Tviterapskats. Mičerevskis: "Latvijas attīstībai" īpašnieks ir piesavinājies apmēram miljonu

Jau aizpagājušā nedēļā aizsācies Māra Mičerevska “uzbrauciens” partijai “Latvijas attīstībai” ceturtdien noslēdzās (?) ar Vides un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces demisiju. Līdz ar to Rīgas domes deputāts Mičerevskis savā CV varēs ierakstīt ne tikai filmēšanos postironijas garā uzņemtajā filmā “Kriminālās ekselences fonds”, bet arī ministra gāšanu, kas, atzīsim, ne katram ir pa spēkam.
©Ekrānšāviņš

Skaidrs, ka ne jau katru dienu un pat ne katru mēnesi pēc savu partijas biedru, kā lai tā maigāk pasaka, “pasūdzēšanās” sabiedrībai, atkāpjas ministri, tāpēc Pūces demisija bija galvenā tviterpublikas tēma aizvadītajā nedēļā.

Vēl trešdien Juris Pūce: Varu nomierināt satrauktos prātus - man jau 2 gadus, kopš neesmu Rīgas domes deputāts, nav Rīgas domes izsniegtas stāvvietu atļaujas un es arī tādu nelietoju. Neesmu arī centies tādu iegūt.

Taču jau nākamajā dienā, bija jāatvainojas par melošanu un jāiesniedz demisijas raksts premjeram.

Māris Zmeycharauski [Mičerevskis]: Apsveicami, ka ministrs atzina savas kļūdas, taču jāatceras, ka ne jau caurlaide ir galvenais. Nedrīkst ļaut saglabāt šos privātos politbiznesus! Vēlreiz vēršos pie LA un PAR biedriem - nostājaties pret šo politbiznesu! Jūs paši zināt, ka caurlaide ir mazākais zaudējums valstij ko nodarījusi partija. Pūce bija tikai izpildītājs.

Ieva Fogele: Kam izpildītājs? Beidz pļurkstēt JKP stilā - ietekme, pasūtījums, intereses. Kaut ko konkrētu var lūdzu? Protams, AP ir Jaunupa naudas interešu partija, bet pats biji tās valdē, tad stāsti konkrētus varoņdarbus, tagad sanāk, ka varonīgi noraki malējo.

Māris Zmeycharauski: Vai varētu būt tā, ka kopš partija LA ir valdībā, tās īpašnieks ir piesavinājies apmēram miljonu un nodarījis Latvijas valstij zaudējumus desmitiem miljonu vērtībā? Caurlaide tiešām bija sīkums, bet lielās lietas taču jāturpina, tāpēc Juris tika ziedots.

Artis Pabriks: Ir viegli nosodīt citus sēžot uz dīvāna un bez jebkādas atbildības. Brīnos, cik daudz mums apkārt “ pareizu”, “ morālu” un “godīgu” cilvēku, kuri vienmēr rīkojas atbilstoši augstākajiem standartiem. Sevišķi, kad jānospārda kāds, kurš pakritis.

Baiba Strautmane: ... pakritis... vai iekritis?

Kaija Skujiņa: Hmm.. kad “Latvijas Attīstībai” noies pa burbuli, kura būs nākamā partija, uz kuru migrēs Pabrika kungs?

Didzis Veinbergs ironizē: Jā, ir viegli nosodīt citus, sēžot uz dīvāna. Vispār vienīgie, kas Latvijā kaut ko dara, ir valdība. Visi pārējie sēž uz dīvāna, bet nodokļi no debesīm birst. Tā tak nevar būt, ka tos nodokļus maksā tie sēdētāji, kas grib par savu nodokļu naudu dabūt pretī godīgus ministrus?

Aija Lūse: Varbūt tomēr nevajag no Pūces tagad taisīt varoni ar "politisko atbildību". Meloja, cik spēka, tagad mēğina izspiest pēdējo pili - nesarkstot. Un pavelkas tak ļaudis. Vēl puķes nesīs.

Jānis Polis: Turklāt šis nav pirmais keiss, kad Pūcēm nākas atkāpties. Cik reizes pīlei jāpēkšķ, lai mēs to sāktu saukt pa pīli?

Neizpalika arī centieni aizrakties līdz problēmas dziļākajai saknei. Ar ko viss īsti sākās.

Lolita Čigāne: 2018. gadā izstājos no “Kustība Par!” jo neatbalstīju aprēķina laulības ar “Latvijas attīstībai”. Šodien priecājos par katru politiķi, kas nolemj atmest ieradumu paklusēt "lielāku mērķu vārdā". Zinu, kā tas ir - gan klusēt, gan runāt.

Daniels Pavļuts: Ak, Lolita. Jūs ar domubiedriem izstājāties no “Kustība Par!”, jo nevēlējāties atstāt Vienotības frakciju, kā partijas valde lūdza. Jūs droši vien arī nevēlējāties zaudēt komisijas vadītājas amatu. Esat "īsta politiķe", ar selektīvu atmiņu, kas nāk tur komplektā.

Lolita Čigāne: Daniel, vēsture nemainās tāpēc, ka Tu vēlies to redzēt citādāku. Pēc Tevis aprakstītajiem notikumiem es biju Par! kongresā un balsoju pret sadarbību ar “Latvijas attīstībai”. Ir foto. Pirms tam Tu man sabijies zvanīji, baidoties no iebildumiem. Nezinu, kāpēc vēlējies šo publiski apspriest.

Daniels Pavļuts: Nu ja, pareizi. Loskutovs un Judins vienlaikus ar atteikumu pamest “Vienotības” frakciju, izstājās. Jūs ar Dālderi, savukārt, palikāt “Vienotības” frakcijā, bet arī izstāties uzreiz nesaņēmāties.

Politiskās nedēļas kopsavilkumu rezumēja pats “putras” ievārītājs.

Māris Zmeycharauski: Partijas “Latvijas Attīstībai”, vai tās valde joprojām nav paziņojusi neko, izņemot par paralēlo realitāti. Kāpēc? Jo visu pateica patiesais un vienīgais tās vadītājs un labuma guvējs Edgars.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā