Komentāri: Globālie Ziemeļi Dienvidus nesaprot. Ne tikai klimata jautājumos

Komentē 11

Nav jābrauc uz Āfriku, tepat Latvijā ir redzami šie procesi. Kamēr politiķi un saujiņa aktīvistu fano par "zaļo kursu", tikmēr vairumam iedzīvotāju, kuri ikdienā spiesti cīnīties par izdzīvošanu, šis "zaļais kurss" ir ne tikai izlutinātu ļaužu kaprīze, bet arī reāls kaitējums, kas pazemina viņu jau tā ne visai augsto dzīves līmeni :(

13.decembris 2023 Atbildēt

Laikam ir sen aizmirsts kà lielās pilsetas grima dùmos un smogā .Ja gribat izbaudīt to atkal ,tad viss ir pareizi.

13.decembris 2023 Atbildēt

Nevajag vienā katlā jaukt reālo dabas aizsardzību ar "zaļā kursa domāšanu "!!! Dūmi un smogi pilsētās Eiropā bija no rūpnīcām un enerģētikas uzņēmumiem, nodrošinot ar moderniem filtriem, pēdējos 20 gados, izmešu daudzums ir samazināts līdz minimumam, un dūmu nav, smoga nav, visi varētu būt laimīgi. Bet nē, jo kāda ļaužu grupa grib spekulēt tirgojot izdomātas CO2 kvotas - valstīm, uzņēmumiem un fermām, kas grib kaut ko strādāt.

13.decembris 2023 Atbildēt

Ko nu par to runāt, ja pat lidotājs Kariņš pat gājēju nesaprot?

13.decembris 2023 Atbildēt

Izrāvi vārdus no manas mutes.

13.decembris 2023 Atbildēt

Labs :)

13.decembris 2023 Atbildēt

Starp citu, uzskatāms piemērs šajā ziņā - jaunās ugunsdzēsēju mašīnas. Cik saprotams no priekšnieka intervijas, šo mašīnu iegādi finansēja ES, jo tās ir videi draudzīgas. Tajā pašā laikā - paskatoties uz kopējo glābēju līmeni, atalgojumu un visu pārējo, šādu mašīnu iegāde no malas izskatās kā dzīres mēra laikā, ko cilvēkiem grūti pieņemt.

13.decembris 2023 Atbildēt

Vajag vēsturi mācīties un ņemt vērā faktus. Klimats uz planētas Zeme ir mainījies miljoniem gadu un cīnīties pret nenovēršamu dabas procesu - tas ir vislielākais politiskais idiotisms, kas daudzās valstīs pacelts valsts politikas līmenī. Tas iztukšo šo valstu iedzīvotāju makus un skalo šo valstu pilsoņu bērnu smadzenes skolās līdz grētu tukšpaurības līmenim. Tomēr pienāks laiks, kad ne tikai ASV, Ķīna un Indija vairs nebaros šos zila gaisa jeb CO2 kvotu tirgoņus, kuri šobrīd caur energoresursu biržām grauj tautsaimniecību daudzās Eiropas valstīs ar mākslīgi sadārdzinātām elektrības, gāzes un siltuma cenām. Tas laiks pienāks arī Latvijā, kad visus elektrību neražojošos finanšu spekulantus ar to fiktīvajiem “nākotnes līgumiem cenu mākslīgai uzpūšanai” kāda spēcīga personība Latvijas politikā pasūtīs ratā tāpat kā to izdarīja Ungāru tauta, kas jau 20 gadus balso par Orbānu un viņa 38,000 biedru masu partiju.

