Komentāri: Šlesera – Spriņģes kampaņa aktualizē nepieciešamību aizsargāt latviešu valodu globālā līmenī

Komentē 31

kas par murgiem, kas par antireklamu valsts valodai! Kā var cilvēks dzīvojot gadu desmitiem valstī nezināt tās valsts aficiālo valodu!? Kā tad nu būt, esam ES ar savu valodu, krievu valodai nav oficiala statusa, skolā latviešu bērni nemācās krievu valodu, jo nav obligata un tālāk dzīvē strādājot pienāk tante un kā . . . šī ne bū ne bē latviski un jaunais cilvēks tāpat krieviski, ko nu, kurš meklēs tulku, lūk jautājums :)))

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Pilnīgi rodas jautājums, kas ir lielāks valsts nodevējs, tas kurs strādā, maksā nodokļus valsts budžetā, uzskata Latviju par savu dzimteni? Vai tas kurš ar saviem lēmumiem, padara Latviju pasaules tirgu konkurēt nespējīgu? Iesaku apmeklēt Rīgas centru - vienas vienīgas izkārtnes - izīrē un minimāls cilvēku skaits.

Kāpēc par valsts nodevējiem neskaita tos 100 deputātus kuri jau 30 gadus cītīgi cenšas valsti novest līdz bankrotam. Jā- valsts arī var bakrotēt, ja nodokļu ieņēmumi samazināsies, darba spējīgie iedzīvotāji aizbrauks, uzņēmumi pārcelsies kaut vai pie kaimiņiem (Lietuva un Igaunija) un valsts nespēs atmaksāt kredītus pasaules bankai. Bet vienīgais kas rūp Latvijas deputātus, tā ir naida kurināšana starp pilsoņiem un nepilsoņiem, nevis kā attīstīt ekonomiku un nodarboties ar fiskālās un monetārās politikas jautājumiem, kas ir viņu tiešs darba pienākums. Par ko mēs visi tik tiem idiotiem algu maksājam no saviem nodokļiem?!

25.jūlijs 2023 Atbildēt
Diana > dzintra.salimova

Kādi nodokļi? Kāda dzimtene? Šis likums attiecas tikai uz Krievijas pilsoņiem. Šiem cilvēkiem bija iespēja iegūt Latvijas pilsonību, bet acīmredzot nebija patriotisma un vēlēšanās. Tīri teorētiski, par viņu sociālo labklājību šobrīd jārūpējas tai valstij, kuras pilsoņi viņi ir.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej atputies anonimas neta idiots un tikai Latvija valdiba var pienemt tadu idiotisku likumu, jo visas citas ES valstis tadu likumu nav.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej pats atpūties idiot! Lai iegūtu pastāvīgo uzturēšanās atļauju ES, trešās valsts pilsoņiem ir jākārto valodas eksāmens rezidences valstī daudzās ES dalībvakstīs. Man paziņu ģimene, amerikāņi pārcēlās uz Nīderlandi un, lai kā trešās valsts pilsoņi iegūtu pastāvīgo uzturēšanās atļauju NL un ES, gāja kursos un kārtoja holandiešu valodas eksāmenu, neskatoties uz to, ka angļu valoda atšķrībā no krievu valodas ir arī oficiālā ES valoda.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej izslauc savas kazas pamuļķi mārci.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

un skolas katrs izvelas, kadas valodas macities..

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej izslauc savas kazas pamuļķi mārci

25.jūlijs 2023 Atbildēt

visu rakstu protams nelasiju, bet jau pašā sākumā ir skaidrs, ka nabaga Latvijas valdība un nelieši valstī dzīvojošie un strādājošie nodokļu maksātāji.

Ja mana māsa personīgi nebūtu saskārusies ar visu šito sviestu, kad tev jāved uz 9 no rīta cilveks 150 km uz valodas eksāmenu, kur cilvekam ar slimām kājām kurs knapi var pārvietoties ir jāskraida no kabineta uz kabinetu, iespējams es ar tam neticētu. Pirmkārt ne visās pilsētas ir iespējams nokārtot valodas eksāmenu. Otrkārt ne visā Latvijā var dzirdēt tekosu latviešu valodu (protams, kāpēc Rīga ir tik daudz latviešu valodu nezinosu cilveku - tas man ir liels jautājums, bet lauku reģionos mani tas neizbrīna, ja to valodu nedzird). Eksāmenā ir 3 daļas no kurām vienā ir jāraksta eseja. tad par kadiem 10 vārdiem kuri ir jāzin valsts valodā ir runa?

Neaizstāvu tos kuri nezin valsts valodu, bet uzskatu ka tā ir pilnīgi valsts atbildība, ja mums ir tik daudz cilvēku kuri valsts valodu nezin. Lai cilveki vispār gribētu būt daļa no valsts, valstij ir jāparāda, ka viņai tas cilveks ir vajadzīgs. Izstajoties no PSRS Latvija Lietuva un Igaunija bija vienādā situācijā, tikai kaut kāpēc ne Lietuva ne Igaunijā nav tādu nepilsoņu. Kā cilvēks var būt nevienas valsts pilsonis. Kā var piedzimt valstī un nebūt tās pilsonim? Elementāri, tiem kuri ir valdībā, nav vajadzīgi lieki Latvieši, kuri varētu balsot pret viņiem. Bet par to valodas eksamenu un ka tas viss tika organizets, pilnīgi gribas vērsties Eiropas cilvēktiesību tiesā. Jo tas tiešām izskatās pēc ņirgāšanās. Tie 100 idioti kas sēž valdība laikam uzskata ka visiem ir savas privātās mašīnas un darba laika tie var ierasties uz eksāmenu pie kam ta agrāk - neņemot vēra to cikos tev ir jāpieceļas lai nokļūtu uz to eksāmenu kurš ir 150 km no tavas dzīves vietas.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

skarbi protams, bet vismaz 30 g. atpakaļ, tiem večukiem bija ap 40. kas traucēja apgūt latviešu valodu. man ir 66 un skolā, uz ielas okupācijas laikā vispār neviens neprasīja vai vēlos mācīties krievu valodu, vienkārši piedraudēja..... unsakiet paldies, ka dzīvojam daudz maz demokrātiskā valstī. un par šleseru un spriņģi vispār na vērts runāt

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Tie cilvēki paši izvēlējās kļūt par krievijas pilsoņiem. Katram savs motīvs, bet tā bija viņu izvēle. cik var atkārtot vienu un to pašu, runa ir tikai par Krievijas pilsoņiem, kuri šeit uzturās un kuru izvēle bija krievijas, nevis Latvijas pilsonība.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Visi tie, kas nerunā latviski, ir jāizraida no Latvijas. Kopā ar nodevējiem. Papildinot Iesalnieka kunga teikto, Latvijā bez latviešiem un okupantiem ir arī trešā daļa- nodevēji.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Un ko te atkal viens anonimas neta pidars to murgo, un tavs Iesalnieks no NA un viena un debija homofobiska ateja un infantils rusofobs un tada ir visa NA.

25.jūlijs 2023 Atbildēt
Roberts Cipulis > 1531281217038991368

Ej izslauc savas kazas pamuļķi mārci

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ko citu gan var sagaidīt šajā fašistiski policejiskajā nedavalstī?Dažreiz liekas-stulbuma dibens jau ir sasniegts,bet izrādās,ka tomēr ne.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ko citu gan var sagaidīt šajā fašistiski policejiskajā nedavalstī?Dažreiz liekas-stulbuma dibens jau ir sasniegts,bet izrādās,ka tomēr ne.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ben, Tu raksti pārāk sarežģīti? Latviešu valodas pratēji neuztver domu? Dažam pat grūtības izlasīt līdz galam. Neviena komentāra par tēmu! Starp citu, lai sarunātos ar muļķi, par muļķi nav jākļūst - var tikai izlikties. To es par piedāvāto iespēju latviešu valodas nosargāšanai! Bet, kur ņemt tik stratēģiski domājošus politiķus un ierēdņus? Latvijā tādu nav! Manabalss arī pieder spriņģēm...

25.jūlijs 2023 Atbildēt

To marcis dzelme ...Tu taču esi smirdoš rusfašistu atbalstoš mēsls ,krievu ute ,kurš psrs laikos bija milicis ,un vārtu rūmēs tiriji dzērājiem kabatas ,pat Latviski lidz šai dienai neesi pareizi rakstit iemācijies.,bet par tēmu..visus šos rusfašistu atbalstitājus izraidit no Latvijas negaidot nekādu pirmo septembri visus lidz septitajam augumam,Tāpat šo "pseido deputātu" trenūzenēs ,kopā ar šo "pseido žurnālisti" ar ķirzakas pretigo smaidu ,ārā ar visām panckām ,Kāpēc veselu organizāciju policijas,knab.sab,drošibas citas struktūras sāks rikoties kā tām pienākas rikoties .Prezidenta kungs! Ņemiet varas rēālas sviras savās rokās ,un paaiciniet paligā Zemessargus,un Armiju,laiks atbrivoties no visiem šiem mēsliem.....

25.jūlijs 2023 Atbildēt

un tu debilais Jani Berzin ej dirst ar saviem patriotiskiem murgiem un jau teicu, ka tev vairs neviens psihiatrs pat nepalidzes debilais neta pidars.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Un idiots Janis Berzins, stulbaii neta murgotajs un jau 19 gados cinijos pret noziedzibu un tada nebija nekadas zemessardze

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej izslauc savas kazas pamuļķi mārci

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej izslauc savas kazas pamuļķi mārci

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Cienījamais Marci Dzelme, Jūsu izteiksmes valoda neiztur nekādu kritiku. Izskatās, ka skolā Jūs neesat nemaz gājis, tātad pret noziedzību nemaz nevarējāt cīnīties. Maigi sakot, Jūs nerakstiet patiesību.

Ja par valodu, tad zināju vienu vīru, kurš LPSR ieradās 60- tajos, nodzīvoja visu mūžu un latviski nemācēja. Tam vīram bija divas augstākās izglītības.

Jautājusm ir attieksme. Daži sovjeti ar krievu sarunvalodu uzskata sevi par augstākiem par visiem citiem. PSRS bija tāda politika, ka visas tautas bija brālīgas, bet viena izredzēta. Arī himna skanēja:" ... сплотила на веки великая русь ...". Tātad tā viena tauta velikaja, bet pārejās nē. Krievija ir spērusi soli tālāk. Nu tur ir tīrs fašisms ar izteiktām visām fašisma izpausmēm. Tai skaitā citu nacionalitāšu diskrimināciju.

За что боролись, на то и напоролись.

Vispār jau problēma nav valodā, bet lojalitātē Latvijas valstij. Tikai mūsu spēka struktūras ar "mīkstu taisītas".

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Muļķīgāku likumu grūti vēl iedomāties.Galvenais jautājums, cik tas izmaksās, un kāds būs sausais atlikums. Pirmkārt, tas neskar pilsoņus, kas nevienu vārdu nezin latviski. Otrkārt, ko darīt ar Krievijas pilsoņiem, kas par to neliksies ne ziņas. Treškārt, pietiek vienam ģimenes loceklim zināt latviski, lai izraidīšana būtu nereāla. Pieskatos par skatītāju, lai redzētu, kā notiek, praktiski, izraidīšana. Nemaz nerunāsim, par starptautisko skandālu, kad nespēsim jēdzīgi izskaidrot notiekošo. Tādu likumu spēj izdomāt tikai Latvijas ienaidnieki jeb noderīgie idioti Krievijai.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Mjā, ja autors Latviešu valodas aizsardzību vienādo ar Kariņa valdības idiotiskajiem covida laika ierobežojumiem un piekopto sabiedrības šķelšanu, tad pats no sevis rodas jautājums, vai šāda valodas aizsardzība mums ir vajadzīga, ja viņa tiks veikta tik pat stulbi kā covida apkarošana, tad nekas labs tur nav gaidāms.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Šis likums par KF pilsoņu valodas prasmju pieprasīšanu ir brāķis no tā ka viņa izpilde rada problēmu kalnu kuru neizskatas ka būs iespējams pārvarēt . Kā būs ar viesstrādniekiem no tršajām valstīm ?

25.jūlijs 2023 Atbildēt
MI.

Sāku lasīt un sapratu, pilnīgi pajāt jūsu verbālo vingrošanu.

Ir Latvija un ir Likums par Valsts valodu. VISIEM BŪS LIKUMU IEVĒROT. JA NĒ, TAD LIKUMA SODS. PUNKTS.

Tas saucas LIKUMU VARA. Ja nav LIKUMU VARAS, TAD NAV VALSTS. IR TIKAI STARPTAUTISKI NEATZĪTS, BANDĪTISKS ATVASINĀJUMS. (Riskējam?).

Atvainojos, tā ir tik vien kā pirmā kursa jurisprudence.

Atzīmēšu, ka daudzi no glorificētajiem JURFAKIEM ir iestiguši un izkopuši juristu 1.kursa līmeni un neizkopuši zināšanas nākošo kursu priekšmetos.

Līdz ar to viņi ir kropli tiesiskajā kopainā, lasi, reālajā dzīvē.

MASmēdekļiem sensācija, va ne?, kā saka mūspusē. Bet neiedomājami citās, ko par Valsti starptautiski sauc.

Respektīvi ir LIKUMS, kurš nosaka PILSOŅU/VALSTS vairākumu gribu, un ir MK noteikumi kuri nosaka likuma izpildes kārtību.

Pārējais ir tikai zināšanai.

Ja vēlamies ko savādāk, tad politiskām organizācijām ir jāveic darbs, lai mainītu PILSOŅU prātus, jeb VALSTS pamatus.

Jautājums?

It kā Sabiedriskie mēdiji, jeb Pilsoņu algotie uz šo skatās, un no kādas prizmas to atspoguļo?

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Šleserveidigie+lembergveidigie viennozīmīgi ir lielākie Latvijas nodevēji,kurus jau sen ir uzpircis smirdīgais kremlis,un šie pamuļķīši veic kaitnieciskas darbības pret valsti. Mazattīstīstīti Mēsli!!!

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ko tu Ainars Broks te murgi un tiem abiem nekad nav bijis sakars ar Krieviju un Kremli un pats esi melsu cupa.

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej izslauc savas kazas pamuļķi mārci

25.jūlijs 2023 Atbildēt

Ej dirst debilas neta pidars Roberts Cipulis un piss pats savu kazu.

25.jūlijs 2023 Atbildēt