Tviterapskats. V. Rudzītis: Raivis ir jauns, godīgs latviešu puisis, kurš realizē "Atmodas" ideālus

Visu aizvadīto nedēļu tviterī turpinājās bezkompromisu “cīņa” pret nekonkrētām, vārdos nenosauktām personām, kuras it kā neizrādot Ziemeļkorejas cienīgu aizgrābtību par jebkuru varas iniciatīvu covid ierobežošanā. Uzpūtīga apsaukāšanās, kaunināšana ir kļuvusi par šīs hunveibiniskās “cīņas” raksturīgāko elementu, tāpēc šoreiz to atsevišķi neapskatīsim, jo tviterī laika apstākļi reti kad ir mierīgi, un vienmēr atrodas, ko jaunu pieminēt.
©Ekrānšāviņš

Vētras saceļas uz līdzenas vietas, kā tas gadījās ar LTV1 raidījuma “De Facto” sižetu, kurš tika pieteikts prognozējami skandalozi:

De Facto: Kontaktos ar neonacistiem pieķertais Zeltīts ticis pie darba Zemessardzē un dibina biedrību, logo - stilizēta svastika.

Var diskutēt par sižetā rādīto faktu interpretāciju, bet ir vairākas lietas, kuras šim sižetam simtprocentīgi nodrošināja augstu skandalozitāti. Pirmkārt, visai šaubīgais un no Kremļa propagandas ķēķa cepeškrāsnīm izvilktais “stāsts” par “neonacistiem”, ar kuriem kontaktējoties esot “pieķerts” (sic!!!) Raivis Zeltīts. Uz šo ļoti precīzi atbildēja Andrejs Faibusēvičs: Cien. De Facto, kad, lūdzu, gaidāms sižets par visiem premjerministriem, prezidentiem un ministriem, kas ir pieķerti kontaktos ar komunistiem un čekistiem ? Ak nezināt, kur meklēt ? Privātās Dzīves fotoreportāžas par hokeja spēlēm pašķirstiet, iesākumam. :)

Vārds - pieķerts - latviešu valodā ir ar viennozīmīgu konotāciju. Cilvēks ir izdarījis kaut ko nepiedienīgu, sliktu un viņš šajā nedarījumā ir pieķerts. Kauns un negods. Pieļauju, ka jebkura sevi cienoša cilvēka kontakts ar īstiem neonacistiem nav nekāds gods. Taču runa ir par īstiem nacistiem, nevis cīnītājiem par savas zemes neatkarību ar ieročiem rokās pret reāliem iebrucējiem kā tas ir gadījumā ar Ukrainas bruņoto spēku brīvprātīgo bataljonu “Azov”.

Uģis Lapiņš: Vispār jau šāda provokācija prasa visasāko atbildi no Zemessardzes un NBS komandieru puses! Un nekavējoties!

Otra lieta ir tāda, ka jebkuram Latvijas patriotam daudz lielāks negods ir pieķertam okupantus nosaucot par atbrīvotājiem, kā tas gadījās vienam no Latvijas redzamākajiem politiķiem. Taču tas marksistiskās ievirzes ideologus neuztrauc, uz ko norāda arī pats sižeta galvenais varonis - Raivis Zeltīts: Tikmēr savu darbību mierīgi turpina ar A/Par/Pro saistīta jauniešu organizācija, kura joprojām lepojas ar Rozu Luksemburgu kā savu garīgo autoritāti. Rīgā arī darbojas Latvijas Strādnieku frontes “marksisma pulciņi”. Bet tas nekas, jo kaut kādi grieķi.

Juris Vējš: Kad jūs LTV skatītājiem pavēstīsiet, ka Daniels Pavļuts sauc okupantus par atbrīvotājiem un ka AttīstībaiPar pilsonības un migrācijas jautājumos vienmēr balso vienādi ar Kremļa Saskaņu?

Un trešā lieta ir nemainīgie centieni sakabināt latvisko simbolu tuvību ar nacistu simboliem. Uz to Raivis Zeltīts atbildēja cienīgi: Var jau arī mēģināt pierādīt, ka Saule tagad ir nacisma simbols. Vai latvju zīmes. Vai abi. Gan jau arī būs, kas tam ticēs. Tikai atstāšu te dažas bildes. Jā, iespējams, ka logo rada pārlieku lielu uzmanību, tāpēc pārāk liela koncentrēšanās ir uz formu, ne biedrības saturu un darbību. Biedrībā diskutēsim par šo jautājumu. Vienlaikus jāizsaka nožēla, ka joprojām ir “labās” un “sliktās” latvju zīmes.

