Arī Igaunija ļaus strādāt bēgļiem no Krievijas un Baltkrievijas

Humānu apsvērumu dēļ Igaunijas valdība nolēmusi izsniegt vīzas ar darba un uzņēmējdarbības veikšanas atļaujām, kā arī steidzamības kārtā izsniegt uzturēšanās atļaujas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, ziņo Igaunijas sabiedriskās televīzijas ziņu portāls err.ee.
Igaunijas valdība nolēmusi izsniegt vīzas ar darba un uzņēmējdarbības veikšanas atļaujām, kā arī steidzamības kārtā izsniegt uzturēšanās atļaujas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem ©Ekrānšāviņš no Igaunijas sabiedriskās televīzijas ziņu portāla

Tādējādi Igaunija jau ir trešā valsts, kura publiski pasludinājusi labvēlības režīmu ieceļošanai un uzņēmējdarbības veikšanai no diktatoru režīma mūkošajiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Aptuveni pirms mēneša par apņēmību atvieglot ieceļošanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, augsto tehnoloģiju speciālistiem, paziņoja ASV prezidenta administrācija un Vācijas valdība. Turpretim Latvijas Saeima steidzamības kārtā grozīja Imigrācijas likumu, kas Krievijas pilsoņiem liedz pat ieceļošanu mūsu valstī.

Igaunijas valdības preses dienests paziņojis, ka Igaunijas valdības veiktie grozījumi likumdošanas aktos ļaus izņēmuma kārtā Igaunijā strādāt arī Igaunijas Ārlietu ministrijas akreditētajiem žurnālistiem no Krievijas un Baltkrievijas, kuri sadarbojas ar demokrātisko valstu ziņu aģentūrām, piemēram, ar ASV ziņu aģentūru “Associated Press” un citām.

Labvēlības režīms tiks attiecināts arī uz tiem Baltkrievijas pilsoņiem, kuriem Igaunijas policijas un robežkontroles departaments ir izsniedzis ilgtermiņa vīzas ar darba atļaujām IT uzņēmējdarbības jomā.

Kopumā labvēlības režīms darbam un uzņēmējdarbībai piemērots tikai tiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri Igaunijā ieradušies, bēgot no diktatoru valsts režīmiem, un kuru uzturēšanās Krievijā vai Baltkrievijā būtu dzīvībai bīstama.

“Neatkarīgā” jau vēstīja, ka Vācija bija otrā aiz ASV, kura, pretstatā Latvijas Saeimas lēmumam neielaist valstī no Krievijas un Baltkrievijas mūkošos augsto tehnoloģiju speciālistus, cīnās par viņu piesaisti, vienkāršojot ieceļošanas vīzu un darba atļauju saņemšanas procedūras.

Pirmā par gatavību atvieglot no Krievijas mūkošo gaišo prātu uzņemšanu savā valstī paziņoja ASV prezidenta Džo Baidena administrācija.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā