Komentāri: Karš Ukrainā un Karabahā izgaismo globālās drošības arhitektūras trauslumu

Komentē 12

Ja skatās mazliet plašāk par karu Ukrainā, tad jānonāk pie secinājumu, ka ievērojamu kaitējumu globālajai drošības sistēmai nodarīja Bušs ar savu personīgo kariņu, okupējot Irāku. Tas bija brīdis kad visai pasaulei tika uzskatāmi parādīts, ka starptautiskās tiesības XXI gadsimtā nedarbojas. Skaidrs, ka šādi notikumi nepaliek bez ilgstošām sekām. Un vēl, ja autors runā par ASV "policista lomu", rodas jautājums- vai pasaulei ir vajadzīgs policists, kurš darbojas nevis vadoties no likuma bet pēc savām iegribām un izdevīgum?.........

22.septembris 2023 Atbildēt

ASV bāzētās Brown university Watson institūts veic rūpīgu uzskaiti gan par nodokļu maksātāju naudas izmantošanu (costs of war), gan sasniegto rezultātu "kārtības" atjaunošanā pēc 2001.g. pasludinātā "war on terror". Over 940,000 people have died in the post-9/11 wars due to direct war violence.

An estimated 3.6-3.8 million people have died indirectly in post-9/11 war zones, bringing the total death toll to at least 4.5-4.7 million and counting.

Over 432,000 civilians have been killed as a result of the fighting.

38 million — the number of war refugees and displaced persons.

The U.S. federal price tag for the post-9/11 wars is over $8 trillion.

22.septembris 2023 Atbildēt

“Latvijas plānotā piedalīšanās šajā akcijā ir pretrunā ar ANO Statūtiem, kuriem Latvija pievienojusies 1991.gadā, starptautiskajiem tiesību pamatprincipiem un Latvijas Republikas tiesību normām. Paredzētā militārā akcija Irākā grauj starptautisko tiesisko kārtību un rada bīstamu precedentu starptautisko tiesību pārkāpšanai, kas nākotnē var apdraudēt pašas Latvijas drošību. Latvijas Juristu Biedrība par Latvijas lēmumu piedalīties suverēnas valsts okupācijā. Latkovskis vienkārši atstrādā CIP grantu.

22.septembris 2023 Atbildēt

Viss uz labu! Rietumi sapurināsies, rozā cepurītes, zīmuļi, citādi apskādētie tirliņi tiks pastumti malā!

22.septembris 2023 Atbildēt

Lasiet "Neatkarīgo"! Vai tad kādu baida kaut kāda tur atombumba? "Mēs esam ļoti jutīgā situācijā. Pat sīkumi var mainīt situāciju un - diemžēl - uz slikto pusi. Tas ir liela mēroga kara risks. Kodolieroču izmantošanas risks ir milzīgs," teica Nīniste. ( Somijas prezidents nācis klajā ar satraucošu brīdinājumu / 18.09.2023.)

22.septembris 2023 Atbildēt
grigorijs > edgars

Saistībā ar Karabahu....18.09.23. Gruzijas drošības dienests informē, ka gatavots militārs valsts apvērsums, nosaukti amati, uzvārdi; organizatoros Ukraina, Lielbritānija. ASV -Gruzijas līgums paredz, ka amerikāņi caur šo teritoriju uz Armēniju drīkst vest a da jebko, bet gruzīni iebilst nedrīkst. Plus- ASV -Armēnijas militārās mācības, tapēc arri azeri pasteidzās ar pretteroristiskas operācijas uzsākšanu Karabahā. Bet atomieročus gatavi pielietot tikai amīši, pārējiem ir smadzenes.

22.septembris 2023 Atbildēt

Tā vien izskatās ka autors runādams par mieru uz zemes meklē kādu uz kura varētu novelt savas kļūdas. Un atsaucoties uz likumiem liedz cilvēkiem pašiem veikt izvēles brīvibu. Nē cienītais jūs negribat aizstāvēt mieru un demokrātiju jusu elks ir rietumu totalitārisms un saimnieks ar pāagu rokā.

22.septembris 2023 Atbildēt

T.s. buferzona pēc pirmā kara- 600 000 azerbaidžāņu tika izdzīti no savām mājām. Par Krievijas miera kontingentu...ja Armēnija atzīst, ka Karabahs ir Azerbaidžānas sastāvā, tad kāpēc viņiem armēņu interešu labā būtu jākaro ar Azerbaidžānu? Pašinjans parakstīja militārās sadarbības līgumu ar ASV , vakar beidzās viņu kopīgās mācības. Lai amīši noliek savas galvas armēņu intereses aizstāvot.

22.septembris 2023 Atbildēt

1996. gadā Fidels Kastro teica Vladimiram Putinam, lūk, šādus vārdus: La proxima guerra en Europa sera entre Rusia y el facismo, ecepto que el facismo se llamara democracia. Tulkojums ir šāds: Nākamais karš Eiropā būs starp Krieviju un fašismu ar to atšķirību, ka fašisms tiks saukts par demokrātiju. Šodien tā jau ir realitāte. Skumji, bet pasaule, kurā dzīvojam, ir precīzs Orvela "1984" iemiesojums: karš ir miers, verdzība ir brīvība utt. Un tā

nu sanāk., ka Bens Latkovskis ir fašistiskā režīma lakstīgala.

22.septembris 2023 Atbildēt

uz skeptiķis un grigorijs

Studējiet vēsturi draugi.

liliputinam naftas dolāru ietekmē uzauga ambīcijas, viņš pat domāja, ka "krāniņš" arī. Izrādījās, ka tomēr pēdējais nav izaudzis. Bet krievu kā tādu osvoboditeļu ambīcijas tika uzkurinātas. Klāt vēl nāca nostaļģija pēc šķietamā "diženuma" kā Hitlera kāvējiem. Lūk rezultāts, kad mazā galviņa pār lielo valda.

Lietas jāsauc savos vārdos. WW2 Eiropā faktiski izraisīja PSRS. Hitlers līdz 22.06.1941.g. attaisnoja visas Staļina cerības. Bet iedzīts stūrī uzbruka. Tas bija preventīvs trieciens. Ar graujošām sekmēm. Pasaule sasparojās, arī pakaroja, un piegādāja PSRS sākot ar pulveri un beidzot ar tušonku. Bet sovjetiem vajadzēja pietikt tikai ar pusi no Rietumeiropas. Samaksājot ar miljoniem dzīvību komunistu ambīciju dēļ. PSRS likumsakarīgi neizturēja ekonomisko sacensību un banāli bankrotēja. Ja to saprastu un atzītu krievi, tad liliputins pie varas nenoturētos ne dienu. Nebūtu nekāda kara.

11.septembrī Dvīņutorņos un Pentagonā neietriecās neviena lidmašīna. Bet Huseins un Kadafi un miers tais zemēs un reģionos ir pagalam. Nezinu, uz kā sirdsapziņas tas ir, bet pasaulei no tā ir kļuvis stipri sliktāk.

Arī tāpēc liliputins atļāvās "mērīties krāniņiem" ar Rietumiem. Tās pirmskara predjavas bija graujošas. Teju līdz ar Berlīni šam viss pienākas. Dieva dzirnas maļ lēnām un pamatīgi. Visas impērijas reiz izbeidzas, izbeigsies arī šī. Reigana vārdiem melu un ļaunuma impērija.

22.septembris 2023 Atbildēt

Nu, ko lai saka... Manuprāt, Juris Seikovskis demonstrē perfektu klīniskas šizofrēnijas pazīmju kopumu.

22.septembris 2023 Atbildēt
EDGARS > skepti.is

"Rietumu nākotni var saskatīt PSRS pagātnē." A.Zinovjevs (1993)To, ko pašlaik demonstrē āmurikāņu TV par notiekošo ASV, atsauc atmiņā situāciju PSRS pēc aiziešanas no Afgnistānas 1989.g. Tāpēc jau šīs "klīniskās šizofrēnijas pazīmes", jo ASV zaudējušas R.Reigana laiku varenību, bet kolektīvie Rietumi vairs nav monolīti. Sekošana neoliberālisma baušļiem smagas sekas radījušas,

22.septembris 2023 Atbildēt