Komentāri: Vēl nekad Latvijas politiskā šķira nav nostājusies pret bankām. Kāpēc lai tas mainītos?

Komentē 24

Precīzi. Jo vairāk par šiem jautājumiem domā, jo vairāk kļūst saprotams, ka Latvijas atpalicības pamatā ir nevis objektīvi faktori vai krievi, bet tieši šī greizā ideoloģija un politika. No šī viedokļa lielākais kaitnieks ir Repše, kura vadībā tika noteikts nepamatoti augsts Lata kurss, kurš bremzēja valsts attīstību, pēc tam nāk Dombrovskis ar savu greizo krīzes pārvarēšanas politiku, un pēc tam visi pārējie, bet Kariņš, Reirs un Ašaradens ir tikai šīs kaitīgās politikas turpinātāji. Pats interesantākais ir tas, ka nav vajadzīgi nekādi loģiski un teorētiski vingrinājumi, ir acīm redzami, ka šī politika praksē ir kaitīga, bet politiķi kā spītīgi āži, turas pie viņas atspērušies.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Tieši partija ‘’Jenotība’’ un Dombrovskis ar šo gadiem valdošo mafiozo partiju, ir bandīti, kas Latvijas cilvēkus par lopiem uzskata. Dombrovskis bija tas kretīns, kurš nepieņema kredītu ņēmēju aizstāvības likumu un kopā ar savu valdību piekāpās banku lobijam, un atdeva cilvēkus “saplosīšanai” šiem augļotājiem, atņēma viņiem mājas, dzīvokļus, darbu, iztikas līdzekļus, veica reālu genocīdu savu tautu izdzenot svešumā, uzņēmās valstij nevajadzīgu kredītu, kas tagad visiem jāiznes. Par ārprātīgiem 700.000 tūkstošiem samazinājies iedzīvotāju daudzums. Savu viesu māju izglābt no bankrota gan viņš pamanījās, ar to pašu banku palīdzību.

Ierēdņu skaits gan ne par matu netiek mazināts. Latvijas tautai tiek nodarīta reāla kaitniecība, praktiski visās nozarēs – OIK, īpašuma nodokļi, regulārā banku putināšana, ‘gaismas piļu’ būvniecība, tā bez gala var turpināt saukt piemērus ar kuriem cilvēkus noliek izdzīvošanas režīmā.

Taču šī vieglprātīgā mētāšanās ar cilvēku resursiem diemžēl ir ļoti simptomātiska visai mūsu varas mašinērijai. Atcerēsimies Valda Dombrovska modernās pasaules vēsturē necilvēciskāko ekonomiskās krīzes pārvarēšanas metodi, ciniski nodēvētu par “veiksmes stāstu”. Nav neviena kaut cik ievērojama pasaules ekonomista, kurš to vērtētu kaut daļēji pozitīvi. Visi tikai šausminās. Tas, ka šī “asaru un bēdu stāsta” rezultātā 200 000 cilvēku no Latvijas aizbrauca, tiek mūsu politiskās elites aprindās mērķtiecīgi “piemirsts”. Līdzīgi kā Krievijā “neatceras” Žukova mīnu lauku “atminēšanu”, dzenot pāri tiem kareivju vienības un miljoniem bezjēdzīgā nāvē sūtīto.

Tas, ko SEB, Swedbank un citas bankas darīja krīzes laikā, ir prātam neaptverama noziedzība. Pirms krīzes cilvēki ņēma kredītus atbilstoši bankas akceptētu vērtētāju noteiktai vērtībai. Tad, kad uznāca krīze un cilvēki, nevarot laicīgi samaksāt pilnu summu, vērsās pie bankas, tā uzreiz uzrāva kredītprocentus līdz līmenim, kāds vispār vairs nebija paceļams. Tad banka atņēma mājokli, norealizēja savām apakšfirmām par sviestmaizi, bet parādu saglabāja kā mūža saistības. Bet Dombrovska valdība, kurai uz krīzes laiku bija jānosaka mājokļa atņemšanas un ķīlas realizēšanas moratorijs, nostājās banku pusē. Rezultātā cilvēki bija pazaudējuši visu - gan pirmo iemaksu, gan visus iepriekš veiktos maksājumus, gan mājokli un vēl arī cerības uz iespēju jelkad sākt normālu dzīvi.

Tirdzniecības centri no savām kosmiskajām nomas cenām it tā piepampuši, ka gadiem var dzīvot bez nomnieku maksām, jau 10x savus ieguldījumus ir atsitusi un naudu no Latvijas projām aizveduši. Jā, Latvijā taču tā peļņa nepaliek, visa aizplūst uz ārvalstīm, gan Maxima, gan Rimi. Te tikai cilvēkus noslauc.

Un kapēc Latvijā ir vajadzīgas šīs Skandināvu bankas, kuras gadiem atmazgājušas miljardiem asiņaino dolāru, bankas kas darbojas pēc alkatīgo augļotāju principiem, kuras nav nākušas pretī Latvijas pilsoņiem un tādejādi piedalījušās genocīdā pret Latvijas iedzīvotājiem, atņemot mājas, zemes, dzīvokļus, pa 1/2 no cenas iztirgojot un vēl uzliekot maksāt atlikušo starpību, piespiežot ļaudis aizbraukt no Latvijas???

Ašrādens ir viens no lielākajiem politiskās mafijas ielikteņiem, glums demagogs, OIK aizstāvis un vienkāršās tautas asiņu sūcējs.

Runājot par Dombrovski un bankām-nekas pasaulē nav ļaunāks par tām un cilvēkiem-augļotājiem, kas tajās strādā. Jo augļotāji ir cilvēki bez sirds un dvēseles. Saucot lietas īstajos vārdos, banku biznesa stratēģija ir augļošana. Savulaik Saeimā tika izvirzīts priekšlikums iekļaut Satversmē, ka Latvijā pamatvērtības ir kristīgās vērtības. Bībelē, tāpat arī Korānā ir skaidri un gaiši pateikts, ka augļošana ir grēks, un ir jārīkojos, lai to novērstu, nevis veicinātu. Stāsts ir par parazītiem – augļotājiem, kurus tagad nezin kāpēc sauc par finansistiem, komersantiem, bankām, kredītiestādēm vai vēl kā citādāk. Jo „augļotājs” neskan sevišķi smalki. Bet precīzi izsaka būtību parazīts=augļotājs.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Tīri vēsturiski bankas radās samērā pozitīvu mērķu dēļ- lai veicinātu biznesa attīstību. Diemžēl, ar laiku, uzkrājot līdzekļus, baņķieri sāka ietekmēt politiķus. Šobrīd, vismaz rietumu pasaulē, valdības jau vairs faktiski nav suverēnas. Bet, pat uz šī kopējā fona Latvijas politiskā elite izceļas ar aktīvu padevību baņķieriem un absolūtu sabiedrības interešu ignorēšanu. :(

21.jūlijs 2023 Atbildēt
Roberts Cipulis > viesis

Mārci ,tu esi vecas kazas smirdīga m

eneš reižu pļecka.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Sen nebiju lasījis tik skaidru domu no tautieša rokas, ir tomēr vēl, kas redz tālāk par "Tu esi tā vērts" un sulainības. Ļoti precīzi ar piebildi, ka vēl pie visa atbildība ir jāuzņemas visiem 100 "gudrajiem" .

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Nedirsiet savus slimos murgus un pie vienas vietas, ko dara Lietuva un pat LB pateica, ka to nevar darit un NRA ir politiska ateja.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Mārcis stulbs kazu piseklis.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Un tev Artis, pat psihiatrs nepalidzes.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Tev muļķi kazu mārci arī divi psihiatri nepalīdzēs.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Marcis Dzelme, tā izskatās, ir acīmredzams ''Jenotības'' fans, augļotāju aizstāvis un vienkāršās tautas noniecinātājs

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Dzelme,tu esi naturāls aborta palieka!

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Un debilas ej dirst ar saviem debiliem murgiem pats esi aborta atlieka un Artis JV ir viss sakarigaka partija un idiota koments ir tikai viena debila verbela caureja.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Un te mēs spilgti redzam, kā viena nedomājoša cilvēka uztveri var ietekmēt aizraušanās ar kādu ideoloģiju, dievināšanu. Un tas neskatoties uz to, ka fakti apliecina ''Jenotības'' izdarības gadu desmitiem. Marcis Dzelme spilgti atbilst teicienam- "kam nav, tam neieliksi.."

21.jūlijs 2023 Atbildēt

un jau teicu, ka tev pat psihiatrs nepalidzes.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

tu Artis var fanot par savu NA, kam jau reitings ir 5,3% un JV Saeima ir 26 vietas savu Bibeli var iebasts sev viena vieta.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Gudrākais paklusēs

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Banka ir kā komivojažieris, kas tev iedod lietussargu, kad spīd saule, un atņem to, kad līst lietus. © Marks Tvens

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Viss taču ir banāli vienkārši - mūsu partijas ar vemjotību priekšgalā, kā 90-to reketieri, jumto bankas. Kura maksā, cik prasa un laikā - tā var darīt da jebko, bet kura spurojas, tā tiek nobankrotēta.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Te jau 98% vairs par psihiatrs nepalidzes

21.jūlijs 2023 Atbildēt

nav jaizmanto sis bankas vai Latvija valdiba nevaretu izveidot saviem iedzivotajiem valsts banku tapat tie veikali kas nes lielo pelnu arpus Latvijas un ko tie veletie deputati snauz vai vini ar ko rosina un darbojas mes tacu vinus velejam lai stradatu Latvijai

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Tas mēs domājam, ka viņiem vajadzētu strādāt Latvijas labā, viņi gan tā nedomā......

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Kāda Latvijas banka? Visaas ir pārdotas, pēdējo Citadeli Vienotība par ,,kapeikām,, pārdeva, bet Es tā centos visu laiku būt Latvijas valsts bankas klients, biju H&Z bankā, to pārdeva SEW, pēc tam aizgāju uz Citadeli, bet Vienotība man atņēma pēdējo iespēju naudu glabāt valsts bankā.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

O, SEB bankai smuka peļņa, bet mana paziņa tai bankā ielika 3000 eiro 5 gadu laikā, bet dabūja atpakaļ 2600 eiro, skaits un legāls lohotrons.

21.jūlijs 2023 Atbildēt

Mēs brīnamies, smejamies, šausminamies par nozombētajiem ļautiņiem Krievijā. Pie mums arī tādu netrūkst, paskatieties uz Mārci Dzelmi - neizglītots, neaudzināts, aprobežots un prasts kā zirga deķis. Un ir pilnīgi vienalga, ka Vienotība to vien dara, kā iznīcina valsti un tautu ( ir aizdomas, ka tieši tāds uzdevums tai ir dots), Mārcis fanos par to, jo savulaik pats Pieneņpūka tandēmā ar muļķīgā smaida īpašnieku, biedru Kankariņu, piešķīra tam izglītotā un zinātnei ticošā titulu.

22.jūlijs 2023 Atbildēt