Viesturs Rudzītis: Raivis ir jauns, vienkāršs, godīgs un strādīgs latviešu puisis, kurš dara to, kas visiem būtu jādara - jārealizē Atmodas ideāli.

Lato Lapsa: “Kontaktos ar neonacistiem pieķertais Zeltīts ticis pie darba Zemessardzē un dibina biedrību, logo - stilizēta svastika.” Es visu saprotu, tikai vienu ne - kāpēc arī man ar saviem nodokļiem ir jāapmaksā šie prātā mazgadīgie pusmarksistiskie idioti no “sabiedriskā medija”?

Aivars Borovkovs: Padomijas gados radās ideja nojaukt Brīvības pieminekli. To rosināja ne jau marazmatiski veciskais Politbirojs Maskavā, bet gan vietējie iztapoņas. Nezin kāpēc jau kuro reizi mani šī raidījuma autori nepārsteidz... Tādi ir bijuši vajadzīgi visos laikos. Labi, ka atveras acis.

---

Finanšu ministrija iecerējusi ievērojami celt algas valsts augstākajām amatpersonām. Izvēlējušies īsto laiku.

TV3 Ziņas: Vērienīgā reformā iecerēts celt algas valsts pārvaldē strādājošajiem

Dainis Liepiņš: Super! Izrādās Latvijas ekonomisko grūtību cēlonis ir ierēdņu “zemās” algas!!! Apsveicu Kariņš & Co! Tagad problēmu ar bankrotējošiem uzņēmumiem un daudzajiem bezdarbniekiem vairs nebūs!

Olavs Cers: Urā! Šo ziņu mēs ļoti gaidījām.

Magda Riekstiņa: Kārtējais piemērs sabiedrības tracināšanai Covid-19 krīzes laikā

Toms Zariņš: Kļūdās kā pēc učebņika...

Sindija Eldmane: Gobzems šādi iegūs vēl vairāk atbalstītāju. Cilvēki jau tā Covid-19 sakarā grims depresijā, vēl šie varoņi grib dzīvot labāk par visiem!

---

Algu celšana valsts pārvaldē strādājošiem nav vienīgais Finanšu ministrijas un tās vadītāja Reira pēdējā laikā sastrādātais.

Ruta Zilverte: Tas COVID19 ir diezgan nomācošs. Nav brīnums, ka cilvēki streso. Nesaprotami tikai, kāpēc politiķi šo stresaino situāciju vēl mēģina uzkarsēt ar sasteigtām un dažviet arī neloģiskām nodokļu reformām. Nav gudri.

Agate Lūse: Vai reformētāji finanšu ministrijā JELKO mācījušies no vēstures? "Nodevu&klaušu palielināšana noveda lielu daļu Livonijas zemnieku nabadzībā&parādu verdzībā, kas izraisīja zemnieku&dreļļu bēgšanu(..). Visizplatītākā bija bēgšana no vienas Livonijas valsts uz otru."

Dmitrijs Golubevs: Grūti iet Finanšu ministrijai, kad tauta nodokļu samazināšanu uztver kā palielināšanu…

Agate Lūse: Varbūt tomēr būsim godīgi? Samazina turīgākiem un palielina nabagākiem? Vai arī tā nav un kaut kas nav līdz galam izskaidrots? Uzņēmumu grāmatvedības un administrācijas izmaksas šī putra nu galīgi nesamazina.

Magda Riekstiņa: Šāda Jaunās Vienotības aizstāvja retorika gan ir izcils augstprātības pret sabiedrību piemērs. Varbūt nevis tauta nepareizi saprot, bet finanšu ministrija cenšas uzspiest diskutablas nodokļu sistēmas izmaiņas, turklāt pilnīgi n nepiemērotā (Covid-19 krīzes) brīdī?

Igors Kļaviņš: Kā nepiemērotā brīdī.. Kad tad vēl Vienotība varēs samazināt solidaritātes nodokli tiem kas pelna virs 5233 EUR mēnesī, ja ne 2 gadus līdz vēlēšanām? :) Radikālai nevienlīdzības palielināšanai ir jānotiek vai nu tagad, vai arī nekad!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā