"Amnesty International" pakalpo migrantu hibrīdkarā pret Latviju

Ietekmīgā starptautiskā cilvēktiesību organizācija “Amnesty International” (Starptautiskā amnestija) nepatiesi apsūdz Latvijas Republiku laipnības trūkumā pret tiem migrantiem, kuri mūsu valstī cenšas iekļūt ar mafijas un Baltkrievijas režīma starpniecību, un pieprasa dot tiesības uz Latvijas patvērumu visiem gribētājiem. Ņemot vērā, ka Baltkrievija ir Krievijas sabiedrotā karā pret Ukrainu un naidā pret civilizēto pasauli, šī būtu ārkārtīgi bīstama rīcība.
©Ekrānšāviņš

Jau pats par sevi ierosinājums ir klaji provokatīvs - ielaist Latvijā tūkstošus nezināmas izcelsmes cilvēku, kas nezināmu mērķu vārdā pārvarējuši ap 3000 kilometru no Irākas, vispirms lai ar noziedznieku starpniecību nokļūtu Baltkrievijā, izliekoties par tūristiem, bet pēc tam ar Baltkrievijas spēka struktūru atbalstu izdarītu smagu noziegumu, nelegāli šķērsojot Latvijas zaļo robežu. Krimināllikums par to paredz cietumsodu līdz diviem gadiem, bet organizētajām grupām līdz pat astoņiem gadiem.

Latviju grib taisīt par vārtrūmi

Sākoties Krievijas atkārtotajam iebrukumam Ukrainā, hibrīdmigrantu plūsma no Baltkrievijas apsīka, un kļuva skaidrs, ka tās patiesais mērķis bija sagatavot naidīgu uzņemšanu bēgļiem no Ukrainas, pamatā - sievietēm, bērniem un sirmgalvjiem. Tas neizdevās, jo Latvijas sabiedrība spēj atšķirt Baltkrievijas režīma savervētus hibrīdmigrantus - lielākoties tēviņus spēka gados - no īstiem kara bēgļiem. Neraugoties uz to, ka entuziasms Latvijas dzeloņdrāšu rituļu pārvarēšanā šobrīd noplacis līdz nullei, dažādas nevaldības organizācijas izplata melīgus vēstījumus par Latvijas īstenoto migrācijas krīzes pārvaldīšanu un pieprasa pataisīt valsti par caurstaigājamu sētu. Vispirms publiskajā telpā cirkulēja kādas Londonā skolotas pētnieces safabricēts “pētījums” par masveidīgu spīdzināšanu, ko pret migrantiem it kā piekopuši Latvijas robežsargi un karavīri, pretstatā laipnajiem un izpalīdzīgajiem Baltkrievijas darbiniekiem. Pēc tam stafeti pārņēma Sorosa fonda dibinātā domnīca “Providus”, mācot, ka Latvijas valstij bija jāuzņem visi tie Baltkrievijas iesūtītie migrantu tūkstoši un individuāli jāļauj viņiem sākt patvēruma procedūru. Tagad Latvijas pamācīšanā atkal pieslēgusies Londona.

Viņi prasa ielaist visus

Lukašenko un Putina īstenotā hibrīdkara mērķiem pakalpo ietekmīgā cilvēktiesību organizācija “Amnesty International”, izplatot naratīvu par nabadziņiem no varmācīgajiem austrumiem, kurus nelaiž pie sevis varmācīgie rietumi. Turklāt atkal jau tendenciozi tiek lietots salīdzinājums ar Ukrainas kara bēgļiem. Lūk, pāris teikumi kā piemērs “Amnesty International” vaidiem:

“Kamēr Latvija ir uzņēmusi vairāk nekā 34 000 bēgļu no Ukrainas, migranti un bēgļi uz Baltkrievijas robežas - galvenokārt no Irākas un Afganistānas, ieskaitot bērnus, tika atstāti mežā stindzinošā temperatūrā. Latvija cilvēkus pie Baltkrievijas robežas ir pakļāvusi sliktai aprūpei un pat spīdzināšanai, mēnešiem turot viņus mežā.” Un turpinājumā seko pieprasījums, kas arī atbild uz jautājumu, kādēļ tieši tagad organizācija nāk klajā ar Latviju diskreditējošiem paziņojumiem:

“Latvijas varas iestādes NEDRĪKST atjaunot ārkārtas stāvokli, un tā vietā nekavējoties jāatsauc un jāatjauno tiesības uz patvērumu valstī visiem, kas meklē drošību, neatkarīgi no tā, kas viņi ir vai kā viņi šķērso robežu!” Labticīgi pieņemot, ka cilvēktiesību organizācija “Amnesty International” ir ļaunprātīgi maldināta par patiesajiem migrācijas krīzes apstākļiem un tās pārvaldību, “Neatkarīgā” ir vērsusies organizācijā ar prasību skaidrot, kas ir tās informācijas avoti. Varbūt atbildēs.

Pieļaujama tikai legāla migrācija

Pašlaik pierobežas pašvaldībās noteiktā ārkārtējā situācija ir spēkā līdz 10. augustam. Tuvākajā laikā valdība skatīs kārtējo Iekšlietu ministrijas ziņojumu par situāciju uz Latvijas austrumu robežas un pieprasījumu pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 10. novembrim. Prognozējams, ka šajā jautājumā būs plašākas debates, jo pašlaik nelegālās migrācijas spiediens uz robežu ir ievērojami mazinājies, taču jebkurā brīdī tas var atkal atjaunoties. Lietuvas robežu no Baltkrievijas puses joprojām ik dienas mēģina pārvarēt desmitiem migrantu, un, piemēram, vakar padzīts pussimts uzbrucēju. Viņi var nākt atkal pie mums, bet speciālais režīms ļauj robežsardzei izmantot pret viņiem atstumšanas protokolu. Nevis ņemt šos noziedzniekus ciet, tiesāt un likt cietumā, bet vienkārši nelaist viņus iekšā Latvijas valstī. Ikviens šī nozieguma dalībnieks var būt saistīts ar terorismu, ikviens - ar Baltkrievijas un Krievijas specdienestiem. Un šādi Latvijas teritorijā var iefiltrēt arī kaujiniekus. Tāpēc iekļūšanai Latvijā no trešajām valstīm jāatstāj tikai legālais ceļš caur vēstniecībām, pārbaudot ikvienu, kas vēlas pie mums iekļūt no naidīgas kaimiņvalsts, nevis jālegalizē nelegālais ceļš pāri zaļajai robežai, kā to pieprasa “Providus” vai “Amnesty International” un citi atvērto durvju politikas atbalstītāji.

***

IEKŠLIETU MINISTRIJA:

"Ņemot vērā pastāvošos draudus par iespējamu atkārtotu Baltkrievijas režīma organizētu hibrīduzbrukumu un Baltkrievijas atbalstu Krievijas izvērstajam karam Ukrainā, Iekšlietu ministrija virzīs izskatīšanai valdībā ziņojumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Kamēr Latvijā norisinās pastāvīgā žoga izbūves darbi, savukārt Polijā tie ir noslēgušies, bet Lietuvā notiek žoga būvniecība un ir izsludināta ārkārtējā situācija līdz 15. septembrim, pastāv no Baltkrievijas puses organizēts migrantu pieplūduma palielinājuma risks. Par šo jautājumu vēl notiks politiskās diskusijas un iekšlietu ministrs aicinās šo jautājumu iekļaut izskatīšanai tuvākajā Sadarbības sanāksmē."

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā