi, ka pēc dzeltenā mēra, gadā, kurā daudz divnieku, notiks katastrofa. Tāpēc mums jābaidās no maija un jūnija, bet priecē tas, ka ka atomtrieciens nenotiks pa Ukrainu. Tā būs kāda franču kara bāze tuksnesī Āfrikā. Vai arī Putinam nepatiks tas, ko par viņu pateikuši Polijā, un viņš dos triecienu Polijai. (...) Pa 95-99% esmu pārliecināts, ka atomieroči tiks lietoti. Pati bīstamākā vieta ir kaut kur okeānā. Krievi, kā jau parasti, aizšaus garām franču vai amerikāņu kara bāzei. Ticamāk, ka tā būs franču kara bāze, jo Makronam drīz vēlēšanas, un krievi negrib, ka viņu pārvēl. Bīstami ir arī Ņujorkā un Vašingtonā, Polijā ir bīstamāk nekā Ukrainā. Un vēl Amsterdama ir bīstama, jo tur taču homoseksuālisti, kas Putinam nepatīk.

TV raidījuma ieraksts ir eksponēts YouTube zem šādiem gadījumiem parastajiem vārdu salikumiem: “Срочно! На кого путин скинет ядерную бомбу! Три места откуда надо бежать уже!” Tātad: “Steidzami! Kam putins uzmetīs atombumbu! Trīs vietas no kurām tūlīt jāmūk.” Kā redzams, pieteikuma veidotāji nav pārpūlējušies, saskaņojot pieteikumu ar pieteicamo tekstu, kā arī ar gramatikas likumiem. Pieņemsim, ka tas tāds stils, kas paspilgtina saturu. Ja nu jāmūk pa visu pasauli, meklējot vietu, ko nesasniegs ne atomsprādziena uguns, ne cunami ūdens, tad nav laika, nav jēgas kavēties pie tādiem sīkumiem kā burti vai komati.

Nevajag pārspīlēt, ka astrologs šeit solītu pasaules galu. Tiek solītas tikai pārvērtības pasaules mērogā, kas noteikti izpaudīsies arī Latvijā. Atomieroču lietošanas sekas gan paliek tikpat nenoteiktas, neskaidra vai daudzveidīgas kā adreses, kurās varētu nokrist it kā trīs (runātajā tekstā tas nomurmuļots tik neskaidri, ka negribas uzņemties atbildību par runātā pārlikšanu rakstītos vārdos) Krievijas atombumbas.

Tīģera gadā ir jākaro

V. Rosam kārtējo reizi var pārmest to pašu, ko visiem astrologiem un pareģiem, ka viņi taču pamanās vienā paņēmienā tik daudz ko apsolīt vai radīt iespaidu, ka viņi apsolījuši tik daudz, lai vismaz kaut ko no vēlāk reāli notikuša varētu uzdot par apsolītā piepildīšanos. Tāpēc izvērtēsim to, daudz vai maz piepildījies no viņa sacītā pavisam nesen un tajā paša laikā it kā pavisam citā ērā - tātad pirms Krievijas uzbrukuma Ukrainai. Pērnā gada 29. decembrī viņš tika intervēts gadu mijām tradicionālā formātā, kādā tiek iztirzātas aizejošajam un atnākošajam gadam aktuālākās tēmas.

Krievijas uzbrukuma - nākamā uzbrukuma gaidīšana Ukrainā bija kļuvusi par parastu lietu kopš tām divām reizēm, kad Krievija jau bija uzbrukusi Ukrainai 2014. gadā. 2015. gadā puses bija noslēgušas pamieru un kopš tā laika ķīvējās, vainojot viena otru pamiera noteikumu nepildīšanā. Tādējādi bija pagājuši jau septiņi gadi ar Krievijas nākamo uzbrukumu draudu pieaugumiem un kritumiem. Pēdējo pāris gadu laikā Krievijas draudi šķita augam un augam. Tagad daudziem šķiet pašsaprotami, ka šiem draudiem bija jānoved līdz tagadējam pilna apmēra karam, taču 29. decembrī nevienam nebija tādas skaidrības, kāda tā tagad ir visiem. Varbūt kādreiz nāks gaismā, kurā tieši brīdī Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija izlēmis par uzbrukumu tā, ka vairs nevarēja mainīt savu lēmumu mainīt.

