Komentāri: Ir tikai viens veids, kā novērst gaidāmo pasaules karu

Komentē 69

Mjā, nevienam normālam cilvēkam karš nevar patikt, tāpēc nav jābrīnās, ka daudzi vēlas to pēc iespējas ātrāk pabeigt. Diemžēl, jā, paklausoties Krievijas raidījumus un propagandu, kļūst saprotams, ka miers iespējams tikai pēc Krievijas sakāves, vienalga, vai Ukrainā vai Pasaules kara rezultātā, savādāk viņi nenomierināsies.

10.janvāris Atbildēt

Un rietumi paši svētie un nevainīgiem, nez kāpēc abas puses par to runā un palēnām uz to virza cilvēkus, kāpēc

11.janvāris Atbildēt

Krievijas sakāve nebūs tad būs globāls atomkarš :(.

Rietumi ir vainīgi kad turpinās karš Ukrainā bija jāizpilda "Minskas vienošanas punkti" ko atkal garantēja rietumi.

Austrumukrainas teritorija ir jau pazaudēta tur tajās teritorijās dzīvojoši negribēs nekad atgriesties ukrainas sastāvā. Poļi arī skatās uz Rietumukrainas teritoriju. Diemžēl ukraiņu tauta ir tikai ierocis rietumu un austrumu cīņā :(.

12.janvāris Atbildēt

Vēl maza piebilde par vakcināciju, kuru piesauc autors. Piespiedu vakcinācijas ieviesēji un atbalstītāji ar savu nesaprātīgo rīcību sašķēla sabiedrību un vēl vairāk mazināja sabiedrības uzticību varai. Ņemot vērā iespējamā kara tuvumu, šāda rīcība ir jāvērtē kā kaitniecība, nevis jāsmejas par tā saucamajiem "antivakseriem". Un, jā, vakcinācijas ieviesējiem, savukārt, ir pamats līksmoties par karu, jo tas tiešām ir novērsis sabiedrības uzmanību no visa tā murga.

10.janvāris Atbildēt

Divaini argumenti, jo par patieso vakcinacijas merki - glabt smagi slimos covidslimniekus, tatad par galveno vakcinacijas iemeslu ne varda1 Par pašiem slimības upuriem intereses nav, tikai par oponentiem - "laundariem" vakcinetajiem??1

11.janvāris Atbildēt

Slimības upuru ir visai daudz, vakcinācijas - visai maz. Vari apgalvot, ko gribi, bet realitāte ir tāda.

11.janvāris Atbildēt

Nu re kā!

Visādi Frīmeni un pārēķināšanās sāk parādīties un atklāties. Vispār izrādās ka lielākā daļa pasaules Krievijas - Ukrainas karu pavisam savādāk uztver nekā demokrātijas sulā augušie vai, pareizāk audzētie. Bailes no Putina parādās, tā teikt. kas zin cik tālu Putins var vēlēties iet Rietumu piekāpšanās gadījumā. Ir tikai viens veids kā novērst pasaules karu - ieturēt stingru stāju. Vai tiešām? Manuprāt gan taisni otrādi, šajā gadījumā stingras stājas ieturēšana kā reiz velk uz pasaules karu. Kā saka, Krievija aizstāvēs sevi ar visiem tai pieejamajiem līdzekļiem. Un kura valsts gan tā nedarīs? Un kā reiz izejot no tā vienīgais pareizais ceļš lai izbēgtu no pasaules kara ir un paliek rēķināt, ģeopolitiski rēķināt, un Dievs dod kādam atkal nepārrēķināties. Arī Putins nav nekāds izņēmums un pārrēķināties nedrīkst. Pārrēķināties neviens nedrīkst un rēķinu gala iznākums ar jau principā ir augstāku spēku noteikts - sirsnīgas sarunas.

10.janvāris Atbildēt

Šāda pozīcija ir kļūdaina. Vismaz latviešiem noteikti...Mums jau Ulmanis šo pieeju nodemonstrēja 1940. gadā,pēc labprātīgās piekāpšanās krievu prasībām bija 2x latviešu izsūtīšanas un neskaitāmi upuri. Ja paklausās ko krievu propaganda saka šodien - tad mums spīd 100% latviešu izsūtīšana uz ziemeļiem (ko savulaik staļins kļūdaini nav paveicis ). Vajadzējis tāpat kā savulaik ar Krimas tatāriem - par sadarbību ar krievu ienaidniekiem 100% viņu izsūtīšana. Vai labāk nosalt, nomirt no bada ziemeļos, tikt vienkārši krievu nošautam JEB KRIST KAUJĀ PAR DZIMTENI paņemot līdzi uz viņsauli pārdesmit orkus ? Putina prātā latviešiem vieta Latvijā nav paredzēta

10.janvāris Atbildēt
IMIK > pikis.un.zeevele

Pagātnes politika!

Var jau Latvija pagaidām paļauties uz pagātnes politiku kur uz šodienu viss ir rēķināms, jo nekā cita (jaunas politikas) jau pagaidām nav. Bet cik tas Latvijai izdevīgi būt atkarīgai no plikas rēķināšanas? Teiksim, pagaidām rēķini par latviešu izsūtīšanu uz ziemeļiem neštimmējas. Bet laiki mainās un laika gaitā var gadīties arī ka tādi rēķini sāk štimmēties. Ko tad? Politika vecā, nekā jauna nav? Kremlis izrēķina ka rēķini štimmē, var mierīgi izsūtīt, un Amerika un visa pasaule pēc aprēķina tikai noplāta rokas? Atceramies manis iepriekš minēto aksiomu par Krievijas neuzvaramību. Atliek kas? Atliek paļauties uz kādiem ārkārtas apstākļiem vai arī uz pavisam jaunu pasaules ģeopolitisko kārtību kurā protams ka ir arī kādas likumīgas garantijas to valstu pastāvēšanai kas pašas savu aizsardzību pilnībā nespēj nodrošināt tam nepieciešamo līdzekļu nepilnīga klāsta dēļ.

Ko nodemonstrēja Ulmanis tā ir tikai vēsture. Šodien ģeopolitiskie apstākļi ir pavisam citādi ar to ka ģeopolitikā šodien darbojas aksiomas kuras nav jāpierāda.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > pikis.un.zeevele

Vēl jau var pavērot Ukrainu. Manuprāt nu jau ir pilnīgi skaidrs ka tur pārvilks dažas robežas. Bet kas attiecas uz kādu masveida ukraiņu izsūtīšanu, tāds jautājums manuprāt pat apspriests netiek. Ukraiņu politika kļūdaina vai nē, manuprāt visai drīz jau varēs spriest pēc, tā teikt, sausā atlikuma. Pēc manas saprašanas Ukrainai sausais atlikums pēc kara rādās negatīvs un negatīvs, un vēlreiz negatīvs. Vai to, Ukrainas ceļu, ir vērts atkārtot?

10.janvāris Atbildēt
Kalamburs > imik

Centies uzturēt dzīvu krievu naratīvu par atombumbām, kuras lidošot tiklīdz kāds uzdrošināsies iebliezt pa "svēto krievzemi"?

Pa Belgorodu ieblieza, tagad šamie piedāvā Belgorodas iedzīvotājiem evakuēties.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > kalamburs

Ir jau teikts ka ar visiem pieejamajiem līdzekļiem.

Skaidrs ka atombumbas paliek galējam variantam un nevis "tiklīdz kāds uzbliezīs". Tai pat laikā pamatojums galējam variantam jau varbūt ka tiek rakstīts, tā teikt, punkts 1 - ukraiņi nežēlīgi bombardē Belgorodu.

10.janvāris Atbildēt

Tu vai nu dzīvo citā realitātē, vai kas ir. 30 gadus Latviaj jau pielaizīgi ieturēja pozīciju "tikai netracināt rašistus", tāpēc līdz šim bija divu valodu skolas, līdz šim bija pieminekļi rašistiem un citādi atļāvām par sevi ņirgāties. Un ko saņēmām pretī? Visu to pašu ko saņemam tagad, viņu attieksmē nav mainījies pilnīgi nekas. Tā kā ar rašistiem vari būt pielaizīgs dirsā līdējs cik spēj, viņi tāpat tevi ienīdīs. Un kā tu to iedomājies? Ka ja mēs labprātīgi paši tūlīt iesniegsim lūgumu izstāties no ES un NATO, un uzrakstīsim lūgumu uzņemt Latviju krievijas pederācijā, nodosim pilnīgi visus ieročus, rašisti te tikai sabūvēs no jauna armijas bāzes, un mums te būs baigā autonomija, Kur latviešu valodai un kultūrai būs īpašs aizsardzības statuss, un visi labklājībā nezinās kur naudu likt, katram divstāvu māja, katram ģimenes loceklim pa auto, un beidzot tiks realizēta sen peisauktā tautu draudzība? Tādam naivumam vieta varēja atrasties pirms pāris gadiem, tagad vairs tādam nav vietas. X stundā ir divi varianti, vai nu darīt kaut ko aizstāvoties, vai tikt pazemotam, spīdzinātam, izvarotam, un muļķīgi cerēt ka nenogalinās, vai ka izdzīvosi. Var jau protams apkakat savu sirdsapziņu un kļūt par kolaborantu, muļķīgā cerībā, ka tiksi cauri ar veselu ādu, bet tā būs loterija, jo plusā tam, ka būsi apkārtējo acīs pēdējais mēsls, vari patrāpīties ne tajā laikā un vietā, jebšu kāds piedzēries okupants, var tāpatāsizņirgāties par tevi. Saki ukraiņus nepārvieto? un kā ar tiem uz rašistiju aizvestos nozagtos ukraiņu bērnus? Okupētajās teritorijās genocīds un rusifikācija iet augstos toņos.

10.janvāris Atbildēt
Kainšvainlībtdihs > kalamburs

Nu par Belgorodu ir jautājums. Mēs labi atceramies, kā rašistānas fsb spridzināja daudzstāvenes rašistānā, lai rašistāna varētu Čečenijā iebrukt. "loti ticams, ka rašistāna speciāli aizslēdza bumbu patversmes, un paši apšaudījā Belgorodas centru. Ir liels jautājus vai maz ukraiņi ar viņu rīcībā esošo ekipējumu līdz Belgorodas centram var aizsniegties, jo neviens jau viņiem tālās darbības ieročus nedeva. Pie tam Ukraina nevar riskēt, jo sākot slaktēt rašistu civilos, tai var nogriezt jau tā katastrofāli nabadzīgo palīdzību. Un iespējams ka rašistānas it kā kļūdainās ciemu apšaudes patiesībā bija plānots uzbrukums, tikai nesanāca vainu novelt uz ukraiņiem.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > kain.vainl.btdihs

Latvijas realitāte?

Latvijas realitāte ir tāda ka draugi Latvijai ir aiz okeāna bet kaimiņos ir vislielākie ienaidnieki. Tas ir normāli? Tas nav normāli. Kas to ačgārno Latvijas realitāti ilgspējīgi var uzturēt? Kāpēc visiem vajag normālību bet Latvija piena upes un ķīseļa krastus nez kāpēc gaida no ačgārnības? Vai ne tāpēc ka Latvijā lielā daudzumā arvien dzīvo noderīgi idioti kas par piesolītām piena upēm un ķīseļa krastiem gatavi absolūti ignorēt reālo ģeopolitisko loģiku?

10.janvāris Atbildēt
Umis > imik

Ienaidnieks kaimiņos ir tikai viens - tas, kas austrumos.

10.janvāris Atbildēt
NAMEDA > kain.vainl.btdihs

Paldies domubiedram! Gribeju ko lidzigu rakstit, bet te jau viss pateikts un labak isuma nemaz nevar!

11.janvāris Atbildēt

To jau mēģināja ar Hitleru.Ar ko tas beidzās, kremlin?

11.janvāris Atbildēt

Ukraina nevar uzvarēt Krieviju, Ukraina nemaz nedrīkst uzvarēt Krieviju, un tikai tādēļ lai Krievijai nebūtu jāizmanto visi tās rīcībā esošie aizsardzības līdzekļi. Šodienas aksioma, kas neprasa pierādījumu.

10.janvāris Atbildēt

Ukraina var un tai jāuzvar Krieviju. Protams, ja vien amerikāņi nepamodīsies par vēlu, tas neglābjami notiks. Krievijai nemaz nav tā "visa potenciāla", par kuru sapņo katrs utains Vaņka, ieskaitot tevi. Viņus ir jāsit divas dienas ar pilnu spēku, bet trešajā jau dzirdēsim citu dziesmu. Tādi ir utainie.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > rima.solis

Aksiomai neko nepadarīsi. Tā pastāv pati par sevi un neprasa pierādījumu.

10.janvāris Atbildēt
Rima Solis > imik

Ar aksiomām viss kā vienmēr ok. Bet sūdu dīķim, Krievijai, ar to sakara nekāda.

10.janvāris Atbildēt

Kamēr rašisti netiks uzvarēti, miera pasaulē nebūs nekad. rašisti nedrīkst uzvarēt. Ja pēc otrajā pasaules karā būtu darbs izdarīts līdz galam, tas ir tikts galā ar otru ļaunumu - padumjo savienību, tad miers pasaulē šodien būtu daudz stabilāks. Bet tad cilvēkiem likās, nu atdiesim rašistiem molotova rībentropa pakta slepenajā nodaļā atrunātās teritorijas, nomierināsies. Redzējām ka ne sūda nenomierinājās, jo rašistija eksistē pēc uzskata, ka periodiski ir nepieciešams karš, lai vara saglabātu varu, lai novērstu uzmanību no iekšējām problēmām, lai noturētu patritiskumu. Rašistiem viss balstās uz feiko it kā uzvaru otrajā pasaules karā, kas lēnām izbal, tāpēc ir jamiem ir vajadzigas okupēšanas, ko viņi sauc par atbrīvošanām.

