Komentāri: Padomju Savienību sagrāva slāvu un musulmaņu cīņa par ūdeni

Komentē 25

Pret ukraiņiem nebija naida un Ukrainā vilka uz leju , Baltiju atdeva pret kredītiem lai Eiropu nekaitinātu .Saprata ka Eiropu var krāpt un čakaret , ka Ukrainā var būt izdevīga , pa naftas naudu 95 gada Krievija varēja maksāt algu sp 20 eiro un pensiju 15 eiro tāpēc nevarēja atļauties ukraiņu , bet Ukrainai bija ceļi un attīstīja lauksaimniecību pamazām

17.decembris 2023 Atbildēt

Tu vispār vari iedomāties situāciju, kad krievs kaut ko labprātīgi atdod?

Neko viņi neatdeva. Vienkārši vairāk nevarēja saražot pat vodku un maizi.

Pat to bija jāizsniez uz kartītēm.

17.decembris 2023 Atbildēt

Ka izbeidza Ziemeļu upju pagriešanas projektu, tas deva arī D.Ivanam iespēju protestēt pret Daugavpils HES, Citādāk neviens cenzors nebūtu pieļāvis tādu publikāciju. Viss pārējais sākās pēc tam.

17.decembris 2023 Atbildēt

Tas "viss pārējais" varēja sākties un turpināties tikai ar Lubjankas lielčekistu Primakova & Co. "svētību" un "jumtu". Vai Kluiņa kungs nenodarbojas ar apzinātu maldināšanu, ja nepiemin 1991.g. 17. marta referenduma rezultātus? Krievu vairākums, ne tikai KPSFR teritorijā, nobalsoja par PSRS saglabāšanu. 2014.g. notikumi Krimā spilgti apliecināja krievu vairākuma nostāju.

17.decembris 2023 Atbildēt

Ka referendums bijis par PSRS saglabāšanu, tā populāra maldu ticība.

Bet iesākumam 1001 nakts pasaka. Parādnieks ierodas pie aizdevēja, Jautājums austrumnieciski ornamentēts, bet iztaisnojot paliek: - Allāhs ir liels, sultāns ir varens, un es tev neko neesmu parādā. Vai piekrīti tam, ko es saku? Jā vai nē?

Tagad pārlasiet 1991 referenduma jautājumu. Tas samudžināts neskaitāmos palīgteikumos. Bet pēc iztaisnošanas paliek: Vai gribat līdztiesību, tiesības, brīvības un PSRS? Jā vai nē?

17.decembris 2023 Atbildēt

Vispār jau arī Ukrainā faktiski ir cīņa par ūdeni, par Dņepras baseinu. Krievu slāvi gatavi rīkles griezt ukraiņu brāļu tautai, jo gudrākie krievi saprot, ka nafta un ogles drīz beigsies, un pasaulē elektrību ražos tikai saule, vējš, ūdens, biomasa un atoms. Pēdējo 3 enerģijas avotu izmantošanai vajag ūdeni. Daudz ūdens.

17.decembris 2023 Atbildēt

Eksperiments ar upju pagriešanu varētu būt diezgan interesants. Bet modernāk, pa trubām un ar skaitītāju. Neizsmeļams resurss un nepiepildāms tirgus vidusāzijā...

17.decembris 2023 Atbildēt

Mākslīgi uzturētas darba vietas palīdzēja dzimstībai un bieži bija ļoti labs pabalsts par ko var sapņot tagad ir otrādi , mātes strādāja vieglus darbus reāli uz pusdlodzi , parastās darbinieces neizdega , celtniecība meistariem bija palīgstrādnieku kas nesa smagums . Latvijas šausmas ka nav vieglu darbu uz pusdlodzi , dāmas dzīvo mājā un nojudzas , sajūk pratā .Krieviju nobankrotēja hrušcovenes ērtas , lauku ceļu un veikalu neesamība , Vidusāzija arī , bet ta varēja arī palīdzēt jo nebija nodzērušies bet kara tehnika neļāva .

17.decembris 2023 Atbildēt

Krieviem pēdējais kolhoznieks tuvu nāvei .Ja Gruziju iekarotu tā pārvērstos par Čečeniju .