13.decembris 2023 Atbildēt

nu kaut kas ar ziemeļu galvām ir galīgi sviestā. 1900 gadā pasaulē bija apmēram 1.6 miljd cilvēku, tagad cik? un uz kā rēķina? tad cik slikta dzīve tajos globālajos dienvidos, ja tā vairojas, ka truši netiek līdzi? Ruanda - ar ziemeļu medicīnas palīdzību 3 paaudžu laikā saražoja tik daudz bērnu, ka 1 miljonu vajadzēja nedēlas laikā nosl..ēt, jo elementāri nebija zemes vairs. Arābu pasaule - par ziemeļu naudu (kuru starp citu atdodam dedzinot kā reiz fosilo kurināmo) ar ķīniešu un indiešu rokām tuksnešos saceltas pilsētas, paši savairojušies, slikti dzīvo laikam. Kā reiz globālie ziemeļi sāk saprast, ko dara un sāk saprast, ka jebkurā veidā jādabū enerģētiskā neatkarība, ja negribam pēc pārdesmit gadiem pagulties zem islamistiem, kuriem tikai viena mērķtiecīga politika - par ziemeļu naudu sadzemdēt tik daudz, lai nebūtu žēl pāris miljonus ziedot kaut ar pašnā..ku jostām, lai iznīcinātu tos ziemeļniekus, kas nepkļausies. Bet tā kā cilvēks savā būtībā ir drusku pastulbs un meklē vieglākos ceļus, tad arī ziemeļnieks kaut kā jādabū nost no fosilās adatas, kas iznīdē viņu pašu. To redzam kaut tagad - visi ieputināti sniegā, bet cik ir tādu, kas pacels savu resno piekto punktu no dīvāna un televizora, lai dažu stundu laikā daudzstāvu mājai apkārt viss sniegs būtu nolaizīts un nebūtu 1h jādancina mašīna no rīta dedzinot to pašu fosilo kurināmo, lai tiktu laukā no kupenas, kurā pats iepriekšējā vakarā lepni iebrauca uz laimes lāci cerēdams. Un nav ko klausīties visādas gaudas - ja nav naudas, tad nav ko perināt 5+ bērnus. Ja izperināja, paši lai arī atbild. Visas tehnoloģijas, kas globālajos dienvidos jau tā ir nonākušas, kas izdomāja? no gaisa nokrita, vai tomēr globālie ziemeļi pirms 100 gadiem rukājot rūnīcās pa 60-70 h nedēļā, to startu un uzrāvienu dabūja?

14.decembris 2023 Atbildēt

Globālie Ziemeļi ,globālie Dienvidi . Neiedziļinoties ainās kuras var ieraudzīt TV ekrānā . internetā meklēju ekonomisko faktu situāciju un "uzdūros" tabulai kurā aina par IKP stāvokli kopā un uz 1 iedzīvotāju atspoguļota pasaules valstu teritoriālo vienību vai pilsētu atspoguļojumā . Izrādās , teritorija nr.1 ar vislielāko summāro IKP ir Kalifornija , tur pērn izstrādāts 3,59 triljonu dolāru liels kopprodukts ,92000 tūkstošu apjomā uz 1 iedzīvotāju !!! Sekojošo 20 provinču un pilsētu uzskaitījumā ir 8 ASV teritorijas un 8 Ķīnas provinces pa vidu 11 vietā iespraucoties Tokijai , 16.v. Francijas provincei un 17.v. Kanādas provincei , tad 22.v. atrodas Vācijas Ziemeļreinas- Vestfālenes province . Starp lielpilsētām Ņujorka ir 4.v. , Tokija -11.v., Sanpaulo (Brazīlija) - 26.v. ,Šanhaja -29.v. , Pekina 33.v. . Honkonga- 59.v. ,Seula 61.v. Maskava -64.v. Madride - 78.v. Attīstītākā Indijas province Maharashtra ir 36,vietā ,bet kopā simtniekā ir - 6 Indijas provinces. Nosacītie dienvidi simtniekā ir pārstāvēti ar 12 vienībām . IKP atšķirības starp Dienvidiem un Ziemeļiem ir proporcija apmēram 30 triljoni dolāru pret 70 triljoniem gadā .

15.decembris 2023 Atbildēt

Ko jūs uztraucaties par sīkumiem?Labāk palasiet, vai paklausaties par Rotari kluba zinātnieku pētījumiem par Zemes dzīves cikliem 100 000 gadu ilgā laikā posmā.Par to,ka mums “laimējies” dzīvot tajā laikā,kad kārtējo reizi mainās Zemes civilizācijas,vai 12500 Saules sistęmas un arī Zemes izmaińu cikliem rińķojumā ap Galaktikas centru.Grēku plūdi nemaz nebija tik sen.Ir pierādīts,ka vēsture atkārtojas.Dzīvosim laimīgi,kā dāńi.

16.decembris 2023 Atbildēt