Komentāri: Diversitātei jādod adekvāts vērtējums – tā nav ne laba, ne veicināma

Komentē 5

"Migrācija būs, un no tās nekādi nespēsim izvairīties, lai ko daži politiķi teiktu." Izklausās dzirdēts, lasīts, redzēts, reiz mūsu paaudzes piedzīvots.

"Saprast krievu ieplūšanu, protams, nenozīmē pārkrievošanās briesmu novēršanu. Novērst var tikai nesakarīgu runāšanu." Andrievs Ezergailis (Jaunā Gaita Nr. 79, 1970) Noder atcerēties sabiedrības un LPSR politiskās škiras vairākuma paveikto - "...– tādu kultūras un mākslas uzplaukumu kā pagājušā gadsimta sešdesmitajos – deviņdesmitajos gados Latvija vēl nebija pieredzējusi. " Imants Kalniņš (NRA, 18.jan., 2013)

22.jūnijs 2023 Atbildēt

Ko nevar celt, to nevar nest. Nevar bezjēdzīgi birokratizēt valsts aparātu, lai iet labāk lasīt zemenes.

22.jūnijs 2023 Atbildēt

"...migranti nevīžo," secināja Kārlis Reimanis 1957.g. un par "ne labo, ne veicināmo" uzrakstīja vēstuli PSKP CK avīzei Pravda. Viss tās teksts un K.Reimaņa komentāri (Kādas vēstules liktenis) tika publicēts arī l/a Padomju Jaunatne ( 1989.g. 2. jūnija nr.) Starp citu, savu vērtējumu diversitātei LPSR politiskā šķira deva jau LTF 2. Programmā jau 1989.g. Un sāka rīkoties tā, ka 2023.g. varam izvērtēt LV valsts aparāta sasniegto ar lielu (..) zīmi.

22.jūnijs 2023 Atbildēt

shis galiigi ir nepareizi teikts,ka trūkst darbaspēku Latvijaa...jo,pagaajushajaa ziemaa, kad komunālie reekjini sita augstu vilni,katrs trešais gribeeja piepelniities ar papildu darbu,nekur nevarēja atrast,visi shtati pilni,ja kas uzradaas,aatri tika izkjerts....un arii migranti nestraadaas par minimaalo algu latvijaa,vinjiem ir vajadziiga dziives vieta,kaa vinji ar minimaali algu izdziivos, jo varbuut vinji iedomaajas, ka latvijaa valdiiba maksaa pabalstus,ja ir mazi ienaakumi, kaa tas ir citās valstiis, tur vinji kljuudiisies,jo latvija neko nepiemaksaa.....sāksies haoss,jo katrs meklē,kur labaak....un tas,ka joprojām it kaa ir rasisms,ir muljkjiibas,tas miits jau ir aiz muguras....un es domaaju,ka latvija nav labaakaa zeme,lai migranti te laimi mekleetu.....

23.jūnijs 2023 Atbildēt

Varam paņemt izbraucošā darbaspēka zemāko līmeni kā augstāko, ko sasniegsim, ielaižot migrantus. Ja viņi būs pietiekami kvalificēti, tad šeit nepaliks. Zviedrijā labi redzams migrantu ieguldījums.

23.jūnijs 2023 Atbildēt