17.decembris 2023 Atbildēt

Cilvēki grib maizi un izpriecas , hrušcovenes , kinoteātri , eklērs kafejnīcā , universālveikals , jukuši priekšnieki , komunisti nebija spējīgi pat atļaut modernu blūzi šūšanas cehā uzšut, pilsētas ziemeļos .Toties 80 gados lamājas Ķīnu par džinsu ražošanu , un arī Kuriļu salās kuras nepārdeva Japānai par tehnoloģijam

17.decembris 2023 Atbildēt

Murgs , bet Viduseiropā lauksaimniecība var būt tikai kā turīga fermeru kustība , un tas ir ļoti grūti , vajag vai nu vergus vai turīgus fermeris ar ceļiem , mašīnām , mājām , var arī šausmīgi caklus uzbekus .

17.decembris 2023 Atbildēt

„Vēsture neatstāj pēdas. Tā atstāj vienīgi sekas, kas nav līdzīgas to izraisošajiem apstākļiem.” A. Zinovjevs : "Rēgainās virsotnes". Negatīvās sekas PSRS sagraušanai, kurai savu artavu deva Rietumi, ir smagas, un turpina palielināties. Vai Kluiņa kungs spēj apjēgt vēsturnieka Jurija Sļozkina teikto? "...runāju par to, ka Rietumu civilizācija aizvien retāk sevi redz kā civilizāciju. Tas nenozīmē, ka tā sabruks. (..) Jūs droši vien zināt – frāze "Rietumu civilizācija" Amerikā akadēmiskajā kontekstā skan nepiedienīgi. Tāpat kā lielākajā daļā Rietumu pasaules." Krievija kā impērija Eiropas nomalē. Intervija ar vēsturnieku Juriju Sļozkinu (lsm_lv)

17.decembris 2023 Atbildēt

Daļa tautas domāja , ka PSRS ražo labas drēbes , ja šuveju alga bija 200 rubļi vai 20 dolāri , bet tomēr pirka Čehu drēbes , tā var nozombēt cilvēkus . Mēteļi ļoti labu bet nemoderni , šausmīgi , šuva pa 100 rubļiem , kas bija 10 dolāri , pārveidojot taisnu mēteļi ar modernām detaļām kapuci , kabatām , tādus mētelus nešuva , varētu pēc Burdas modeļiem pārdot ārzemēs , būtu rietumu mode un Ķīnas cenas , bet būtu jāpieņem darbā latviešu māksliniece brīvdomātāju un tas nenotika

17.decembris 2023 Atbildēt

Komunisti sapulcēs , kas bija bieži lasīja referātus , ka drīzi apdzīs Ameriku un to varēja izdarīt tikai debīli cilvēki .

17.decembris 2023 Atbildēt

Priekšnieki bija vai nu dzērāji vai labi speciālisti ar vieglu garīgu atpalicību , kas īsti nezināja vai zeme ir apaļa .

17.decembris 2023 Atbildēt

Protams, par ūdens (īstenībā arī citu resursu) trūkumu ir pamats uztraukties, tomēr problēmas risināšanas līdzekļi atkal izvēlēti neadekvāti. Kā redzam, upju pagriešana neko neatrisina un rada jaunas problēmas. Kad beidzot apjēgs, ka vnk CILVĒKU IR PAR DAUDZ un jāierobežo dzimstība? Ne jau tikai Vidusāzijā (un, protams, DA Āzijā), bet arī VISUR CITUR? Putins kā absurdu mēdz pieminēt "zelta miljardu" ar domu, ka liekos jālikvidē, tomēr ir fakts, Zeme ilgstoši nespēj uzturēt vairāk nekā šo miljardu, pat mazāk. Vai reiz nonāksim pie sapratnes, ka radikāli jāierobežo dzimstība, ja vēlamies, lai medicīna ierobežo mirstību? Visi pārējie kari par resursiem ir tikai neizbēgamas sekas.

17.decembris 2023 Atbildēt

Kāda pārapdzīvotība? Mūsu zemeslode mierīgi varētu uzturēt arī 7 miljardus. Jautājums ir resursu gudra izmantošana, kas tikai tagad ļoti lēnām sāk palikt par ierastu lietu. Kādreiz vēlējās ļoti ātri kļūt bagāti uz ierobežotu resursu fona. Tagad sapratuši, ka resursi (tas pats cilvēks) ir ļoti noderīgi tomēr ilgtermiņā. Tāpēc izglīto cilvēkus par tēmām, lai dzīvotu ilgāk un medicīna attīstās nereāliem tempiem, lai tikai ilgāk šis resurss dzīvotu. Ir ļoti maz nāciju palikušas, kas cilvēkus joprojām uztver kā ātro resursu uz nokaušanu.

17.decembris 2023 Atbildēt
Dina Liepa > azazel

protams var, ja esi pats ar mieru dzīvot aziatu komunalkā ar 5-7 m2 telpu vienam cilvēkam, pieslēgs tevi pie virtuālās realitātes, neko vairāk par pusfabrikātu paciņu dienā nevajadzēs, pastaigas nun sportu evajadzēs, dienasgaismu pa logu nafig, utt utjp, nu tad tadu nākotni 20+ mljrd saviem bērniem-trušiem mēs gribam?

17.decembris 2023 Atbildēt

Priekšniekiem īpaši neinteresēja rietumu kultūrā , jo tie kam interesēja šad tad kritizēja padomju preces , kas nepatika .Tādēļ privatizēja tie kam rietumu kultūra , mode bija sveša mentāli un nobankrotēja . Šūšanas firmas varēja dienas laikā sākt šut modernus apģērbus kā Ķīnā , bet to nedarīja .

17.decembris 2023 Atbildēt

Tauta bija nozobēta tik tālu , ka Čehi ražoja labas drēbes ,to atzina , bet vienalga bija muļķi.

17.decembris 2023 Atbildēt

Padomju Savienību sagrāva zagšana. Zaga visi, un visu! :) Šaubos, ka tā sagruva ūdens cīņu dēļ!

17.decembris 2023 Atbildēt

Pirmās bankrotēja šūšanas firmas , jo 1975 gadā mini modi pat PSRS nomainīja pusgarā mode un tad veikalos parādījās mini kleitas , veikalā bija taisni mēteļi un taisnās kleitas ,un pēc tā laika modes neko nešuva vispār , bija kaut kāda it kā klasiska padomju mode bez modes , mazliet 50 gadu stilā , puķainas taisnas ļoti lēta zīda kleitas , melni svārki , pelēki taisni mēteļi . Ķīnas sarkanās kurtkas likās kā brīnums .

17.decembris 2023 Atbildēt

Dāmas nopirka Ķīnas sarkano kurtku pa 20 latiem un saprata ka dzīve ir izdevusies

17.decembris 2023 Atbildēt

Krievija Padomju Savienībā ir īpatns atsevišķs stāsts . Tieši administratīvi ekonomiskās pārvaldības nozīmē ,jo tā dēvētajai KPFSR bija pilnīgi cita pārvaldības struktūra , salīdzinot ar pārējām "republikām" . To lielākoties pārvaldīja nevis no vietējam ,bet gan no vissavienības ministrijām .Vienāda visā padomijā bija partijas komiteju struktūra. Ja par sabrukšanu ,tad "ūdens" problēma ir pievilkta "aiz matiem" . Par mūsdienu Vidusāziju Latvijā zina ļoti maz ,par Kazahstānu ,kas ir lielākā teritorija gar Krievijas dienvidu robežu ,arī pat ļoti maz. Vienā no Pasaules Bankas apskatiem ir ārzemju kapitālieguldījumu struktūras Kazahstānā tabula . Uz 2023.g. sākumu lielākie investori Kazahstānā ir ASV - 33% no ieguldījumiem , Lielbritānija - 14% ,Dienvidkoreja - 9 % , Kanāda -5% , Ķīna - 4% , Krievija - 3% , Vācija -3% . Kazahstāna ir pasaulē lielāka urāna rūdas ieguvēja ,pērn - 21800 t. tonnu no pasaules 48322 tonnām . Otrā pasaule ir Namībija - 5753 t.t. , 3.v. Kanāda - 4691 t.t. 17.vieta pasaulē naftas ieguvē - 84,2 miljoni tonnu , pērn uz Ķīnu nafta ir eksportēta par 11 miljardiem $ ,bet gāze par 1,1 miljardiem dolāru .Iegūtas 88,5 t .tonnu svina , 169,8 t.t. cinka , 9,6 t.t nebagātināta titāna un desmitiem citu reto metālu , ieskaitot sudrabu un zeltu .Kazahstānu ar Ķīnu savieno 2 naftas un 2 gāzes vadi , dzelzceļš kā "zīda ceļa" svarīgs posms uz Eiropu .Garās robežas dēļ Kazahstāna politiski balansē sakaros ar Krieviju un Ķīnu . Problēmu tur ļoti daudz ,bet 2 pabūdams Kazahstānā varu teikt ,ka progress tur pēdējos gados ir ievērojams .

17.decembris 2023 Atbildēt

PSRS sabruks un nemira no bada tā vecā paaudze iespējams to bija piedzivojusi

17.decembris 2023 Atbildēt