Komentāri: Kā piespiest Latvijas iedzīvotājus strādāt un pirms tam apgūt kvalificētu, labi apmaksātu darbu

Komentē 17

Lai Valsts attīstītos, nepieciešama skaidra un mērķtiecīga politika. Neviena bagātā valsts tāda nav palikusi pati no sevis. Bet mums nav tā saucamajā "elitē" tāda intelektuālā potenciāla, kas spētu šādu politiku izplānot un realizēt. Bet viss pārējais ir tukša salmu kulšana, tāpat kā Rimšēviča aicinājumi strādāt vairāk un labāk........

19.marts Atbildēt

Aicinājumi strādāt vairāk, labāk, ilgāk skan dien un nakt, bet neskan aicinājumi būt godīgiem. Ja mēs būtu godīgi, tad šos, rakstā pieminētos runātājus varētu mierīgi atbrīvot no darba, netērējot naudu tukšiem amatiem. Godīgums trūkst, ņemsim kaut Latvijas Banku - cik tur tie tukšamati lielām algām saveidoti, ne saskaitīt! Un visi viņi tik runā, runā, runā totālā bezjēgā! Par godīgumu gan ne vārda.

19.marts Atbildēt

Jelgavas pilsētas slimnīcas direktora un vecākā ārsta Dr. R. Čakstes runa (Latvijas inteliģences 1. kongresā, 1945.g. marts)

"..mums ļoti cēli uzdevumi. Ja mēs rakstīsim savā karogā «darbu izpostītajai Dzimtenei un savas sirds degsmi [tīrais ulmanisms] daudz piemeklētajai mūsu tautai», tad neviens darbs mums nebūs par grūtu." (Cīņa, 23.03.1945.)

Vai Akmeņlauka k-am ir kāds priekšstats (vēstures zināšanas) par situāciju Latvijā 1945.g. martā un panākto progresu līdz 1990.g.18.martam, kad" latvieši saņēma tiesības pārstāvēt visus iedzīvotājus." (A.Kluinis, nra, 06.05.2023)?

19.marts Atbildēt

" Kā piespiest.." - Kluiņa kungam pienākas "žetons". Lai saņemtu "ordeni", vajadzētu īsi, skaidri, saprotami uzrakstīt par notikušo Septiņgades (1959-1966) piecgades plāna izpildes laikā. Šo to jau uzrakstīja vēsturnieks J.Pavlovičs savā "Padomju Latvijas ikdiena" (Jumava, 2012), bet tur daudz ko var papildināt par izmaiņām LPSR sociālajā organizācijā (vara+ekonomika+ideoloģija). P.S. Negaidīsim kādas būtiskas atklāsmes no kārtējā vēstures villotāju pētījuma "Valsts un sabiedrības struktūra vēlīnā padomju periodā (1960.–1980. gadi) un padomju okupācijas režīma sabrukums Latvijā" (Dr. hist. Daina Bleiere, Dr. hist Irēna Saleniece)

19.marts Atbildēt

Kungi ir jābūt vienādai nodokļu politikai reģionā lai ir konkurētspēja , darbs ir jāorganizē nevis jāuzliek izpildītāja unbeidziet sīčiem stāstīp pasakas par sportu , muzicēšanu , reklāmām un pārējiem starpnieku starpniekiem

19.marts Atbildēt

Ko līdz labi apmaksāts darbs ja tur kā likums uzreiz apkārt spieto ierēdņu bari kas apkārt veido savus iztikšanas avotus attīstot kontroles, uzskaites, mācīšanas biznesus tā ka tas labi apmaksātais darbs drīz vien nemaz nav tik labi apmaksāts, jo drīz vien tie kas apkārt spieto saņem vairāk nekā tie kas darbu dara.

19.marts Atbildēt

Varbūt karš visu atrisinās? Ne bez pamata tak' viens kliķi atbalstošs medijs sācis meklēt Latvijas Zelenski, bet no Briseles lielkomisāra European Council President Charles Michel tikko atskanējis kārtējais aicinājums ES dalībvalstīm nekavējoties pāriet uz kara ekonomikas modeli. " ....At this crucial moment in global history, Europe must be defence ready and match the urgency of the threat. This fight requires strong leadership — to rally our people, businesses, and governments toward a new spirit of security and defence across our European continent.

If we want peace, we must prepare for war.

19.marts Atbildēt

Kariņš atlaida tūkstošiem cilvēku no darba ar noziedzīgas šantāžas palīdzību- vai nu potējies vai atlaidīs no darba. Kopš viņa valdība nostājās pret tautu, viss Latvijā iet uz leju.

19.marts Atbildēt

Jāsāk ir ar ceļiem! Neviens, pa dubļiem brienot, nekādus augstus rezultātus vēl nav sasniedzis..

Atcerēsimies, kad, pēc pirmā pasaules kara, sākās sakautās vācijas milzu uzplaukums? Kad Hitlers autobāņus uzbūvēja!

Kas šobrīd notiek Polijā? Viņi uzbūvēja BĀŅUS, un attīstībā pēkšņi sāk apsteigt visus...

Latvijā gadiem nespējot pat šoseju no galvaspilsētas lidostas līdz pilsētas centram bez bedrēm uzturēt, nemaz nerunājot par tādu sīkumu, kā Latvijai cauri ejošās, vienas no galvenajām Eiropas "artērijām - E67 - nepadarīšanu par izsmieklu - piemēram, tā iela, kazu taka, vai kā vēl lai viņu nosauc, starp Rīgu un Saulkrastiem, vai no Svētciema (kur senā senatnē starp citu reiz bija divas brauktuves un salīdzinoši drošāks ceļš) līdz Latvijas robežai, ieskaitot izsmiekla vērto Salacgrīvas tiltu, un vispār tūcīšanos cauri Salacgrīvai.

Tā nekādu produktivitāti nevar pacelt! Brauciet uz Poliju, brauciet uz Lietuvu, mācieties! Ir jābūvē ceļi (pirmām kārtām), pie ceļiem ir jāveido industriālie kompleksi un kaut kas jāražo, no kā tai pievienotajai vērtībai rasties, tur pat ir jābūvē noliktavas, kur saražoto uzkrāt un pārvietot.

Ja reiz Latvijā nekā cita nav kā purvi un meži, tad kā minimums Latvijai vajadzētu visu Eiropu ar dzērvenēm un koka mēbelēm apgādāt! Kā piemēru varu minēt Itālijā - katrā mazā Alpu ciematiņā, kur tik ir kāds koks, ir kārtīga kokzāģētava un vismaz pāris galdniecības, kas kaut ko no tā koka ražo....

20.marts Atbildēt

Tik nezin kāpēc jau gadiem ilgi visi labie pārkvalificēšanās kursi tiek piedāvāti tikai strādājošajiem, bezdarbniekiem piedāvājums gandrīz nekāds. Absurda situācija.

20.marts Atbildēt

Latvijā ir pilns cilvēku kas raudàtu no prieka ja iedotu darbu , ar vieglu invaliditāti pirms pensijas , daudzbērnu mātes labprāt strādātu pusslodzes darbu taču to neviens nedod

21.marts Atbildēt

Invalīdiem labi datorkursi vai vispār koledža ar iespēju samaksāt citādāk .

21.marts Atbildēt

Jauniešiem braukšanas tiesības kādreiz bija bez maksas .

21.marts Atbildēt

Paskatieties taču ss.com tur īpaši reģionos visi darba piedāvājumi ir vai nu 10 vai 12 stundas dienā kas nozīmē faktiski darbs jauniešiem .

21.marts Atbildēt

Kā var cilvēks ap 60 gadiem 12 stundas dienā nostrādāt fizisku darbu īpaši pie konveijera . Mūsu valdība tēlo vai vai nelasa neko .

21.marts Atbildēt

Uzņēmums baidās no veciem cilvēkiem jo var maksāt slimības pabalstu to apkaro ar 12 stundu darba laiku , to vecāki cilvēki nevar darīt visa opera .

21.marts Atbildēt

Nekas te nenotiks viena iemesla dél, šeit pagátné bija sociálisms! Ja jús gribat zinát käpéc essam kur esam, palasiet marksisma teoriju. Komúnisti iznícinäja uzñèméjdarbíbas gënu sabiedríbá, jo viñu galvenais sauklis bija škiru cïña! Ar to viss ir izteikts! Tätad, lai piespiestu cilvékus sañemt labumu no tirgus ekonomikas viñi ir vispirms liekami skolas solä un tajá skolas solä sézot cilvékiem ir jämäcäs kä strädä kapitälisms un kä no tä güt labumu! 1991 gadá Latvijà praktiski visa tauta bija strádnieki un sákoties kapitälismam viñi nonäca neapskauzamä situäcijà, jo jebkurš kretíns kas kaut nedaudz saprata kä gút labumu no tirgus, guva to! Strádájot lielveikalä es redzu, ka socialisms' galvàs nekur nav palicis. Cilvéki tä ari nav sapratuši ká reaĝét uz nekaunígu attieksmi no uzñéméju puses, kä piespiest tos büt laipniem un iztapïgiem. Viñi tä arï nav sapratuši ka kapitälismä noteicéja ir patérétàjs un ka situacijä kad tevi neapmierina apkalpoßana tev vajag nevis skriet südzéties bet nolikt groziñu pirms kases un aiznest savu naudu pie konkurenta Lük cik viss it slikti.!!

28.marts Atbildēt