Komentāri: Saules un vēja enerģija var sadedzināt elektropārvades tīklus

Komentē 19

Nu nemaz tik ilgs laiks nepagāja kad beidzot atslēdzās emocijas un ieslēdzās reālais saprāts. Mazliet tomēr bremzē bet varbūt pēc kādiem 50 vai 100 gadiem pienāks sapratne ka no sākuma ir jādomā un tikai pēc tam jādara. Par to piedāvājumu glabāt ūdeņradi Ingukalna dabas gāzes krātuvē iesaku no sākuma pabrīdināt cilvēkus par šā eksperimenta sākumu lai var aizbraukt un skatīties uz rezultātu no pienācīga attāluma. Vienīgais kas tika pareizi pateikts ka ne saule visu laiku spīd ne vējš visu laiku pūš tā kā ar to zaļo enerģiju ir tā kā ir un diemžēl glabāt viņu ir daudz dārgāk kā iegūt.

2.augusts 2023 Atbildēt

Beidz liet čugunu par ūdeņraža bīstamību Inčukalnā, tik pat labi arī dabasgāze var izplūst un uzsprāgt. PSRS lielākā vilcienu katastrofa ir saistīta ar dabasgāzes uzsprāgšanu, gāja boja ap 500 cilvēku.Vācieši jau tagad ceļ gāzes vadus tā, lai par tiem varētu laist ūdeņradi.

2.augusts 2023 Atbildēt
V ilis Gutmanis > edzus.zvejnieks

Skolā laikam taču esat gājis un laikam tādu lietu kā ķīmiju jums taču arī laikam mācija tā kā ja atcerēsities tad var būt sapratīsit ka muļķibas pašlaik rakstat jūs. Jā un par to Vācijas gāzes vadu ūeņraža transportēšānai diemžēl ērauda caurules ko izmanto dabas gāzes transportēšānai galīgi neder ūdeņradim. Ja kas pajautājat jebkuram ķīmiķim vai vismaz skolas ķīmijas pasniedzējam.

2.augusts 2023 Atbildēt

Cerams, ka Kariņš un citi pusaptaurētie "bezmaksas zaļās enerģijas" kladzinātāji šo izlasīs un gūs mācību, ka reizēm drīkst ari paklusēt, nevis klaigāt pirms olas izdēšanas! Cik mēneši pagājuši kopš Latvijas MK vadītāja pļurināšanas par saules un vēja enerģiju, kas nu glābšot Latviju??

Kur tāds pajols radies?

2.augusts 2023 Atbildēt

Bet 100% stulbo neta idiotu slimie murgi.

2.augusts 2023 Atbildēt

Auns, protams, ka glābs, pāgājušo gad augustā Latvenergo piedāvāja slēgt fiksētos līgumus par 55 centiem , šogad biržā pa dienu ir samērā lēta elektrība, brīvdienās bieži ir par velti. Starp citu Somijā ceļ vai jau uzcēla milzīgu akumulatoru, kur uzglabās siltumu no saules ziemai, protams tas laikam ir eksperiments, bet pats interesantākais no kā tas akumulators tiek buvēts, no smiltīm.

2.augusts 2023 Atbildēt
Kalamburs > edzus.zvejnieks

Latvenergo izmantoja histērijas radīto ažiotāžu, tāpēc arī piedāvāja līgumus par 0.55 eur/kWh. Lai izlīdzinātu saules un vēja saražotā pīķus, ir nepieciešams liels tīkls. Tas kas šobrīd notiek ir populisma un histērijas uzvaras gājiens.

2.augusts 2023 Atbildēt

un NRA ir publiska politiska ateja.

2.augusts 2023 Atbildēt

Vai tu, Mārci - privātā politiskā ateja, kaut ko citu arī jēdz uzrakstīt?

2.augusts 2023 Atbildēt

Tuvākos gadus daudzi parsēdīsies uz elektro auto, noiets būs liels elektrībai, šogad jau vēl ir vēsa vasara, būtu karsta, strādātu kondicienieri, kas ir milzīgi elektrības rijēji.Viss būs OK, viss lielākais mīnuss ir uzkrāšanas sistēma, kad uzkrāj vasarā, bet ziemā paņem atpakaļ, tā gan ir jalikvidē.

2.augusts 2023 Atbildēt

Kas slikts ir sistēmā, kad mikroģeneratori savu vasarā saražoto ziemā iztērē? Tirgotājiem naudas plūsmas apsīkst?

Un ko tad, ja nav to karsto vasaru, krās smilšu akumulatoros? Cik tas izmaksās un kādi būs zudumi?

2.augusts 2023 Atbildēt
Edzus Zvejnieks > kalamburs

Tad visi būs gudri, pāries uz siltumsūkņiem, uzliks paneļus, bet kur valsts ņems tās jaudas ziemā?Un kur liks vasarā tās milzīgās kw? Bet lai nodrošinātu ziemā tos uzkrajējus valsts dabūs celt AES.Tikai un vienīgi biržas tarifi

2.augusts 2023 Atbildēt
Kalamburs > edzus.zvejnieks

Kur liks vasarā un kur ņems ziemā...

Nu re, te nu mēs nonākam pie tā, ka lēmumu pieņēmējiem prāta un saprašanas pamaz, jo neba nu kāds marsietis spieda pieņemt tādus lēmumus. Man slinkums iztirzāt - kādēļ tā, bet īsumā - populisms un dažu lobiju pavadiņa. Ja valsts būs spiesta celt AES, tad mērķis būs sasniegts.

2.augusts 2023 Atbildēt

Pagaidām, arī tieši šobrīd, Latvija elektr. importē. 02.08.23. 10:53 imports 513 MW. www.ast.lv/lv/content/si...nergosistema-0

Arī cena mumsiem ir 8,73 centi/kWh, kamēr somiem un lielākajai daļai zviedru tā ir 2,916. Ļoti bieži Latvijā un Lietuvā elektr. ir reizes trīs dārgāka, nekā somiem un zviedriem. Bieži vien igauņiem arī tā ir somu līmenī. Bet mumsiem 3x dārgāk. Igauņiem ir kabelis uz somiem. Mums nav. Nav neviena starpsavienojuma uz lētās elektr. zemi Skandināviju. Tas izlīdzinātu mūsu cenu ar skandināvu cenām. Paļdis i partejai i valdeiboi!

Tie saules paņeļi un arī daļēji vēja parki ir dārga rotaļļieta. Tiem, kas ražo produktus, elektr. vajadzīga gan saulainā dienā, gan kad apmācies. Arī agri no rīta un vēlu naktī. Tad saule vispār nespīd. Arī vējš var nepūst. Un ko nu!!!

Iedomājamies decembra beigās agrs rīts, saule vēl nav kā tāda, ārā -25, tātad vējš arī nepūš, Daugavā mazūdens, jo salis visu decembri!!! Ko nu? Protams TEC-i. Uz dabasgāzi. Bāzes stacijas. Kurām vienmēr jāsedz pamatslodze. Stabilas energosistēmas pamats. Un pīķus jāsedz HES-iem.

Tie paņeļi tāda dārga izvirtība. Viņus kādreiz pēc gadiem 8-10 būs arī jāutuilizē?!! Cik tas maksās?

2.augusts 2023 Atbildēt

Un vel viena neta idiota slimie neta murgi.

2.augusts 2023 Atbildēt

Man ir biržas tarifs un kad vēji pūš, saule spīd, HES ūdens daudz, man elektrība ir ļoti lēta.No Jaunā gada pa mēnešiem vidēji, lētākie mēneši 6 centi, dārgākie 11 centi.

2.augusts 2023 Atbildēt
Kalamburs > 1531281217038991368

Ja kāds te ir neta idiots, tad tas ir Marcis Dzelme - aprobežots, neaudzināts pajols, kurš pat rakstīt neprot.

2.augusts 2023 Atbildēt
Roberts Cipulis > kalamburs

Kā gan tas idiots mārcis mācētu rakstīt vai būtu kaut cik kulturāls ja cauras dienas pavada kūtī ar kazām un ar ko tie tur nodarbojas ,kas zina.?

2.augusts 2023 Atbildēt

Zaļais kretīnisms + alkatība(cerība uz OIK 2)

2.augusts 2023 Atbildēt