10.janvāris Atbildēt

Kremliskas mulkibas, viss otradi -ir jasasit lupatu leveros kremla zombiji ar visu noziedzigo kremla vadibu un tikai tad bus miers un uzplaukums visa pasaule!

11.janvāris Atbildēt

Liela kara nebūs. Vismaz Baltijas dēļ. Rietumi Baltijas okupācijas "krupi" norīs. Kad tas notiks, ir tikai laika jautājums. Diemžēl.

Lai izbeigtos apdraudējumam no austrumiem, Krievijai ir "jāizbeidzās". Jāpārstāj pastāvēt kā valstij šodienas veidolā. Jāsadalās pa sastāvdaļām. Visas impērijas ir sabrukušas, kādreiz sabruks arī Krievijas kontinentālā koloniālā impērija. Tikai kad? Un kādā veidā? Es ceru, ka Dievam uz šo ir plāns.

Rietumos ir palikuši vieni "šrēderīši", nav neviena "Reigana vai Tečeres". Ja ASV sāk realizēt izolacionisma politiku, tad vecā labā Eiropa paliek "pliku okstu". Gadi pieci ir vajadzīgi, lai atjaunotu bruņojumu un armijas. Vai liliputins to nesaprot? Ja vēl ASV Trampa dēļ sākas jukas!!! ASV reakizētā "nomierināšanas" politika ir klūda. Tās rezultātā jenķi dabūs ne tikai Ķīnu pretī, bet arī no nesodāmības apreibušu Krieviju.

10.janvāris Atbildēt

Liela kara nebūs ? putlers jau neapmierināsies ar Baltiju vien. Ja ies vaļā tad, Polijai noteikti ari tiks uzbrukts vienlaicīgi, Somijai arī - par mācību. Priekš Rietumiem tas krupis būs par lielu. Un neaizmirstiet Austrumvāciju.... atbilstoši krievu prasībām arī no turienes NATO jāizvācas ..palasiet 21. gada krievu prasības, tur vēl šis tas interesants

10.janvāris Atbildēt

Krievijas Federācija sabruks kā kāršu namiņš...Krievija pamodīsies, būs kā šie mīl teikt - veļikoje smuta! Par ASV varnešiem varam vien paraustīt plecus, taisās karot ar Ķīnu, nesaprotot, ka visu pirms ir jālikvidē Ķīnas sabiedrotais - Pūķina Krievija, tās atomieroči! Bet, kā teikt - muļķu dēļ nolīs daudz asiņu. Karš izvērtīsies viss stulbākā veidā! Ka Krievija varētu būt uzvarētāja, neiet vispār runa! Pat teorētiski Krievija nevar neko uzvarēt!

10.janvāris Atbildēt

Es vairāk lieku uz to, ka rietumi nomīzīs un pa gabaliņam vien atdos krievu iecerētos zemes gabalus. Kad vateņi pieklauvēs pie viņu pašu durvīm, tad ar kājstarpē iežmiegtu asti, tie `demokrātiņi` čiepstēs "sarunas?".

10.janvāris Atbildēt
Kainšvainlībtdihs > kalamburs

Neviens okupantu diktators visu pasauli nav imperializējis un neimperializēs neakad, Jo neviens nav spējīgs turpināt okupēt jaunas teritorijas, un tai pat laikā nosargāt jau okupētās. Jo lielāka impērija, jo trauslāka tā paliek. UN tad seko pilnīgs kolabs un izzušana uz visiem laikiem.

10.janvāris Atbildēt

...nerodas vēlme (bet,tomēr-mazliet) iedziļināties "ieziepētās indiv. brīvības" autora abstrakcijās, kā norādēs, uz sava pravietojuma pareizību ...Jo, manuprāt pasaules attīstība, savā saprāta eksistenciālaja akadēmismā (Platons) - aizsoļos pa pragmatisko ceļu (Kisindžers)...un:) kaut pretrunā ar "demokrātiskajiem ideāliem"

10.janvāris Atbildēt

:) tas esmu es - kaut tikai pletīzeris...

10.janvāris Atbildēt

Ir jādod Ukrainai tālas darbības ieroči un jāatļauj karot Krievijas teritorijā! Nevis katra valsts tagad gatavosies karam ar Krieviju! Jā, ir jānodod Ukrainas rīcībā arī kodolieroči, citādāk tos kremļa idiotus nevarēs nenolikt pie vietas.

10.janvāris Atbildēt

Vai zini, ar ko tas beigsies..?

Karš patiesībā nesākās ne vakar, ne aizvakar, bet gan Minhenē, kad Putins teica savu runnu. Toreiz to jau daudzi saprata. Nu ko vispār to Ukrainu mums cilāt.? Rietrumi visus Minskas sarunu vedējus piekāsa, kā atzinās Merkele un šīs ir sekas. Tas bija tas variants, kad jums priekšā visi sarunu vedēji smaida, bet aiz muguras tur asi uztrītu nazi.. Nezinu cik mierīgi varētu kas beigties, bet pēc labojumiem krievu kara doktrīnā, viņiem tagad ir dotas brīvas rokas tādā gadījumā, ja kāds mēģinās kaut apdraudēt Krievijas pastāvēšanu.. Tas ir par kodolieročiem un viņi ir gatavi tos pielietot šādās reizēs. Kādrreiz bija noruna, ka viņus kara laikā neviens nelietos, bet nu tas ir atcelts..

10.janvāris Atbildēt
Ainārs Bušs > k.ments

Tieši tāpēc Ukrainai IR jādod atomieroči. Tad krievu kodolvāle beidzot tiks nolikta malā, un ar citu kara tehniku kremlis sevišķi neizceļas.

10.janvāris Atbildēt

Bet kas bija pirms Minskas vienošanās? M? Piemirsi? Bij tāda vienošanās, ka Ukraina atsakās no visiem kodolieročiem un par to saņem drošības garantijas, ka rašistāna nekad negramstīsies gar Ukrainas teritorijām. Bet te tev nu bija, kā sāka zaudēt ietekmi Ukrinā tā rašistāna okupēja Krimu, un sāka šaudīties pa Luganskas un Doņeckas apgabaliem, izmantojot rašistānas armiju ar noņemtām pazīšanās zīmēm. Tā kā beidziet gaudot par Minskas vienošanos.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > kain.vainl.btdihs

Krievija Ukrainai tāda pat garantētāja kā ASV Latvijai. Tas ir, tiklīdz Latvija sāks runāt pretī ASV tā ASV Latvijai neko vairs negarantēs.

10.janvāris Atbildēt
Ainārs Bušs > imik

Vispār jau ASV savā pastāvēšanas laikā VIENMĒR ir pildījušas uzņemtās saistības.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > ain.rs.bu.s

Kāpēc nevajag? Tikai tāpēc ja kāds kāda viedokli nosauc par naratīvu? Pie mums taču ir demokrātija un viedokļu daudzveidība kur jāciena un jāapspēlē, tā teikt, visi viedokļi un naratīvi arī taču.

10.janvāris Atbildēt
IMIK > ain.rs.bu.s

Nerunājot vispārībā bet konkrēti par to kā ASV pilda saistības Ukrainā. Nu pilda, jā pilda, bet praktiski ar ukraiņu asinīm pilda, ukraiņus nežēlo. Bet nauda un ieroči? Tikai pilnā saskaņā ar ASV interesēm. Bet ja tā tad jau varbūt ka smukāk būtu tās saistības nemaz nepildīt, jo praktiski jau iznāk - pildām mūsu saistības ar jūsu asinīm un par jūsu naudu.

10.janvāris Atbildēt
Ainārs Bušs > imik

Ukraina cīnās par SAVU zemi, tās pastāvēšanu - tās ir ukraiņu intereses un ir tikai cilvēcīgi tai palīdzēt, kā ASV arī dara.

11.janvāris Atbildēt
IMIK > ain.rs.bu.s

Tā tikai liekas ka Ukraina cīnās par savu zemi.

Tas kas netiek līdz galam saprasts ir tas ka faktiskā cīņa ir par ASV ietekmes zonu Austrumukrainā. Ukraiņi faktiski cīnās par ASV ietekmi Austrumukrainā jo sasolīts ir tā ka tikai ASV ietekme nodrošina ukraiņiem zemi Austrumukrainā ar piena upēm un ķīseļa krastiem. Kam protams nepiekrīt Krievija un met izaicinājumu vispirms jau ASV , izaicinājumu kurā Krievija praktiski neko nevar zaudēt, izņemot protams izšautās patronas un no ierindas izsisto dzīvo spēku. Krievija nevar zaudēt jo Krievija jebkurā gadījumā paliek. Nevis vienkāršs izaicinājums bet gan izaicinājums uz aprēķinu pamata. Aprēķins ir tāds ka Krievija jebkurā gadījumā paliek kur ir bet ASV savu ietekmi Austrumukrainā gan var zaudēt . Bet ja ASV zaudē ietekmi Austrumukrainā tad arī Ukraina tur vairs neko nenosaka. Austrumukraina pāriet Krievijas ietekmes zonā vai neveiksmīgas Rietumu diplomātijas dēļ vispār ieiet Krievijas sastāvā.

Ukraiņu kļūda ir tā ka viņi līdz pat šai dienai laikam nesaprot kādā kara ķīselī ir iesaistījušies, ķiselī kur Krievijas tvēriens ir dzelžains un pēc aprēķina kamēr ASV tvēriens faktiski ir fikcija, blefs un loterija.

11.janvāris Atbildēt
Ainārs Bušs > imik

Ukraina tomēr cīnās par savu valsti, lai kā Jūs arī censtos piepīt ASV. Ameriku nekad nav interesējušas ne ogļu, ne sāls, ne litija ieguves vietas Ukrainā - tā ir vienkārši palīdzība. Vienīgā ASV interese varbūt ir starptautisko likumu un normu aizstāvēšana. Kā Vācija, Itālija un Japāna nevarēja turēties pret visu pasauli, tā arī Krievija, Irāna un Z-koreja to nespēj. Tāpēc ilglaicīgā perspektīvā Krievija JAU ir zaudējusi. Puķins tai ir uzšķērdis vēderu... Vienkārši dažiem ir jāmācās no vēstures, nevis jāizdomā tā pašiem! Pēc Krievijas zaudējuma ir gaidāma tās sadalīšanās mazākās teritoriālās vienībās. Tad tik sāksies jautrība...

11.janvāris Atbildēt

Ir divi veidi kā pārtraukt šo karu un visus citus karus uz mūžīgiem laikiem. Par tiem esmu rakstījis tikko izdotajā grāmatā "Piecas minūtes pirms apokalipses". Ļoti ceru, ka šis komentārs netiks dzēsts, jo mana grāmata dod reālu cerību tam, ka cilvēce beidzot nāks pie prāta.

10.janvāris Atbildēt

Nedrīkst tik bezkaislīgi runāt pat Lielo karu, lai gan viņš jau ir sācies un nav nekāda garantija, ka Putins beigs, kā savulaik Hitlers un karš nobeigsies Maskavā.. Īstenībā sāpīgs viņš var būt tikai mums un citiem postsovjetiem un te ir liels jautājums, vai visi tie eiropieši ir gatavi nolikt savas galvas, par mūsu brīvību un neatkarību.? Ja nonākam līdz kodolkaram, tad paši pirmie upuri būsim tieši mēs. Vai to mēs to tiešām gribam un vai esam tam gatavi..? Pat ja rietrumi vinnētu, tad ko viņi beigās varētu te darīt..? Saskaitītu mūsu mirstīgās atliekas un nolikt kādu puķīti uz nūsu masu apbedījuma vietām..? Nekā jauka un cerīga..Vispār jau sen ir zināms, ka starp diviem lieliem kaušļiem, ir jānoliek stipru sētu pa vidu, vai arī jātaisa sanitāro zonu un tā ir bijis visos laikos, bet tagad vairs nav tās dieviškās eļļas pa vidu, kura mazinātu berzi starp šādām naidīgām un uz visu gatavu lielvarān.

****************************************************************

Ir vēl viens un vēl dziļāks faktors un kuru pilnīgi ignorē un izliekamies, ka viņa nav vispār. Mēs esam pienākuši pie tā otra apokaliptiskā scenārija tik tuvu, ka pat kodolkarš, var izrāadīties tikai tādi kaķa smiekli. jo runa ir par pavisam drīzu jauno ledus laikmetu. Viņi atkārttojās regulāri un ik pēc 12 tūkstošiem gadiem.. Mazais ledus laiknets kurš bija pavisam nesen, bija tikai priekšspēle un īstā ģenerālmēģinājums.. Tagad tas brīdis ir pienācis un to apgalvo medaļoti un pavisam nopietni zinātbieki. Patiesība parasti ir kaut kur pa vidu, bet tomēr viņos ieklausīties mums derētu.. Varbūt mēs te vispār veltīgi sprēgājam un daba visu ir sen izlēmusi mūsu vietā.?

