Krievijas raķete trāpa Polijai. Ir bojā gājušie. Vai NATO 5. pants tiks iedarbināts un sāksies 3. Pasaules karš?

Otrdienas pievakarē sociālajos tīklos izplatījās ziņa, ka Krievijas masveida raķešu uzbrukuma laikā Ukrainai viena raķete trāpījusi Polijas teritorijā, Ļubļinas apgabalā, Ukrainas pierobežā. Ir divi bojā gajušie. Ziņa pamatota ar atsauci uz Polijas “Radio Zet”. Vēlāk parādījās ziņa, ka Polijas premjerministrs Mateušs Moravecskis esot sasaucis Polijas Nacionālās drošības padomes sēdi, kurā tiks skatīts šis jautājums un iespējamā Polijas reakcija.
Polijas premjera Mateuša Moravecka preses dienests paziņo par Nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdes sasaukšanu. ©Ekrānuzņēmums

Ja ziņa izrādīsies patiesa (to jau apstiprinājusi ziņu aģentūra “Reuters”), tad teorētiski būtu pamats iedarbināt NATO 5. pantu, taču, visticamāk, arī šādā gadījumā 5. pants diez vai tiks iedarbināts, jo NATO nevēlēšanās tieši konfliktēt ar Krieviju ir vispārzināma.

Ja nekāda asa, militāra rakstura reakcija nesekos, tad tas tikai pavairos minējumus, ka šis uzbrukums nav nekāds nejaušais, bet tieši otrādi, apzināta provokācija, lai izzondētu Polijas un NATO valstu gatavību asi reaģēt uz dažādām Krievijas nelietībām.

Arī Latvijas sociālajos tīklos izskanējušas bažas - kas nu tagad būs? Vai trešais pasaules karš? Mana atbilde uz šo jautājumu ir vienkārša - jo drīzāk NATO parādīs zobus Krievijas diktatoram Putinam, jo labāk. Jo drīzāk pasaule Putinu noliks pie vietas, jo mazāku postu pasaulei viņš atnesīs. Jebkura pielaidīga attieksme pret viņu - ka tikai nesadusmot Putinu, nes arvien lielākus draudus jau drīzā nākotnē. Tāpēc, manuprāt, Polijai būtu jādod ļoti asa atbilde šai Putina provokācijai. Uzsveru, ļoti asa. Ja ne gluži militārs trieciens pa Krievijas kara bāzēm, tad jauna, augstāka līmeņa militārais atbalsts Ukrainai. Ieskaitot kaujas lidmašīnas un smago tehniku. Tādai jābūt NATO atbildei. Citādi Putina nekaunība tikai augs augumā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā