Komentāri: Jurģis Liepnieks. Mēs nepatīkam viens otram

28.09.2023. Jurģis Liepnieks Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 

Komentē 13

Visdrīzāk tāds vispārinājums nav pareizs. Savstarpējo nepatiku, naidu un agresiju propagandē tā saucamās politiskā un intelektuālā "elite". Tas ir tādēļ, ka viņi tāpat kā boļševiki savā laikā, ir izvirzījuši mērķi pārtaisīt sabiedrību. No šī mērķa arī izriet viss pārējais- pirmkārt, viņiem jāveicina sabiedrībā šī savstarpējā nepatika un agresija, lai noturētos pie varas; otrkārt, šī paša iemesla dēļ arī viņiem pašiem jābūt agresīviem; treškārt, nodarbojoties ar sabiedrības pārveidošanu un šķelšanu, viņiem nav laika strādāt valsts labā; ceturtkārt, normāli cilvēki neiesaistās politikā, lai nekļūtu par šī murga sastāvdaļu, u.tt. Līdz ar to arī Latvijai kā valstij īstas perspektīvas nav :((((((((

28.septembris 2023 Atbildēt

"Kas tagad mūsu dzīvē ir tas valdošais, ja likumības atmosfēras mums tagad nav? Visu mūsu dzīvi tagad noteic veikals." J. Rainis runa LR 1. Saeimā, kura teikta 8. sesijas 19. sēdē, 20.05.1925. (sk. - Runā Rainis / kreisie_lv)

28.septembris 2023 Atbildēt

Absolūti pareizi Jurģis visu ir uzskaitījis, par 100%.

Latvijā ir ministri, premjerministri un grēda citu darboņu, kas krampjaini, demagoģiski un trīcošām rokām turās pie saviem krēsliem, par varītēm nevēlās pamest iesildītās vietas, kaut arī viņu darbība gadu desmitiem nedot pienesumu valstij. Spilgti to redzējām arī balsojumā par Čākšas demisijas pieprasījumu- bars stāvēja par savējo, savējā no Saeimas tribīnes noblēja kārtējo demagoģijas vēmienu

28.septembris 2023 Atbildēt

Problēma kopuma ir veca kā cilvēce. 1762.g. Ž.Ž Ruso publicēja darbu publicēja darbu "Par sociālo kontraktu , Politisko tiesību principi ." Šī darba 4 grāmatu tulkojums ir pieejams latviski interneta tulkojumā . Komentāra to nevar pārstāstīt . Lasiet un interesējieties katrs pats .Pašreizējajā Latvijā faktiski notiek intensīvi mūsu esības nostiprinājuma formu meklējumi. Domas par "stingro roku" ,pēc būtības ir vertikālas varas modeļa izpausmju tips ,kur "viss notiek" ,atsaucoties uz "visvareno augstāko spēku" .Latvieši faktiski atrodas uzskatu aplī kuru Rietumeiropā izdiskutēja un pārvarēja vismaz pirms 300 - 200 gadiem .Šeit patriarhālā zemnieku ģimene iedzīta pilsētas betona džungļos vienkārši nav atradusi mūsdienīga "Sociāla kontrakta" izpausmes formu . .

28.septembris 2023 Atbildēt

Ha - "Rietumeiropā pirms 200 ,- 300 gadiem jau pārdzīvoja to un šo, bet Latvijā tik šorīt...." - NAV VIS TIK VIENKĀRŠI! Jo - paaudzes nomainās, un zināšanas pāriet arī ne "mantojumā" no vecākiem :)) ....Ja būtu TIK vienkārši, tad Vācijā nebūtu bijis nacisma un stulbās Merkeles ar viņas viltis 'bēgļiem", un Šrēdera... Un Francijā imigrantu nebūtu, un neviens "neticētu" viltus zinātnei par šausmīgo "bezsimptomu epidēmiju" C! Redz- vieni (pieredzējušie) cilvēki nomainās ar jauniem, un....sākas JAUNA SĒRIJA! ;))

28.septembris 2023 Atbildēt
Arturs Ozols > inocents

Piekrītu ,ka "viss nav tik vienkārši" . Tomēr komentāru nobeidzu ar domu par MŪSDIENĪGA "Sociālā kontrakta" nepieciešamību . Vāciju ,uzskatu, ka pazīstu tīri labi ,jo kādu laiku tur esmu uzturējies un tā arī nespēju pielāgoties viņu domu gaitai un uzskatiem kopumā . Uzskatu ,ka šobrīd tur vērojams liberālas sabiedrības un "brīvās tirdzniecības" uzskatu ļoti ass konflikts, bet kopumā Rietumeiropā vērojama izpratnes par globālo tirdzniecību un attiecību sistēmu konflikts ,jo brūk pēdējo 30 gadu paradigmas principu pamats . ĢEOPOLITIKA atrodas asā konfliktā ar GLOBALIZACIJAS sludinājumiem .

28.septembris 2023 Atbildēt

Paldies, Jurģi, tu mums arī nepatīc! Mēs gan varam dažkārt vienoties par vienu pret un šim pret tagad ir vārds- vienotība. Pat ja man nepatīk Šlesers, kristieši, Puntulis un laucinieki. Mēs visi esam pret.

28.septembris 2023 Atbildēt

Labs!

Tu man patīc...

Liepniekam kādreiz patika Šķēle, vai arī otrādi - Šķēlem Liepnieks. Tā ka tik traki nav.

28.septembris 2023 Atbildēt

"Vai to ir iespējams mainīt? Domāju, ka ir."

Nav iespējams demokrātiski, parlamentāri utml ceļā.

Ir iespējams, kad stobri sāks runāt mūsu kāpņu telpā. Ir tik vienkārši vicināt karodziņus, daudz sarežģītāk ir cīnīties par kautkādu mistisku vietu uz planētas, ja var to nedarīt.

Šobrīd vajadzētu viens otram patikt biežāk, jo ilgi to tā nevarēs izbaudīt. Rietumeiropai liekas, ka viņa spēlē gudri. Bet dziļi maldās ...

28.septembris 2023 Atbildēt

Tanī rakstā sarakstītas absolūtas muļķības.. Kritika un apstrīdēšana ir tas, kas virza progresu. Zeme ir plakana ?

Vienkārši vajag pie tā pierast. Ja kāds ko gribēs izdarīt - darīs, ja gribēs sadarboties - sadarbosies. Neba jau zviedri vai vācieši kašķējas mazāk. Varbūt, ka pat vairāk.

28.septembris 2023 Atbildēt

Visai dziļš un objektīvs tvēriens. Jurģi, tikai jūs īsti neminat, kādēļ tad tāda atsešināšanas notiek? Un te man būtu ko piebilst.

Manuprāt, pamatā 2 iemeslu dēļ.

1. MUMS JAU GADUS 85, NENOTIEK ATKLĀTAS TAUTAS DISKUSIJAS!!!

Neviens tās nevēlas organizēt. Pat nerunā par to. Tādēļ, pat visvienkāršākajās tēmās, vērtējumi & uzskati stipri, pat radikāli, atšķiras. Taču tādās diskusijās, tas viss tiktu izrunāts, saprasts un vērtējumi kļūtu līdzīgi!!! Mums rastos vienotība, sadraudzība, latviešu patriotisms sāktu atdzimt. Nu lūk, jādomā kā tās uzsākt…

2. IR PILNĪGI AIZMIRSTA SATVERSME. Bet tieši Satversmes un Preambulas nozīme ir – vienot tautu! Tur ir formulētas mūsu PAMAT-VĒRTĪBAS! Tās mums visiem ir jārespektē, īpaši politiskām partijām un valsts ierēdņiem.

Piemēram, Satversme, paredz AIZSARGĀT TIKUMĪBU(nevis netikumību!!), un ja nepieciešams, pat “ierobežojot [netikumīgo] personas tiesības”. Šodien kādiem tas dikti nepatiktu, bet atvainojiet, latvieši demokrātiskā ceļā, tā ir izlēmuši, un tas ir likums!

Satversmes 116.pants:

"Personas tiesības, kas noteiktas Satversmes 96, 97, un 108. pantā, var ierobežot likumā paredzētajos gadījumos, lai aizsargātu citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un TIKUMĪBU."

28.septembris 2023 Atbildēt

Latvijā vide ir toksiska, un tik viena iemesla dēļ, kuru min "viesis", proti, viņi (sorosīti, kuri ir visās partijās) tāpat kā boļševiki savā laikā, ir izvirzījuši mērķi pārtaisīt sabiedrību. Ir neliešu grupējums no delnām, providiem, tā saucamajiem jaunkomunistiem Jaunajā vienotībā, un citās partijās, kuri ir uzstellējušies par pārtaisītājiem! Visa tā šļura nāk no ES lielvalstīm!

28.septembris 2023 Atbildēt

Ko nozime "mes nepatikam?"Demokratiska vide nelieto -"man patik vai nepatik"un ja kometaros tiek rakstits ,ka Latvija vide ir "toksiska"tad to veido cilveki ,kuri tur dzivo, un tautas diskusijas ,kura nekad nebus apmierinata ,jo kadam kads nepatik!nemaz nav iespejamas! Liepnieka "Vins man nepatik '" varetu but gada teiciens !

30.septembris 2023 Atbildēt