Обращение учёного Эгона Чолакяна к Человечеству Начало конца 2023

www.youtube.com/watch?v=85CVsda1ovE

10.janvāris Atbildēt

Mēs esam pārāk tuvu šamējiem, un pārāk mazs mērķis, efekts būs daudz par mazu, pilnīgi neatsver nedz riskus, nedz līdzekļus. Tas būtu tas pats kas ar kuvaldu dzīt kokā kniepadatu.

10.janvāris Atbildēt

Ļoti labs raksts , super , it sevišķi tā vieta , kur autors salīdzina Hitlera ''mīkstā uzlikšanu'' 1919.gada Versaļas līgumam ar 1991.gada NATO līgumu pret PSRS.

10.janvāris Atbildēt

Raksta sākums, domājams ka pie radīšanas bija vainīgs nevis tēvs bet gan kaimiņš. Pārējais raksts ir tikai tukša ūena liešāna. Runas ne par ko.

10.janvāris Atbildēt

Ja maksā "ne par ko", tad var arī "tukšu ūdeni liet". Savējie sapratīs - "Latvijas Televīzija neapkalpo varas kliķi, jo pati ir šīs kliķes sastāvdaļa." Bens Latkovskis, 27.08.2023.

10.janvāris Atbildēt

Ha, ko gan citu kremla vergs te varetu citu ietriept, ka dumi vienpusigu noliegumu visam logiskajam raksta un komentaros! Ko citu darit atkarigam vergam, ka atkal sev par kaunu un nicinajumu japelna rubli kremlinam tuksi, dumi muldot pasakas, tam uzdotaja putina aizstavibas stila!

11.janvāris Atbildēt

"Parasti agresori nav kļūdījušies. Kamēr nenotiek kaut kas neparedzēts." Ziema ar mīnusu temperatūru? Un "kirdik" vāciešu zibenskaram, kuri viņi ieplānoja pabeigt ~6 mēnešos. "Tieši pirms 80 [82] gadiem vācieši apsolīja latviešiem ieņemt Maskavu dažu dienu laikā, bet par to palūdza, lai “daudzos tūkstošus zeķu un cimdu... latvieši atrauj paši sev un atdod saviem glābējiem.” ARNIS KLUINIS : Kāpēc Maskavai uzbruka pliki vācieši (24.10.2021.)

10.janvāris Atbildēt

Hitlers par kara ar PSRS iemeslu atzina lielo arijas koncentrāciju pie Vācijas/PSRS robežas. Vācu uzbrukums Hitleram deva vēl 5 gadus.

10.janvāris Atbildēt
EDGARS > guntis.643137c4b3f42

Vācu agresija deva iespēju izveidot antihitlerisko koalīciju - ASV + LielBritānija+PSRS. Hitleram un viņa ģenerāļiem nebija nekāda priekšstata par PSRS potenciālu, ko viņi dēvēja par "milzi uz māla kājām". Ko līdzīgu arī 2014.g. par RU pateica B.Obama - "Reģionāla valsts, benzīntanks..."

10.janvāris Atbildēt
Ainārs Bušs > guntis.643137c4b3f42

Viens no iemesliem bija Baltijas okupācija no staļina puses, kas nebija paredzēta Molotova-Rībentropa paktā...

11.janvāris Atbildēt

Hitlera uzbrukums spēcīgi iedragāja PSRS militāro potenciālu, rietumiem ļāva pievērt acis uz agresiju pret Somiju.

11.janvāris Atbildēt
Guntis > ain.rs.bu.s

Bija paredzēta. Ar šo paktu Staļins apspēlēja Hitleru, nojaucot "bufervalstu" zonu. Abas armijas stāvēja aci pret aci.

11.janvāris Atbildēt

Vai vēsture atkārtosies? Vai rīt Zelenskim kāds atkal ko apsolīs latviešu tautas vārdā?

Ikvienam noder izlasīt A.Kluiņa sacerēto rakstu Neatkarīgajā! Īpaši sadaļu - "Ko tik prasa, to “latvieši dos” ....Tātad ar viņu armiju kaut kas patiešām nebija kārtībā. ...

10.janvāris Atbildēt

Krievija zaudēs 3 dienās. Vienīgi nezinām ,kurās. Varbūt 2025. gadā, varbūt - 2035.gadā Ka Krieviju nevar uzvarēt, radies no pieņēmuma, ka nevar to sadalīt pēc Vācijas parauga. Ja Putinu neapturēs, viņš ies līdz atomkaram. Mazas provakācijas pāraugs lielās un rietumi tikai piekāpsies. Karu var apturēt tikai līdzīgi notikumi, kā 1917.gadā. Tāda vienība kā Baltija ir tikai maiņas vērtība.

10.janvāris Atbildēt

Dārgie komentētāji(izņemot IMIK un citus troļlus!

Nu nevajag šeit apspēlēt krievu naratīvus par to, ka Ukrainas uzvara nav iespējama.

Un arī Latkovskim to nevajadzētu darīt.

10.janvāris Atbildēt

Kā bija ar Ukrainas bruņojuma izpārdošanu? Viņiem pat aizsardzības ministrs bija ar Krievijad pilsonību. Savukārt ticami, ka Putina komanda vadījās pēc ASV izlūkošanas datiem, kuri paredzēja Ukrainas krišanu pēc 3 dienām.

10.janvāris Atbildēt
Valdis > guntis.643137c4b3f42

Ko tu vispār ar šiem faktiem gribi teikt?

Kāds tam sakars ar šodienas situāciju.

10.janvāris Atbildēt

Tikai to, ka viss nav tik vienkārši. Par Švāba jaunajiem līderiem taču ir gadījies dzirdēt. Tad Makrona zvani Putinam neizraisa izbrīnu, dīvainie Baidena manevri ar bruņojuma piegāžu vilcināšanu arī.

10.janvāris Atbildēt

Rinkēvičs rītdien ne Švābu, ne Zelenski nepievils?

10.janvāris Atbildēt

Ko mums Bils vēstija tālajā 2015. gadā? Par cilvēku populācijas samazināšanu par 15%? Bet Rinkevičam jāuztur virziens.

10.janvāris Atbildēt

Bija Ukrainas aizsardzības ministrs krievijas pilsonis - tagad nav.

Paredzēja Ukrainas krišanu 3 dienu laikā, bet viņi

stāv.

Zvanija Makrons putinam, tagad nezvana.

Vadija Bils Microsoft, tagad bauda pensiju.

Paskatīsimies kas notiks rīt...

10.janvāris Atbildēt
Guntis > valdis.6427ffeda4c11

Pensijā esot Bils aktīvi iesaistās farmācijas biznesā, 2016. gada sieviešu "vakcinācijā" Kenijā pret tatanusu arī aktīvi piedalījās, "Event 201" arī Geitsa darbs.

11.janvāris Atbildēt

tetanusu

11.janvāris Atbildēt

Baidos, ka visiem putina lieliguma un ASV un citu lielvalstu palidzesanas kaveklu "brinumiem" iemesls ir viens - ukrainu tauta ir pagaidam vel parak monolita un vienota! Grib varenie nogaidit drosmigako un nelokamako iznicinasanu un tad ari bus vajadziga miltara palidziba, bus putins satriekts un tiesats ar visu bandu! Un bus tad Ukraina tikpat briva un tikpat paklausiga, ka nu ir musu valsts, pareizak - vadiba un bus Ukraina tikpat "moderna" un tikpat "elastiga" visiem un bez "sliktajiem" nacionaliem - bez patiesajiem valsts patriotiem vadiba!

11.janvāris Atbildēt

Mani vecvecāki mira I Pasaules kara noslēguma gadā un tēvs izauga Rīgas centra bērnu patversmē . Šis nams stāv arī šodien ,bet tēvam par to bija smagas atmiņas. Valdība bāreņiem deva iespēju iemācīties arodu pa brīvu un tēvs bērnībā cietis badu ,kļuva piensaimnieks . Izrādījās ,ka aroda dēļ ne vācieši ,ne krievi viņu armijā neiesauca ,armijām bija vajadzīga pārtika . Kad biju jau pieaudzis ,tēvs vairākkārt teica ,ka bijis neapmierināts ar britu solījumiem pa radio ,nodrošināt Baltijas valstu neatkarību ,kas beidzās ar lielvaru norunām par pēckara robežām Eiropas centrā . Šodien varu teikt tikai vienu , pasaule ir izmainījusies manas dzīves laikā , bet nav izmainījusies lielvaru centieni kontrolēt un saglabāt iedomāto interešu apgabalus .Mūsdienu pasaulē ir grūti uzskatīt Krieviju par ekonomisku lielvaru ,tā pasaules ražošanas rangos atrodas tikai 60 - 90-tajās vietās , tomēr nenormāli lielais atomieroču arsenāls izraisa un stiprina rietumnieku bažas ,ka ar Krieviju ir jārēķinās un varbūt pat jāsēž pie sarunu galda .Karā ,nav šaubu ,ka Krievija zaudēs ,bet neviens nespēj prognozēt ,kādi radiāciju izstarojoši drupu kalni var klāt Eiropu un daļēji arī štatus .

13.janvāris Atbildēt