Komentāri: Elektrības piegādes tarifi vāks naudu Latvijas reindustrializēšanai

Komentē 9

Ekanomika ģeopolitikas iespaidā atdziest un naudiņa kaut kur jāmeklē , nelīdīs taču ēnu ekanomiku apkarot , vienkāršāk caur Latvenergo , PVN , NIN

12.septembris 2023 Atbildēt

"Ļaunās Jenotības" bandīti apzog cilvēkus, tas ir jauns OIK tipa nodoklies ar neskaitāmiem politiskās mafijas pierakstījumiem elektrības rēķinos. Tas ir kārtējais apliecinājums, ka gadu desmitiem pie varas ir mafija, kas novedusi valsti līdz kliņķim un turpina izbraukt no pašu radītās nabadzības parasto cilvēku asinīm

12.septembris 2023 Atbildēt

Būtu interesanti uzzinat cik pieslēgumi ir ar 16A un 20A, atšķirība nav liela, tikai 1 eiro ar kapeikam mēnesī. Man stipras aizdomas, ka absalūtais vairākums būs ar 20A, kurus zinot, kā dzīvo daudzi cilvēki nemazs navajag, bet neviens jau neies īpaši iespringt 1 eiro dēļ.

12.septembris 2023 Atbildēt

Samērā haotisks teksts jo te runa par ekonomiku ,te par klaju politiku un pat ideoloģisko paradigmu . Dīvaina ir tirgus pieminēšana ,jo tīkli ir monopols un nekādā tirgū neatrodas . Ja par elektrības cenu ,tad Latvijas iedzīvotāji tiek maldināti bezgalīgi , jo runāt par tirgu ,kad Nord Pool biržas sistēmā visās Skandināvijas valstīs ir daudz un dažādi CENU APGABALI. Pieminēt Ziemeļus ,kā to dara pie mums , arī nav pareizi ,jo Dānijā ir 2 CENU APGABALI un nekādu ziemeļu nav . Nord Pool ikdienas cenu karte rāda ,ka cenas tiek regulētas visai būtiski . Šodien mums -148.74 eiro/MWH , Helsinkiem - 10.09 e/mwh ,Stokholmai - 10.14 e/mwh ; Tallinai -111.37 e.mwh !!! Augusta vidēja mums ir bijusi - 102.49 e/mwh ; Zviedriem - 41.88 e/mwh . Atzīmēsim ,ka šorīt Latvijas saldo ir mīnus 350 MWH ,un lielāko daļu pērkam no Igaunijas ,bet tā no Somijas .

12.septembris 2023 Atbildēt

Mēģinot izprast Sadales tīklu tarifu noteikšanas būtību ,skaidrs ka tarifam ir jāsedz izmaksas un jāveido tīklu ,t.sk. transformatoru modernizācijas ,fonds . Pašreizējā tarifa lielumu ietekmē tīklu elektrības zudumu segšanas iepirkumu cenas .Kas atbildēs ,kāpēc Sadales tīkli pērk elektrību no Latvenergo par tā dēvētajam "tirgus cenām" ,bet nepērk Zviedrijā par ,kā šorīt ( 10,14 pret 148.74 eiro/ MWH) , par 14 reizes zemākām cenām nekā pie mums . Nedomāju ka konkrētā pārvade no Zviedrijas caur Lietuvu veido 14 reižu lielu cenu pieaugumu ! Šobrīd novērojamais rāda ,ka notiek spekulācija ar cenām ne tik daudz elektrības ražošanas jaudu ,bet gan pārvades jaudu jomā .Redzam ,ka elektroģenerējošo jaudu remontu un tīklu remontu gadījumos cenas tiek celtas pat daudzkārt ,bet nekur nekas neapstājas ,jo patēriņš ir visai stabils konkrētajās stundās Jautājums kāpēc nemainoties patēriņa apjomiem ,tiek celtas cenas tikai un vienīgi spekulējot ar "bailēm no remontiem" ?

12.septembris 2023 Atbildēt

NRA jau sen ir politiska ateja un Artis ir tikai viens no neta idiotiem un par 1F un 16 A ir 15 eiro menesi un par 3F un 20A 18 eiro menesi.

12.septembris 2023 Atbildēt

To visu var labot, jātiek tikai lidz vēlēšanām. Vissvarīgākais ir nepārdot/neprivatizēt valstiskas nozīmes uzņēmumus. Vēl labāk nacionalizēt dažus vai to daļas. Mūsu jaunā opozīcija varētu beidzot sadzirdēt tautu.

12.septembris 2023 Atbildēt

Nu ko, tas tikai sākums, pagaidiet kad šie jaunie ministriņi saliks savus radiņus un draudziņus pa kabinetiem, tad tikai Jūs sajutīsiet lielo kalpu mīlestību pret saviem darba devējiem - vēlētājiem. Saņemam to ko pelnījuši, ja mākam tikai tusēt hokeja un basiņa dēļ, tad nav ko raudāt par verga dzīvi. Vergojiet kalpiem un slaviniet izredzētos. Lai zeļ Latvenergo un OIK, lai dzīvo deputātiņi 100 "gudrinieki". Savus vecākus arī drīz uz mežu vedīs.

12.septembris 2023 Atbildēt

Arnis Kluinis, Jūsu rakstu valodas stils izmežga pat entuziastiska lasītāja smadzeni. Piedodiet, centos, bet gudrāka no Jūsu rakstiem netiku. Arī no šī ne.

17.septembris 2023 Atbildēt