Komentāri: Donaldam Trampam taisnība, ka Amerikai vajadzīga sakāve Ukrainā

Komentē 17

Nu NRA priekš tāda "analītiķa" kā Kluinis ir stipri pieticīgi!

Nu jāšauj uz Economist vai uz Blumberg.

23.februāris Atbildēt

Jāserfo uz vietni US National Debt Clock : Real Time, lai saprastu ASV varenības atjaunotāju vienīgo iespēju piespiest visu pasauli uzņemties parādu nastu. Filozofe M.Kūle to apjēdza jau gadu pirms Romas pāvesta.paziņojuma par 3. Pasaules kara sākšanos (NRA, 13.09.2014.)

"Karš ir graujošs, bet vienlaikus tas atbrīvo valstis, politiskos un finanšu līderus no parādiem. Ir uzvarētāji un arī zaudētāji, kuriem ir jāmaksā kontribūcijas. Un tā jau ir pilnīgi cita finansiālo attiecību situācija, kas izspēlēta šajā kara spēlē.

Ņemot vērā, ka pasaule no jauna sapinas finanšu attiecību tīklos, nebūtu jābrīnās, ka karš atkal kādam var šķist labs problēmas risinājums, lai attīrītu laukumu." Maija Kūle: jautājums par labklājību ir jautājums par tās mēru (LVportals)

23.februāris Atbildēt

Kluinis ir smagi un saputrojoši rakstošs žurnālists, kuru grūti lasīt. Fakts. Nespīd viņam kļūt ne par populāru romānu autoru, ne par dzejnieku.

Bet. Klunis, cik atceros, šķiet pat pirmais Latvijā izvilka gaismā Latvenergo 3 000 000 afēru. Kāpēc? Droši vien skatījās uz dokumentiem, ilgi domāja, izpētīja, ko tādu, ko citi palaida garām.

23.februāris Atbildēt

Raksts, sagremojot visu kopā ar zāli, alu un kukurūzas bumbiņām rosina pārdomas. Nesapratu gan kāpēc ASV būtu jāatsakās no pasaules valūtas donora statusa, un, kad kur Tramps no sevis šādas idejas izspiedis. Ir sajūta, ka Kluiņa kungs domā Trampa vietā to, ko Donalds vēl nav līdz galam nav izdomājis:)

23.februāris Atbildēt
Valdis > nightporter

Oj, ja nu vēl slaidri mācētu noformēt savu domu...

24.februāris Atbildēt

Sulīgi. Nepiekrītu, bet interesantas domas.

23.februāris Atbildēt

Izpēte?! Šis liekas vairāk kā viedokļa raksts, par to cik Tramps ir slikts, jo redz domā par savu valsti.

23.februāris Atbildēt

Šo "debilo" var izārstēt tikai Kenedija variants........

23.februāris Atbildēt

Kluiņa emocionālais dolāra un visas amerikāņu finanšu sistēmas apraksts ir vecākas paaudzes marksisma naudas teorijas pamatu vienkāršots izpratnes skaidrojums. Ne jau dolārs ,bet gan finanšu kapitālisma šī brīža izaugsmes fāze raksturo situāciju . Dolārs ir tikai instrumentāla grāmatvedības ieraksta izpausme . Dolārs ir uzskaites vienība un nekas vairāk .Finanšu kapitālisma dzīves centrs ir biržas tirdzniecība , tās tūkstošu variantu izpausmes formās .Mūsdienu Rietumu valstu ekonomika ir pārvietojusies uz pakalpojumu segmentu un parasti tas veido 70 -90% IKP sastāva .Preču ražošanas centrs ir Ķīna , bet arī tur notiek šīs ražošanas sašaurināšanās , ražošanai pārvietojoties uz Dienvidaustrumāzijas valstīm - Filipīnām ,Indonēziju . Starptautiski visu šo milzīgo tirgu apkalpo par 75-90% dolārs. Eiropa tomēr valda eiro un šis fakts rada pretstāvi starp ASV un Eirozonu .Notiek asa cīna par bagātības uzkrāšanas centra vietu .Tas ko vienkāršoti sauc par amerikāņu izolācionismu , faktiski ir bagātības koncentrēšanas vietas zīmola apraksta fakts . Ukrainas esamība šo batāliju izpausmēs ir tikai politiskās dzīves cita tipa satura elements. Viss šis karš ir veco laiku svārku sterbele ,aiz kuras turoties Putins un viņa līdzgaitnieki traucē finanšu biržas bagātības uzkrāšanas un pārdales domas gaitu .

23.februāris Atbildēt

Ja esi lasījis citus Kluiņa rakstus, tad sapratīsi, ka tas drīzāk ir murgs, kas pretendē uz t.s. analīzi.

23.februāris Atbildēt
EDGARS > valdis.6427ffeda4c11

"Kurš uzvarēs Ukrainā, tas dabūs Baltiju," ir tāds A.K. raksts. Dzīvosim - redzēsim, kaut arī A.K. prognozē Ukrainā kara ievikšanos100 gadu garumā (Kāpēc Latvija nolemta energonabadzībai / NRA, 07.01.2024.)

23.februāris Atbildēt

It kā viss pareizi. Bet ASV un ES nav vienīgie kapitālu centri. Vēl Japāna. Ķīna. Tuvie Austrumi. Dienvidaustrumāzija kā tāda. Dienvidamerika. Neapgūtā teritorija, kurā nesen atklāja jaunu, lielu čusku, kura tur mīt miljoniem gadu... Uhhh. Un attiecības starp valstīm vēl transformēsies.

Plus digitālās naudas platformas.

Kas tur beigās sanāk?

23.februāris Atbildēt

Ukrainas esamība šo batāliju izpausmēs ir tikai politiskās dzīves cita tipa satura elements. Viss šis karš ir veco laiku svārku stērbele ,aiz kuras turoties Putins un viņa līdzgaitnieki traucē finanšu biržas bagātības uzkrāšanas un pārdales domas gaitu .

Padomājiet - kādos gadījumos ārvalstu palīdzība nāk no tīras sirds un kad tā ir alkatības un savtīguma apliecinājums? Vai šāda palīdzība vispār mēdz būt altruiska? Ārvalstu aizdevumi garantē to, ka pašreizējie bērni un viņu mazbērni kļūs par ķīlniekiem. Viņiem vajadzēs atļaut ASV /ES korporācijām izlaupīt viņu dabas bagātības, viņiem vajadzēs attiekties no izglītības, veselības aizsardzības un sociālās palīdzības, lai tikai varētu atmaksāt ASV/ES izsniegtos parādus. Latvija jau maksā ar mazbērnu naudām, Ukraina maksās... Ekonomiskie slepkavas ir arī Latvijas saeimas gaiteņos.

23.februāris Atbildēt

Kad būs tas win-win brīdis tad pieslēgsies. Šobrīd ir pirmais win vilnis, jo Eiropa ir dziļi ierijusi woke kultūru un neoliberālismu, kad no tās vairs neizķepuroties. Nogalēt nacionālismu aktīvi steidz valstu pamatnācijas nevis migranti. Kad valstis pārgrupēs budžetus un radīs spiedienu uz rašistiem, tas jau būs otrs win solis.

Bet raksts par dolāru kā papīrīti, interesants. Muļķīši tik sēd tādās mini valstiņās kā Latvija un gaida mesiju. Gudrākie veiksmīgi spēlē pokeru.

23.februāris Atbildēt

Viņi nav ekonomiskie slepkavas, jo neko neekonomē. Viņi ir ekonomikas slepkavas.

24.februāris Atbildēt

Nedomāju, ka viss ir tik vienkārši.

23.februāris Atbildēt

Bet vai tad Amerikai nav gluži vienalga kas tur tādā Ukrainā? Tā teikt, uzvara vai sakāve, viens pīpis.

23.februāris Atbildēt