Pagājušā gada pēdējās dienās Krievijas uzbrukuma gaidīšana Ukrainā bija pašsaprotama nodarbošanās. Attiecīgais TV kanāls apstiprināja savas publikas gaidas, piesakot Interviju ar V. Rosu ar vārdiem “Самый опасный год! Росс : в марте случится страшное - БЕРЕГИТЕСЬ!” Tātad: “Pats bīstamākais gads! Ross: martā notiks briesmīgākais - SARGIEIES!”

Depositphotos.com

Visiem zināmās tēmas astroloģisko noformējumu V. Ross sniedza, atsaucoties uz Austrumu horoskopu, kurā 12 gadu cikls sadalīts star reāliem un mitoloģiskiem dzīvniekiem. 2022. gads ticis Tīģerim (attēlā), kura gadā sākās Pirmais pasaules karš. Kopš tā brīža katrs Tīģera gads atvēris nākamās šausmas, pat ja cilvēkus tās nav sasniegušas vienā mirklī: 1926. gadā Staļins satrieca savus konkurentus cīņā par varu Krievijā, 1938. gadā šis pats briesmonis apslaktēja uzveiktos briesmonīšus, bet Eiropā jau sācies Otrais pasaules karš. Tik tiešām iespējams kara sākumu traktēt tā, kā to dara V. Ross, ka izšķirošais brīdis kara izraisīšanai bijis ne Vācijas un Padomju Savienības uzbrukums Polijai 1939. gadā, bet Vācijas spēja sagrābt Austriju un Čehoslovākiju 1938. gadā. Atomkara tēmā iegulstas ne tikai 1962. gads ar Karību krīzi, bet arī 1974. gads, kad iespējas jau tad vai visā drīzumā izmantot atomieročus iedrošināja uz parasto karu Indiju un Pakistānu.

Labi, par bijušo mēs visi esam ļoti gudri, bet kas notiks tālāk, skaitot no 2021. gada 29. decembra? V. Rosa traktējumā 2022. gadā starp Krieviju un Ukrainu sāksies “širokomaštabnaja voina” - tātad vērienīgs karš, taču ar tā eskalācijas procedūru viņš nebija pilnīgi precīzs. Viņaprāt, karam bija jāsākās mazliet vēlāk - marta sākumā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainai it kā tikai ar mērķi paplašināt Krievijas jau 2015. gadā iegūtās Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijas līdz to padomju laika administratīvajām robežām, taču kauju gaitā karam bija jāizvēršas pa visu Ukrainu un maijā un jūnijā jāsasniedz kulminācija, kas izskaidrojama ar tām pašām kosmisko ķermeņu konstelācijām, kas tagad kalpo par pamatojumu atomieroču iesaistīšanai. Ticība astroloģijai neļauj samierināties ar to, ka tik briesmīgām konstelācijām debesīs nebūs seku uz zemes. Bet ko nu, ja īsts un liels karš jau izcēlies pirms un bez šīm konstelācijām? Tad atliek sludināt vēl lielāku un briesmīgāku karu.

Piepildījušos paredzējumu kaudzīte

Par V. Rosa 29. decembra paredzējumu var teikt arī tā, ka tas ir precīzs apgrieztā secībā. Karam vajadzēja sākties ar Krievijas mērķi sagrābt tikai Doņeckas un Luhanskas apgabalus, bet īstenībā Krievija līdz šim mērķim nonāca, rezumējot pirmo mēnesi pa visu Krievijai pieejamo Ukrainas robežu (tātad pa Ukrainas robežu ar Krieviju un Baltkrieviju) izvērstajam karam. Tikai marta beigās Krievija secināja, ka tai nepietiek spēku uzturēt tūkstošiem kilometru garu frontes līniju un šie spēki jākoncentrē tur, kur karš pārmaiņus liesmojis un gruzdējis kopš 2014. gada.

