Komentāri: Krievijas gāzes lobijs slāpē kodolenerģijas projektus Latvijā

Komentē 7

Gazproms rullē. Ka viņus visus vilks apēstu! Un visus mūsu "šrēderīšus".

Ir fakts, ka Ignalinas slēgšana bija spoža Gazproma uzvara. Rezultātā 30 km no Viļņas ir Astravjeca. Vai tā ir drošāka par apgreidotu Ignalinu? Stipri šaubos.

Cik ir dzirdēts, Černobiļu uzspridzināja veicot racionalizācijas priekšlikuma eksperimentu. Jautājums bija par dažiem simtiem rubļu racuhas iesniedzējiem. Tas reaktors turējās pretī, cik vien spēja, bet tie racionalizatori atslēdza pilnīgi visu. Un tvaiks izlauzās.

Ja Baltijai šodien būtu Ignalina, mēs enerģijas nodrošinājuma ziņā būtu visai Eiropai priekšā. Pat tikai ar veco TEC-2. Igauņu degakmens un Daugavas kaskāde, plus Ignalina, mums dotu priekšrocības konkurēt ar ražošanu.

Visu cieņu Savicka kungam. Viņš savu maizīti godam nopelna. Nav mums ne vēja parku, ne pat arī Skultes termināla. Arī sava kabeļa uz lētās elektr. zemi Skandināviju.

Bet rīt būs jauna diena.

15.decembris 2023 Atbildēt

Ignalinas slēgšana bija ES vadības uzvara. Bija uzdevums iznīcināt Austrumeropas ekonomiku, iznīcināja. Nevajag tās murgu dziesmas par Gazpromu. P.S. Kas liedz pirkt elektrību/lētu/ no Baltkrievijas? Gazproms? Nē, tā pati Amerika un ES, kura iznīcināja mūsu ekonomiku, un kura turpina mūs iznīcināt kā valsti un kā tautu. Varbūt atver acis, paskaties. Izslēdz to dolbano feisbuku, ieslēdz beidzot smadzenes/ ja vēl palikušas/.

27.decembris 2023 Atbildēt
Andis Vaičulis > grigorijs

grigors, laikam nepamanīja, ka tā "lētā elektrība un gāze" nāk kopā ar vienkāršu funkciju - atslēgt pēc P utina iegribas. Gazpromam nav uzliktas nekādas sankcijas, bet tas pats pārtrauca gāzes piegādes aizbildinoties ar dažādiem ieganstiem.

16.maijs Atbildēt

Nu tur ir arī atbilde uz jautājumu- kas vajadzīgs, lai Latvijā uzbūvetu atomreaktoru.

Iztīrit no visiem kremļa konserviem.

15.decembris 2023 Atbildēt

Aha, būvēsim modulārās AES/ kuras vēl ir tikai uz papīra/Pirmo bliezīs augšā Rumānijā. Kas interesanti, tā jeņķu kompānija, kas to cels, pašā Amērikā atļauju tam nevar dabūt jau desmit gadus- atzīta par sprādzienbīstamu. Nu, izmēģinās kolonijās. Paši gribētu pie savas mājas kodolfeaktoru, kurš ja ne rīt , tad parīt uzsprāgs noteikti? Gribat? Rakstat lūgumrakstus jeņķu saimniekiem- gribam būt kodolreaktoru izmēģinājumu poligons!

27.decembris 2023 Atbildēt

Uz jaunajām tehnoloģijāam uzceltie ir droši.

Kā jau minēja rakstā lobē fosīlo degvielas pārdvēji.

27.decembris 2023 Atbildēt

Nav jēgas daudz laika un resursu ieguldīt AES izveidošanā, bez kuras var iztikt.

16.maijs Atbildēt