Komentāri: Kristietība ir labākais, kas ar mūsu pasauli ir noticis

Komentē 16

Pirms suņi iesāk riet, vienkārši: Svētīgus Kristus Dzimšanas Svētkus, Ben & NRA! Mierīgas debesis nākamgad!

24.decembris 2023 Atbildēt

Prieks lasīt! Priecigus ziemassvētkus!

24.decembris 2023 Atbildēt

Atliek vien piekrist virsrakstā paustajai domai un cerēt, ka to izlasīs un sapratīs daudzi! (par inkvizīcijas lomu gan nevarētu viennozīmīgi piekrist)

24.decembris 2023 Atbildēt

Bīskapa cienīga runa. Bīskapiem kaut kā šogad sanāk švakāk.

24.decembris 2023 Atbildēt
MI.

Mierpilnus, sirdsmīļus Ziemassvētkus, Ben!

Lai miers Mūsmājās!

Ar cieņu,

MI

24.decembris 2023 Atbildēt

Eiropa savus kristietības pamatus jau sen ir noliegusi un no tiem ir atsacījusies. Līdzi viņiem skrien arī Latvija. Tagad mūsu pamati būs LGBTQ+ murgi un Stambulas viendzimumu laulības un bērnu seksualizācijas programma. Latvija tam visam debīlumam pakaļ. Esam pacēluši savu pēdējo melno karogu.

24.decembris 2023 Atbildēt

Kristietība pasaulei ir nesusi tikai nāvi un asinsizliešanu. Un tas viss baznīcas vārdā, kas nekādi nesaistās ar Dievu. Mūsdienās kristietība ir kā aizsegs pedofīlijai un alkatībai. Mācītāji ir zaudējuši savu kā Dieva kalpu statusu.

24.decembris 2023 Atbildēt

Paldies. Tieši šodien šādas pārdomas ir vajadzīgas šodienas sabiedrībai. Svētīgus KRISTUS Dzimšanas svētkus visiem! DIEVS Svētī Latviju.

24.decembris 2023 Atbildēt

. . . būt pateicīgam ir viena no cilvēku labākajām īpašībām. Būsim pateicīgi Dievam un iepriekšējām paaudzēm, kuras mums ir nodrošinājušas tik komfortablus dzīves apstākļus šodien. Tas attiecas arī uz tiem, kuriem varbūt neiet tik spoži kā gribētos, jo arī viņiem der atcerēties, ka citur pasaulē trūcīgajiem un citiem dzīves pabērniem iet nesalīdzināmi smagāk. Tur žēlsirdības akcijas nerīko, jo sabiedrība nesaprot žēlsirdības jēdzienu kā tādu. Pārāk maz paaudžu tur dzīvojušas kristīgajā paradigmā. Tāpēc neidealizēsim dzīvi ārpus kristīgās pasaules un nenoniecināsim to, kas mums ir dots.

24.decembris 2023 Atbildēt

Virsrakstā paustais apgalvojums ir stipri diskutabls. Ja vērtējam vēsturiski, tad tieši kristieši ir vainojami pie daudzām mūsdienu problēmām. Šodienas problēmas ir tiešas sekas kristiešu rīcībai pagātnē.Krusta karagājieni, svešu zemju iekarošanas Kristus vārdā, tostarp tagadējo Baltiju, inkvizīcija, tas patiesi ir labākais kas ar pasauli varēja notikt? Vieni vienīgi slaktiņi un asinis.

24.decembris 2023 Atbildēt

Cik stulbam ir jābūt cilvēkam, lai ticētu dievam. Un vēl brīnas, ka valstī ir zems līmenis. Ko var gribēt, ja liela daļa ir dievticīgo idejotu.

24.decembris 2023 Atbildēt

Ja jau Dieva nav, kas tad vada cilvēka dzīvi? Lielais puk radīja Visumu un pēc tam cilvēks no mērkaķa radās? Mīlīt ja tavējam/jai nav spēja domāt, tad nevajag citus saukt par pamuļķiem. Dievs tādā vai savādākā veidā pastāv. Kas vai kurš ir Dievs ir jautājums uz kuru cilvēkam atbides nebūs vēl ilgi.Ne tādam profānam kā tavējais par tādām liettām spriest.

24.decembris 2023 Atbildēt
Līga B.B. > sv.tais.naivums

Neviens nekā īpaši nevada. Ja nebūtu sabiedrības/grupu izveidoto rīcības brīvības rāmju, tad dzīvi vadītu trīs galvenie principi - Ē-D-V. - kā jau mežā. Un to, kas ir pareizi, noteiktu stiprākais tā iezīmētā teritorijā. Pēdējais princips gan darbojas arī šobrīd un to mēs pazīstam kā valsti.

27.decembris 2023 Atbildēt

Nekas nav labāks par latviešu Dievturība. Mūsu dienās Dieva noliegšana nav gudrības pazīme. Pazīstams bērns , 7 gadi, attieicās iet Svētdienas skolā, jo pasakas neklausīšoties. Bērna mute Daino patiesību. Taču Dievs ir, tikai izpratni vajag. Nozombēta liela daļa, tāpat kā ar potēm un karu Ukrainā.

24.decembris 2023 Atbildēt

Mūsdienās Tekošās ticības ir novecojusi 2000gadu programma.Tā vairs nav vajadzīga.

Istens ticīgais iztiek bez visām šim baznīcām/ticībām. Jēzus teikto, ko atstāstīja mums apustulis Toms: “Pārcērt koka pagali — es tur esmu; pacel akmeni — un tu mani atradīsi tur.“

25.decembris 2023 Atbildēt

Labs raksts, uzzināju daudz ko jaunu. Paldies. Tomēr atsaukties uz Merķeļa "Latviešiem" kā uz nopietnu vēsturisku avotu attiecībā uz latviešiem ir galīgi garām. Merķelis neprata latviski, ne arī kontaktēja ar pietiekami lielu latviešu skaitu, lai varētu objektīvi spriest par viņiem, bet attēloja tos balstoties galvenokārt uz vācbaltiešu vidē izplatītajiem stereotipiem.

28.decembris 2023 Atbildēt