Paslavēt V. Rosu iespējams arī par tādiem 29. decembra vārdiem, ka 2022. gadā pastāv “lielas briesmas”, ka Krievijai varbūt tomēr izdosies anektēt Ukrainu. Pirmajās stundās un dienās pēc 24. februāra naktī sāktā uzbrukuma nopietnākajiem izlūkdienestiem un politiķiem pasaulē šķita, ka tas, pirmkārt, izdosies, un, otrkārt, izdosies bez īsta kara. Šeit paveras plašas iespējas pieņēmumiem, cik lielā mērā izlūkdienesti un politiķi paļaujas uz astrologiem, bet cik lielā mērā astrologi (vai kāršu licēji, vai numerologi...) atkārto to, ko dabūjuši no informācijas avotiem uz zemes. Konkrētajā gadījumā sanāk tā, ka V. Rosam izdevies normālā vai paranormālā ceļā pieslēgties Krievijas versijai par tās uzbrukumu Ukrainai, pēc kuras nekāds karš Ukrainā nenotiekot līdz šai baltai dienai. Tā esot “speciāla militāra operācija”, ko Krievijas militārā cenzūra varbūt tomēr ļautu saīsināt līdz vienam V. Rosa izmantotajam vārdam “hibrīdkarš”.

Līdz 25 minūtes ilgās Jaungada raidījuma intervijas 11. minūtes 30. sekundei iespējams arī tā, ka V. Ross tikai pārliek jaunā secībā tos pašus vārdus, kādus īsi pirms un pēc viņa teikuši citi Jaungada raidījuma viesi. Taču tad tiek nosaukta Mariupole, kuras iedzīvotājiem astrologs iesaka pilsētu pamest. No vienas puses, fui V. Rosam, jo varbūt tagad ir nogalināti arī tie, kuri gribēja un varēja pilsētu pamest, bet to neizdarīja, paļaujoties uz V. Rosu un kalendāru, ka 24. februāris taču nav pavasarī. No otras puses, astrologs tomēr pateica to, ko neviens cits pateicis nav. To nu gan iepriekš neviens nevarēja paredzēt, ka tieši šai pilsētai būs jākļūst par simbolu vai pieminekli krievu briesmu darbiem Ukrainā. Mariupole taču neizceļas ne ar lielumu, ne ar nocietinājumiem, ne ar ostu, ne ar tik skanīgu vārdu, lai ārpus Ukrainas to daudzi atšķirtu no Melitopoles; neatradās pa ceļam uz Kijivu, vai Harkivu, vai Odesu...

Kā jau parasti, to iespējams nosaukt pa vienkāršu sagadīšanos starp ļoti daudziem vārdiem un īstenību, kurai viens vārds kādreiz varot atbilst gluži nejauši. Konkrētajā reizē zvaigznes ļāvušas V. Rosam nākotnē saskatīto izteikt ne tikai ar vienu vārdu. Intervijas 20. minūtes 30. sekundē sākās runa par Krievijas rubļa sabrukumu un, kas vēl jo pārsteidzošāk, par naftas un gāzes eksporta aizliegums Krievijai. Ziemas vidū Eiropā neviens tam nenoticētu un Krievijā joprojām netic. Pārgrozības pasaules energoresursu tirgū vēl turpinās, taču nekad vairs nebūs šis tirgus tāds, kāds bija Krievijas uzbrukuma brīdī šā gada 24. februārī.

* Algols jeb Perseja Beta. Stāvzvaigzne, patiesībā trīs zvaigznes, kas riņķo cita ap citu un rada mirgojošu efektu. No arābu valodas nākušais zvaigznes nosaukums Al-Ghul nozīmē - Dēmons, Sātans. Ar Algolu tiek asociētas visādas nelaimes - vardarbība, cietsirdība, kari. Algols bieži tiek saistīts ar vardarbīgu nāvi, taču tā saimniekam iespējama arī turība un augsts sociālais statuss.

PĒCTECĪBA. Mariupolē ir Gernika, Krievijā valda nacisms. Pablo Pikaso (1881-1973) glezna “Gernika” nosauc Spānijas Basku zemes pilsētu, ko Spānijas pilsoņu kara laikā 1937. gadā nopostīja pilsoņu karā iesaistītās Hitlera Vācijas aviācija / Arhīvs

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā