"Amnesty International" ziņojumi par Latviju ir Krievijai izdevīgi safabricējumi

Pēc tam, kad starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija “Amnesty International” pieķerta Ukrainas valsts un bruņoto spēku klajā apmelošanā, vairs nav nekādu šaubu, ka arī līdzšinējie galēji kritiskie ziņojumi un paziņojumi par Latvijas valsti ražoti pēc Krievijas Federācijas pasūtījuma.
©Neatkarīgā

Publiskajā telpā no dažādiem avotiem šogad nonākuši trīs klaji melīgi sacerējumi, kas mudina atraut vaļā Latvijas durvis, pakļaujot valsti faktiski nekontrolētai migrācijai, un apsūdz spēka struktūras migrantu spīdzināšanā. Nevis pārnestā nozīmē, bet burtiski! Masveidīgā spīdzināšanā. Un “Amnesty International” ir viena no šādas maldinošas informācijas izplatītājiem. Kā “Neatkarīgā” jau vēstīja, ““Amnesty International” pakalpo migrantu hibrīdkarā pret Latviju” .

Runa ir par Baltkrievijas un Krievijas savervētajiem irākiešu tūkstošiem, kuri kā iebrukuma uvertīra Ukrainā tika sūtīti testēt NATO ārējās robežas drošību, kā arī izraisīt sabiedrības nepatiku pret gaidāmajām īstu bēgļu straumēm no Ukrainas. Organizācija paziņoja, ka Latvijas varas iestādes nedrīkst atjaunot ārkārtas stāvokli pierobežā un tā vietā nekavējoties jāatsauc un jāatjauno tiesības uz patvērumu valstī visiem, kas vēlas, neatkarīgi no tā, kas viņi ir vai kā viņi šķērso robežu! Un šobrīd, pēc apsūdzošā ziņojuma par Ukrainu, visai zīmīgi šķiet, ka “Amnesty International” Latvijai pārmeta, ka ukraiņi tiek ielaisti, bet caur Baltkrieviju nākošie irākieši, lūk, nē.

Lai kaitētu Ukrainai

Tagad ir skaidrs, ka organizācija cenšas kaitēt Ukrainai un rīkojas Kremļa uzdevumā. Ne velti “Amnesty International” Ukrainas reģionālās nodaļas vadītāja, nākot klajā šim ziņojumam, nekavējoties atstāja amatu. Ar Ukrainas biroju, kā izrādās, šis ziņojums nemaz netika saskaņots. Tas tapis Maskavā, vēlāk izplatīts no centrālā biroja Londonā un vēsta, ka Ukrainas karavīri pakļauj briesmām civiliedzīvotājus, izveidojot bāzes un izvietojot ieročus dzīvojamo namu rajonos, arī skolās un slimnīcās. Tas ir viens pret vienu Krievijas propagandas vēstījums, kas vainu no varmākas pārceļ uz upuri.

Ukraina pati vainīga, ka Krievija izvaro tās zemi - tas ir “Amnesty International” vēstījums.

Ar paziņojumiem par Latviju situācija līdzīga. Labticīgi pieņemot, ka šī “cilvēktiesību” organizācija ir ļaunprātīgi maldināta par patiesajiem migrācijas krīzes apstākļiem un tās pārvaldību, “Neatkarīgā” iepriekš vērsās organizācijā ar prasību skaidrot, kas ir tās informācijas avoti. Taču Londonas birojs klusē. Un klusē arī pēc saņemtās starptautiskās kritikas par Ukrainas ziņojumu. Respektablais izdevums “The Times” konstatē, ka “Amnesty International” kļuvusi par “Vladimira Putina režīma propagandas ruporu, apmelojot Krievijas agresijas upurus”. Pēc šīs informācijas operācijas atmaskošanas principā visi organizācijas pētījumi ir uzskatāmi par neuzticamiem un potenciāli Krievijas pasūtītiem.

Latvijas profils atbaidošs

Arī Latvijas valsts atbaidošais PROFILS “Amnesty International” mājaslapā ir nepārprotams melu safabricējums - Latvijā tiek diskriminēti romi un LGBT kopienai piederošie. Minoritāšu valodas tiekot ierobežotas. Valstī valda dzimumnoziedzība. Sievietēm tiek liegta pieeja kontracepcijai. Iedzīvotājiem liegta pilsonība, bērniem netiek nodrošināta pamatizglītība. It kā Latvija būtu kaut kāda islāma teroristu zeme, nevis normāla Eiropas valsts, kurā tiek cienītas cilvēku brīvības, tiesības un apkarota noziedzība. Par Latvijas okupācijas sekām amnestētājiem, šķiet, vispār nav nekāda priekšstata. Viņi atļaujas pārmest, ka 200 000 Latvijas nepilsoņiem tiek liegtas ekonomiskās, sociālās, kultūras un citas tiesības, bet noklusē faktu, ka šie 200 000 paši atsakās pieņemt Latvijas pilsonību, jo jūt nostalģiju pret Krieviju. Visticamāk, līdzīgi kā gadījumā ar safabricējumu par Ukrainu, arī Latvijas valsts profils šai starptautiskajai organizācijai ir atsūtīts tālākai izplatīšanai no Kremļa.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija “Amnesty International” patiesībā ir Krievijas īstenotā hibrīdkara informatīvais ierocis cīņai pret civilizēto pasauli. Ar novēlošanos, bet ierocis atpazīts.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā